Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
nám bolo povedané (áno, robím si vodičák teraz, mám 4 jazdy do konca. Na strednej som zaváhal, a povedal si že až po výške) že treba mať 100% účasť. Samozrejme vravel že jedna-dve absencie sa dajú zahrať ale že ak viac tak treba nahrádzať v inej skupine
Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
To nechapem.. My sme sa pekne na zaciatku autoskoly rozdelili do skupiniek podla toho kto kedy mohol cize sa nestalo ze by niekto nemohol prist (iba ti co mali robotu a nevedeli kedy budu robit). Bolo nam povedane ze na teorky chodit nemusis, povinne su iba jazdy. Ale mal by si tam byt. Ja som bol na vsetkych, niekori tam absolutne nechodili, ale to tak potom aj na cestach vyzera.
Suhrn: nie, nemusis. Ale pokial mozes, chod
Suhrn: nie, nemusis. Ale pokial mozes, chod
Krizovatky a dopravne znacky musis mat oducene na teorii. Zvysok ako nam povedal je na nas. Ja som bol priblizne na 8 teoriach dost dlho ale preberali sme uplne vsetko.
Ja som mal autoškolu ešte v rámci SŠ a nebol som na všetkých teóriach, aj keď sa nám vyhrážali zhoršeným prospechom atď... záleží ako si zdatný...niekto môže chodiť na teórie aj sto krát, no aj tak zabudne základne veci, niekto ide pár krát a vie všetko čo treba...ale radšej tam choď na všetky
najdôležitejšie máš aj tak jazdy..inak, taká rada, keď ti niečo nejde, trvaj na tom aby si si odjazdil všetky zaplatené hodiny... u nás to zvykli robiť aj tak, že kto bol ako tak zdatnejší ani nejazdil všetkých 14 jázd alebo koľko ich bolo..ja som mal napr. iba 9... ale inštruktor sa nezachoval zle a na koniec mi dal ešte nejaké peniaze len tak na ruku za tie jazdy čo som nebol
bola to autoškola v rámci školy takže v tých klasických to funguje zrejme normálne, ale nikdy nevieš kto chce ušetriť zopár litrov nafty
najdôležitejšie máš aj tak jazdy..inak, taká rada, keď ti niečo nejde, trvaj na tom aby si si odjazdil všetky zaplatené hodiny... u nás to zvykli robiť aj tak, že kto bol ako tak zdatnejší ani nejazdil všetkých 14 jázd alebo koľko ich bolo..ja som mal napr. iba 9... ale inštruktor sa nezachoval zle a na koniec mi dal ešte nejaké peniaze len tak na ruku za tie jazdy čo som nebol
bola to autoškola v rámci školy takže v tých klasických to funguje zrejme normálne, ale nikdy nevieš kto chce ušetriť zopár litrov nafty
Tak ja som chodil dá sa povedať do autoškoly poctivo. Chodili tam chalani zo stavebneho poväčšine ...
Ale keď ani na tretí krát nedokázali pochopiť križovatky
... nech jazdí akokoľvek dobre, čo potom spraví na križovatke ?
Ale keď ani na tretí krát nedokázali pochopiť križovatky
-
Dede
Medium Star
Blikajú, trúbia, ukazujú nech ide... a pôjde
Tak ale ja s teoriu a ani s praxou nejake extra problemy nemam. Mam za sebou sice len 3 jazdy a nejake vynimocne krizove situaci som zvladat nemusel ale zatial som nikoho neblokoval ani nezmatkoval v krizovatkeLubenečko napísal:Tak ja som chodil dá sa povedať do autoškoly poctivo. Chodili tam chalani zo stavebneho poväčšine ...
Ale keď ani na tretí krát nedokázali pochopiť križovatky![]()
... nech jazdí akokoľvek dobre, čo potom spraví na križovatke ?
Veď jasné
od autoškoly to môžeš očakávať ... tomu sa už prste musia vodiči prispôsobiť a nejak rešpktovať + máš vedľa seba inštruktora ktorý poradí - pomôže. Ale takí, ktorí tie papiere aj nejak dostanú, že sa dobre naspamäť naučia testy ... keď prídu do nového mesta kde nepoznajú po pamäti križovatky (také tie "komplikovanejšie") tak sú v koncoch.
