Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
ja som len upozornoval, ze nie je v poriadku ospravedlnovat vrazdenie tym ze niekto zneuziva socialne davky, alebo je socialne neprisposobivy.
Pokial viem, tak na poulicnu kriminalitu je to policia /rovnako ako na tu ekonomicku/.
Tyto ludia su za to plateni z nasich dani a mozem potvrdit ze vecsinou velmi dobre, samozrejme
ak neratame nejakeho najnizsieho pochodzkara a pod. ale aj ten ma karierny posun isty ak neurobi nejaky fatalny kix.
Zaujimave, ze zatial nikto nepoukazal na to, ze policii sa nechce natahovat s drobnou kriminalitou.
Nechcem vsetkych hadzat do jedneho vreca, ale castokrat je to doslova tak, ze policajti si sedia v kancli na zadku a vonku sa veselo kradne, prepadava atd. A ked pridete nieco nahlasit, tak prvu
vec co urobia je ze vas budu presviedcat ze to nema zmysel, a aby ste nepodali trestne oznamenie.
Im je totiz bezny clovek uplne ukradnuty, oni len musia vykazovat nejaku lahku fiktivnu cinnost
a nejako to potichu preklepat co najvyssie aby potom mohli v 40tke dostat vysoky vysluhovy dochodok.
Tu je pes zakopany, lenze je ovela jednoduchsie zvalit celu vinu iba na jednu stranu
Pokial viem, tak na poulicnu kriminalitu je to policia /rovnako ako na tu ekonomicku/.
Tyto ludia su za to plateni z nasich dani a mozem potvrdit ze vecsinou velmi dobre, samozrejme
ak neratame nejakeho najnizsieho pochodzkara a pod. ale aj ten ma karierny posun isty ak neurobi nejaky fatalny kix.
Zaujimave, ze zatial nikto nepoukazal na to, ze policii sa nechce natahovat s drobnou kriminalitou.
Nechcem vsetkych hadzat do jedneho vreca, ale castokrat je to doslova tak, ze policajti si sedia v kancli na zadku a vonku sa veselo kradne, prepadava atd. A ked pridete nieco nahlasit, tak prvu
vec co urobia je ze vas budu presviedcat ze to nema zmysel, a aby ste nepodali trestne oznamenie.
Im je totiz bezny clovek uplne ukradnuty, oni len musia vykazovat nejaku lahku fiktivnu cinnost
a nejako to potichu preklepat co najvyssie aby potom mohli v 40tke dostat vysoky vysluhovy dochodok.
Tu je pes zakopany, lenze je ovela jednoduchsie zvalit celu vinu iba na jednu stranu
Základné rasy, tzv. veľké rasy (veľké plemená) sú [slovo rasa tu možno vždy nahradiť slovom plemeno]:
europoidná rasa (kaukazská rasa, eurázijská rasa, europoidi, biela rasa)
mongoloidná rasa (žltohnedá rasa, mongoloidi)
negroidná rasa (čierna rasa, ekvatoriálna rasa)
niekedy aj: australoidná rasa (australoidi)
http://sk.wikipedia.org/wiki/Rasa_(človek)
Cigani su pravdepodobne zbastardene rasy jak eoropidneho plemena tak aj negoridineho, a toto zjednodusene trojclenne delenie dnes uz neni vobec presne a aktualne.
Ďalší z rady z tých, čo strácajú schopnosť chápať textu pri tejto téme ? Nikde som túto malú a obyčajnú kriminalitu nezľahčoval, práve naopak, viackrát som tu písal, že ľudí sa najviac dotýka a určite to nie je nič príjemné. Čo som zľahčoval a zľahčovať budem je nariekanie nad tým, ako "cigánom všetko platíme, ako z našich daní žijú" - za prvé, už to tu bolo, sociálne dávky vôbec nie sú len záležitosťou cigánov a za druhé, vo vzťahu k tým daniam je to omrvinka aj tak. Tým samozrejme neznižujem problém tých ľudí, ktorí zneužívajú dávky, ale stále tu vidím ten jednoduchý aspekt - ľudí to tak serie len preto, že ide z istej časti aj o cigánov. Keby na SK nežili cigáni, tak by nikto v živote nenariekal nad tým, ako "platí bielym na životné náklady." Tak to proste je, môžte si písať čo chcete, môžte tu podpisovať miestoprísažné vyhlásenia o tom, ako vám cigánia nevadia a ako vám je jedno, či je človek fialový alebo ružový. Žiaľ, väčšine ľudí to nie je jedno, nedokáže sa odtrhnúť od stereotypných predstáv a záverov vzťahujúcich sa na akúkoľvek menšinu.lumir napísal:hugito, gogo.. mrzi ma, ze sa schylujete k takejto gemagogii a snazite sa dat do rovnosti nasilnu kriminalitu s kriminalitou ekonomickou. Vacsiu spolocensku skodu pachaju biele goliere. No jednotlivca najviac nici "bezna" kriminalita.
