Phtohoshop CS6 - "ako odstranit vyznacenie oznacenej vrstvy"

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
snaque
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Phtohoshop CS6 - "ako odstranit vyznacenie oznacenej vrstvy"

Príspevok od používateľa snaque »

Zdravim,
netusim ci sa mi to podari dostatocne jasne vysvetlit ale tak sa o to aspon pokusim, mozno mi niekto bude vediet pomoct.

Takze na prvom obrazku je vidno, ze mam vo vrstvach oznacenu vektorovu vrstvu, konkretne Shape 1. Na platne je to ta tenka 3px ciara ktora je obtiahnuta 1px ciernou farbou.
Cely problem je to, ze ked som v Blending Options a chcem do tej vrstvy dat napr. Inner Shadow tak proste to nevidim real time, prave kvoli tomu, ze mi okolo tej vrstvy spravilo to obtiahnutie kvoli tomu, ze prave mam tu vrstvu vybratu.
Na druhom obrazku je vidiet, ako vrstva vyzera ked ju oznacenu nemam, vidno tam jasne ten Inner Shadow, ale ked mam vrstvu oznacenu tak je to tam len tazko rozoznat...
Je to celkom otravne stale prepinat vrstvy, zapinat a vypinat Blending Options kedze potrebujem vidiet ako to vyzera.

Snad to niekto pochopi a bude mi schopny aj poradit :).
Prílohy
Neoznacena vrstva - Objekt nie je obtiahnuty ciernym a je vidiet spominany Inner Shadow
Neoznacena vrstva - Objekt nie je obtiahnuty ciernym a je vidiet spominany Inner Shadow
Oznacena vrstva - na platne vyzera uplne inac ako ked je neoznacena, tazko tam ten Inner Shadow vidiet a nehovorim o tom, ze by som tam mal nastavovat nejake percenta Opacity nakolko tak aj tak musim po kazdej zmene prepnut na inu vrstvu aby som videl vysledok.
Oznacena vrstva - na platne vyzera uplne inac ako ked je neoznacena, tazko tam ten Inner Shadow vidiet a nehovorim o tom, ze by som tam mal nastavovat nejake percenta Opacity nakolko tak aj tak musim po kazdej zmene prepnut na inu vrstvu aby som videl vysledok.
lekoklatik
VIP
VIP

Re: Phtohoshop CS6 - "ako odstranit vyznacenie oznacenej vrs

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Neviem či sa dá nahľad tej cesty nejak schovať.
Ja to každopádne robím tak, že mám nastavené cesty, na miesto shape layers (priloha), pretoze neznasam ked sa mi vytvara nova vrsta po kazdom kroku
ked pracujem s nastrojom s ktorym vytaram cesty (pero, linia, kruh, etc..)
lll.jpg
lll.jpg (19.52 KiB) 699 zobrazení
no a ked uz mam "objekt nakresleny" ako chcem, tak ho jednoducho prevediem do "výberu" a následne výber vyplním nejakou farbou.
Keď nechcem cestu stratiť, tak si ju jednoducho uložím v záložkách s cestami a hotovo.

Tvoj problém to teda rieši, avšak predpokladám, že si proste chcel nejak tú cestu skryť, tak aby si o ňu neprišiel.
Na googli by som určite našiel či je vobec niečo také možné, ale teraz fakt nemám čas.
Možno uplink bude vedieť.

//btw v CS3jke stačí, keď si masku s cestou odznačíš.
Prílohy
lll2.jpg
me
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa me »

stlac kombinaciu ctrl+shift+h a cesta sa zneviditelny
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Nebudem kvoli tomu zakladat novy topic ale ako vam funguje v CS6 Pencil tool? pretoze mne viac menej nefunguje. Chcel som si skusit spravit nejaky pattern, dal som si pencil tool, vybral farbu a ked som klikol tak v 99% pripadoch sa nestalo nic alebo to dalo o par pixelov inde. Ma niekto podobny problem, alebo to len ja nieco robim/mam zle? taktiez som si vsimol ze ked si nastavim nejaky vacsi rozmer, a pouzijem pencil tool tak dava farbu len na urcite miesta... :nono:
snaque
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa snaque »

me napísal:stlac kombinaciu ctrl+shift+h a cesta sa zneviditelny
nemozem to teraz vyskusat, ale ak to je pravda, boh ti zehnaj :)
iWin napísal:Nebudem kvoli tomu zakladat novy topic ale ako vam funguje v CS6 Pencil tool? pretoze mne viac menej nefunguje. Chcel som si skusit spravit nejaky pattern, dal som si pencil tool, vybral farbu a ked som klikol tak v 99% pripadoch sa nestalo nic alebo to dalo o par pixelov inde. Ma niekto podobny problem, alebo to len ja nieco robim/mam zle? taktiez som si vsimol ze ked si nastavim nejaky vacsi rozmer, a pouzijem pencil tool tak dava farbu len na urcite miesta... :nono:
skus poslat screen, mozno ze mas len nieco zaskrtnute, odskrtnute, prenastavene alebo tak... totiz, mne to ide normalne
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Uz som to odvtedy vyriesil... kedze tie "rozsirene" nastavenia brushov nepouzivam a bol to fresh install CS6 takze som to nemohol zaskrtnut ja ale bolo to sposobene zaskrtnutym dual brushom...
Napísať odpoveď