-
evilbanana
Medium Star
trochu budem reagovat na prvu jazdu.. To je podla mna uplna blbost brat uplnych novacikov hned do premavky len co mu natlacil do hlavy kopu veci okolo auta. Ved predsta po nejakom malom case co to skusal na cvicisku ist hned do premavky je podla mna blbost. Ja som to mal tak ze so mal niekolko hodin teorie kde sa preberali zakony cestnej premavky ,naucit sa dopravne znacky a potom ked som absolvoval 3 hodiny na cvicisku som mohol ist do premavky kde uz som vedel ktora znacka co znamena a kde co v aute vlasne je. Potom sa nedivim ze nervozny policajt chyta volant ked chudak vyhukany ziak ani nepozna dopravne znacenie
-
audiotrack
VIP
u nás tiež, spolu s teoriou bolo cvičisko, asi 4x po dve hodiny kde sa človek mal naučiť riadiť auto (rozbiehať, brzdiť, cúvať, zoznámiť sa s ním aby zvládal vytáčať a získal nejakú tú orientáciu) a potom keď sa prebrali na teorke už aj značky, tak sa išlo do premávky
Tak mňa zobral na parkovisko, presne 3x som sa pohol a hybaj na takú 15km rovnú okresku. Po dvoch ďalších jazdách po okreske do mesta a bolo. Na cvičisku som bol 2x alebo 3x, ale to sme sa pripravovali na garáž a pozdĺžne.
Autoškoly to nenormálne flákajú. Navyše učia nevyužiteľné veci a to je pohýňanie sa na spojke alebo držanie auta v kopci na spojke miesto ručnej...
Autoškoly to nenormálne flákajú. Navyše učia nevyužiteľné veci a to je pohýňanie sa na spojke alebo držanie auta v kopci na spojke miesto ručnej...
tak ale musis si predsa osvojit pracu spojky, miesto kde zabera a co to dokaze
-
Kok
Light Professional
tak ale osvojenie si prace spojky je jedna vec, miesto zaberu a podobne veci okej, ale povedzme si uprimne, ty by si na svojom aute skusal stat v kopci na spojke aby si zistil, ze to dokaze ? ja isto nie
a potom ludom zdochinaju auta, ked sa snazia pohnut na kopci zo semaforu a zbytocne zmatkuju 
Podľa mňa je jednoduchšie pohýňať sa na ručnej, ako držať v auto so spojkou v zábere. Navyše keďže ťa neučili pridávať plyn, tak na ti to zdochne, lebo na kopci sa bez plynu nepohneš.
tak to by sme tu o tom mohli diskutovat na dlhe strany, jasne, zalezi to aj od auta, od motoru, zalezi to aj od vodica, od kopca, od mnohych faktorov, ale proste mysliet si ze cvicit si na kopci spojku je na nic je podla mna omyl...kedykolvek sa ti to moze zist, a to ze to ovladas, ti moze pri takychto situaciach len pomoct
podla mna tomu venovat v autoskole 2-3 cvicenia v ramci jazdy niekde, nemoze byt na skodu
podla mna tomu venovat v autoskole 2-3 cvicenia v ramci jazdy niekde, nemoze byt na skodu
Keď tu spomínate plyn, spojku, kopec... odkedy nám v KE postavili Aupark s podzemným parkoviskom, prišiel som na zaujímavý úkaz, o ktorom som nemal tušenie.. ak idete do prudšieho stúpania (z dolného poschodia na horné.. alebo z parkoviska von na ulicu), tak ak máte zaradenú 2ku a pustíte plyn aj spojku, auto samo pokračuje nahor.. nezastaví sa ani nezdochne. Odskúšané na dvoch autách..
Prečo toto neučili v autoškole?
//tak to je pravda.. to si teda vyskúšam aj na rovinke..
Prečo toto neučili v autoškole?
//tak to je pravda.. to si teda vyskúšam aj na rovinke..
ono to robí aj na rovinke ak máš zaradenú rýchlosť, motor si sám vstrekuje palivo aby nezdochol a tým pádom ti udržuje rýchlosť, okolo 1400 otáčok u mňa
na kopci som to neskúšal
na kopci som to neskúšal
Palivo prestrane vstrekovať iba ak ideš dole kopcom. O tom sa tu teraz bavíme. Však čo iné je pohýňanie bez plynu ako ísť na jednotke bez spojky a bez plynu 
Tak to je pravda.. akože spojkou bežne cúvam, rozbieham sa.. tiež brzdím motorom.. a áno, keď sa dostanem do určitých otáčok, motor akoby už začínal skapínať... vtedy stále buď podradím alebo dám neutrál.. no skúsim to nechať tak, či pôjde ďalej. Mňa skôr prekvapila tá sila, že dokáže vytiahnuť auto aj do kopca... bez potreby mať stlačený plyn alebo spojku.