.
urcite poznate (najma ty hugito) napr. Maslovovu pyramidu potrieb. pocit bezpecia a istoty je tam pekelne nizko.
Uz bezny sedliacky rozum staci na to, ze cloveka najskor trapi to zakladne primitivne nasilie voci nemu a jeho blizkym (strach z napadnutia, okradnutia, zabitia) a az nasledne riesi napr. nelegalne vratky DPH. Ak tymto zakladnym ludskym potrebam nerozumiete, je to smutne. Hughito - u teba ako humanitaka to je to navyse alarmujuce.
//autoeditácia príspevku (17 Jún 2012, 10:15)
K tým rasám: hento delenie rás je úplne zastarané a dávno prekonané. Buď existujú rôzne naozaj zložité a členité delenia alebo niektorí autori vôbec pojem rasa považujú za prežitok.
keby tu nerobili taky bordel, tak si polovicka ludi ani nespomene, ze dostavaju nejake davky.
kazdemu su cigani ako taki u riti, 99 % ludi vadia neprisposobivi, ci su to cigani alebo bieli bezdaci, farba koze je uplne irelevantnahughito napísal:stále tu vidím ten jednoduchý aspekt - ľudí to tak serie len preto, že ide z istej časti aj o cigánov
hughito, vyzera to tak, ze rasista tu budes len ty
Pekná snaha beardie, ale pozri sa, ako ti tvoj kolega podkopal príspevok:
Nemusíš ma tu presviedčať o opaku: aj toto fórum je síce dostatočným dôkazom, ale tých dôkazov je plno aj inde, okrem iného, aj v realite a reálnych názoroch ľudí a ich myšlienkových pochodoch, ak sa jedná o cigánov.
To, že väčšine ľudí slušný/prispôsobivý cigán nevadí, mi je jasné a nijako to nepopieram. To sa však nijako nevylučuje s tým, čo tu píšem - naopak, je to toho súčasťou, keďže to slúži ako obranný prvok pri diskusii - veď ja predsa nie som rasista/xenofób, poznám aj slušného cigána, ale..
Opäť hodnoti cigánov ako celok, ako jednu skupinu. Keby tu nerobili..keby tu nerobili taky bordel, tak si polovicka ludi ani nespomene, ze dostavaju nejake davky.
Nemusíš ma tu presviedčať o opaku: aj toto fórum je síce dostatočným dôkazom, ale tých dôkazov je plno aj inde, okrem iného, aj v realite a reálnych názoroch ľudí a ich myšlienkových pochodoch, ak sa jedná o cigánov.
To, že väčšine ľudí slušný/prispôsobivý cigán nevadí, mi je jasné a nijako to nepopieram. To sa však nijako nevylučuje s tým, čo tu píšem - naopak, je to toho súčasťou, keďže to slúži ako obranný prvok pri diskusii - veď ja predsa nie som rasista/xenofób, poznám aj slušného cigána, ale..
ano, ale ta generalizacia z niecoho vychadza
mozem ja za to, ze urcite vysoke percento sa sprava horsie ako zvierata?
ti vadia ludom, integrovani pracujuci uplne minimalne, nech maju akukolvek farbu
mozem ja za to, ze urcite vysoke percento sa sprava horsie ako zvierata?
ti vadia ludom, integrovani pracujuci uplne minimalne, nech maju akukolvek farbu
Za prvé nemáš žiadne tvrdé dáta na takéto tvrdenie a za druhé, to stále nijak neospravedlňuje to, o čom tu píšem.mozem ja za to, ze urcite vysoke percento sa sprava horsie ako zvierata?
jasne, ze nemam, ked si ty aj mnohi ini humanisti proti tomu, aby sa pri trestnych cinoch zistovala aj etnicita, z akych dat si to mam potom vycucat?
