Windows 7 - operating system not found
-
scriptType
Medium Expert
Windows 7 - operating system not found
Zdravím, žiadam Vás o pomoc pri mojom probléme.
Mám notebook Sony Vaio. Po zapnutí notebooku sa objaví logo výrobcu a hneď chyba, "Operating system not found". Googlil som ale nenašiel som žiadne dobré riešenie. Skúšal som tam dať operačný systém Microsoft XP, inštalácia začala nabiehať, ale ako sa načítali základné veci na inštaláciu, vyhodilo blue screen. Skúšal som aj prestaviť v BIOS aby bootovalo s cédečka ale keď tam dám napr. inštaláciu Win 7, ako keby CD uplne ignorovalo nabehne opäť len Operating system not found.
Prosím, viete niekto ako túto chybu odstrániť? Ďakujem.
Mám notebook Sony Vaio. Po zapnutí notebooku sa objaví logo výrobcu a hneď chyba, "Operating system not found". Googlil som ale nenašiel som žiadne dobré riešenie. Skúšal som tam dať operačný systém Microsoft XP, inštalácia začala nabiehať, ale ako sa načítali základné veci na inštaláciu, vyhodilo blue screen. Skúšal som aj prestaviť v BIOS aby bootovalo s cédečka ale keď tam dám napr. inštaláciu Win 7, ako keby CD uplne ignorovalo nabehne opäť len Operating system not found.
Prosím, viete niekto ako túto chybu odstrániť? Ďakujem.
Re: Windows 7 - operating system not found
Vidí ti v BIOSe disk?
-
scriptType
Medium Expert
Je tam Hard Disk Drive 500gb
Skús pohľadať lepšie, či tam nenájdeš položku aj s menom (označením), prípadne - Microsoft Support | Chybové hlásenie Operating System Not Found alebo Operačný systém sa nenašiel pri spustení počítača so systémom Windows XP
-
scriptType
Medium Expert
Žiaľ, nič vyhovujúce tam nieje
HDD to naslo takže 1 možnosť ide preč. Druhá možnosť ide na použitie konzoly na obnovenie, avšak neviem vôbec čo to je. Popisujú iba možnosť inštalácie ked je windows spustený. A 3 je možnosť zmena aktívnej oblasti čomu už vôbec nerozumiem
Môžem poprosiť iné riešenie? Aj tak vďaka moc za pomoc 
Tu máš odskúšaný postup pre obnovenie zavádzača: http://www.hojko.com/post1774824.html#p1774824
-
scriptType
Medium Expert
Tu chybovú hlášku BOOTMGR is missing mi ukazovalo. Ja som to nešiel opraviť cez príkazový riadok, ale nejaká obnova systému. To začalo robiť, seklo na 33% a už ďalej nešlo. Tak som dal reset na tvrdo a od vtedy už ukazuje druhú hlášku. Operating system not found
. Takú ponuku mi už neukazuje ale len keď stláčam f8 tušim, tak ukáže len nejaké možnosti na zálohu systému, čo som skúsil 2x dať na externý HDD ale vôbec to nešlo nespustilo sa to ani po hodine a pol. a niečo na obnovu a premazanie celého systému čo tiež sekne na 33%.
Viete prosím čo stým?
//autoeditácia príspevku (21 Jún 2012, 22:48)
Je dosť možné, že som tým spôsobom odstránil časť systému?
//autoeditácia príspevku (21 Jún 2012, 22:48)
Je dosť možné, že som tým spôsobom odstránil časť systému?
Ten návod čo som ti poslal vyššie sa realizuje cez konzolu pre obnovenie, ktorú spustíš z inštalačného bootovacieho média (DVD, USB) windows 7.
Teda polopatisticky, vlož do mechaniky inštalačné dvd windows 7 (alebo USB kľuč do USB portu) nastav v biose bootovanie z DVD (USB). Keď sa ti spustí inštalácia, tak už ideš podľa toho návodu.
Teda polopatisticky, vlož do mechaniky inštalačné dvd windows 7 (alebo USB kľuč do USB portu) nastav v biose bootovanie z DVD (USB). Keď sa ti spustí inštalácia, tak už ideš podľa toho návodu.
-
scriptType
Medium Expert
Vďaka moc za odpoveď. Návod vyzerá byť fajn. Skúsim ho hneď ako sa dostanem do inštalácie win 7. Zatiaľ cez CD mi to nechce ísť, ani keď nastavím v BIOSE na povolene bootovanie cez CD. Skusim este spravit bootovatelne USB, možno to pôjde
. Vďaka za pomoc. všetci. 
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2012, 21:14)
Mal by som ešte jednu otázku. Je mi divné, že nefunguje inštalácia windowsu. Na DVD mam napálené iso súbory windowsu 7 - jeho všetky verzie pre 32 a 64 bit systém. Pokiaľ spustím notebook a aj v BIOSE je nastavené nech boot berie z mechaniky, ako keby to DVD ignorovalo. Vypíše len operating system not found. Keď dám originál inštaláciu win xp, (Ktorá funguje na iných PC) tak načíta všetky potrebné súbory, ale keď má dôjsť ku inštalácií, nabehne len blue screen. Na tom win 7, je možné že sú zlé súbory inštalácie? Alebo istejšie bude, keď spravím bootovacie USB? Ďakujem.
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2012, 21:14)
Mal by som ešte jednu otázku. Je mi divné, že nefunguje inštalácia windowsu. Na DVD mam napálené iso súbory windowsu 7 - jeho všetky verzie pre 32 a 64 bit systém. Pokiaľ spustím notebook a aj v BIOSE je nastavené nech boot berie z mechaniky, ako keby to DVD ignorovalo. Vypíše len operating system not found. Keď dám originál inštaláciu win xp, (Ktorá funguje na iných PC) tak načíta všetky potrebné súbory, ale keď má dôjsť ku inštalácií, nabehne len blue screen. Na tom win 7, je možné že sú zlé súbory inštalácie? Alebo istejšie bude, keď spravím bootovacie USB? Ďakujem.
K Windows 7: Ak nie je originál, asi ho máš zle napálené.
K Windows XP: Asi máš v notebooku SATA disk, na ktorý nemá XP ovládače. Jedna možnosť je prepať v BIOSe SATA Mode z AHCI na IDE. Druhá možnosť integrovať do inštalačky ovládače na disk.
K Windows XP: Asi máš v notebooku SATA disk, na ktorý nemá XP ovládače. Jedna možnosť je prepať v BIOSe SATA Mode z AHCI na IDE. Druhá možnosť integrovať do inštalačky ovládače na disk.