o srani si pred vlastne dvere v osadach, pripadne strede mesta v Malackach, sa ani nezmienujem
o srani si pred vlastne dvere v osadach, pripadne strede mesta v Malackach, sa ani nezmienujem
Stále nechápem, aký by to malo zmysel a k čomu by to viedlo ? Ak je napr. nejaká oblasť problémová a treba tam posilniť hliadky či zaviesť iné opatrenia, tak sa to deje aj dnes.
lebo je to vacsina, je vynimocne najst normalneho cigana, ako toho co nic nerobi len bordel. Z niecoho to vzniklo, nie ze zrazu sa vsetci cigani brali ako teraz. A nechod ma tu presviedcat o opaku.hughito napísal:: Opäť hodnoti cigánov ako celok, ako jednu skupinu. Keby tu nerobili..
otvorili by sa ti oci, ked by to bolo cierne na bielomhughito napísal:Stále nechápem, aký by to malo zmysel a k čomu by to viedlo?
podstatnejsia otazka je skor ako celu vec riesit.
Je zaujimave ze politici, ktori su ti hlavni aby podnikli kroky k zlepseniu, nic v tomto smere nerobia.
Preto sa situacia do buducna, si mzyslim, zlepsovat nebude.Treba viacej tlacit na politikov.
Je zaujimave ze politici, ktori su ti hlavni aby podnikli kroky k zlepseniu, nic v tomto smere nerobia.
Preto sa situacia do buducna, si mzyslim, zlepsovat nebude.Treba viacej tlacit na politikov.
@muffi sa vôbec čudujem že si pri nich ostal sedieť
preco by s tym mal napriklad SMER s.r.o. nieco robit, ked si za par euro kupuju ciganske hlasy z osad?
Politici to riesit nebudu. Cim menej sa tym budu zaoberat, tym viac sa bude situacia zhorsovat a tym viac prispevkov od EU budu dostavat.
beardie:
pascalwb:
Nebuď smiešny, skôr poniektorým vám by sa tu malo otvoriť čosi iné. To, že to máte zavreté vám bráni k objektívnejšiemu nazeraniu na tento problém.otvorili by sa ti oci, ked by to bolo cierne na bielom
pascalwb:
Vôbec to nie je problém, ak ho teda nepôjdeš hľadať do tej najproblémovejšej osady. Ale ani v tej nie sú všetci takí, citujem beardieho: "ktorí sa správajú horšie ako zvieratá."lebo je to vacsina, je vynimocne najst normalneho cigana
To nieje moj problem, ist hladat normalneho cigana do nejakej chatrce. vacsina nic nerobi, len zelezo zbieraju (kradnu) maju milion deti, ale su medzi nimi vynimky, naco to tu riesime, vsak nejdeme ich doradu zabijat.
Toto je tiež zaujímavý záver. Takže, niekto obchádza celé mesto s károu a vláči na nej železo, ktoré potom zanesie do výkupu = zarobí. Toto niekto charakterizuje ako nič nerobenie. Fascinujúce závery.nic nerobi, len zelezo zbieraju
Faktom je, že zber železa je do istej miery regulárna zárobková činnosť, ktorú vykonáva hoc-kto, treba aj mladí študenti SŠ, ktorí si chcú privyrobiť, takisto ja som si nedávno pekne zarobil takouto činnosťou, hoci som nezbieral železo po meste, ale vypratával som bordel na dedkovom dvore. Proste pre tých, čo si nemôžu nájsť prácu je to často jediné východisko, aby doniesli domov aspoň nejaký peniaz.
-
Grond
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
ked len zbieraju nahodne kusy tak to je v poriadku o to je horsie ked zamerne nicia a rozkradaju majetok ...
dedovi najpv na zahrade rozkradli kolnu druhy krat ich nacapal tak este dostal po papuli samozrejme nic sa z toho nemohlo vyvodit lebo to boli 16,17 rocni vyrastkovia , vrchol bol ked nam rozobrali cast plotu ....
dedovi najpv na zahrade rozkradli kolnu druhy krat ich nacapal tak este dostal po papuli samozrejme nic sa z toho nemohlo vyvodit lebo to boli 16,17 rocni vyrastkovia , vrchol bol ked nam rozobrali cast plotu ....