Kúpa bicykla do 300 eur

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa bicykla do 300 eur

Príspevok od používateľa gogo956 »

no ja som mal v zivote dva horske bicykle, jeden cca 4 roky a druhy mam 3 roky, na obidvoch večka, a brzdy som servisoval uplne minimalne, ziaden vecsi problem nikdy nebol. Samozrejme je ine ak niekto jazdi kazdy vikend nejaky brutalny horsky zjazd, hlboke blato a pod.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Zedo: Už si ho kúpil?? Pre teba možno blbá otázka, ale viacero skúsenejších bikerov mi pri výbere môjho bicykla hovorilo, že je dosť dôležité aj to, čo si na neho oblečiem :D Si si vedomý toho že výbava ťa môže stáť aj 50% z ceny samotného biku?

Ďalej by stálo za zmeniku aj nejaké vybavenie (náradie), lebo aj to jednoducho potrebuješ, či chceš alebo nechceš...snáď nebudeš chodiť s každou hovadinou do servisu...

Takže ak chceš dať 300€ za bike...ďalších cca 150€-200€ si priprav na všetko ostatné :wink:
M&M
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa M&M »

pigesko ma pravdu, ale oblecenie podla mna nie je az tak podstatne, pokial bude mat bike na jazdenie po lese atd... a to naradie sa urcite zide, no mozno doma ma nejake zakladne veci...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

minik460 napísal:ale oblecenie podla mna nie je az tak podstatne, pokial bude mat bike na jazdenie po lese
Práveže tu to bude podstatné... pretože v lese stretne najviac "bikerov".. :)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Keď som ja vyberal nový bike, tak mi veľa "nebikerov" hovorilo, že je zbytočné kupovať oblečenie v takej hodnote...naopak bikeri mi jasne povedali, že keď chcem jazdiť v trenkách z tesca tak to ani nemá zmysel...

Akurát v piatok som objednával FOX Shortky 52,90 € + Answer Tričko 29,90 € + Fox Tenisky 53,90 € = 137,70 €

Pri tom oblečení ide trošku aj o zdravie...nebudem jazdiť v umelinách ktoré dokážu spotené telo nepríjemne podráždiť. A nebudem zapierať, samozrejme ide aj o nejakú tú prestíž :wink:

//A už vôbec si neviem predstaviť, že sa po niekoľko hodinovej jazde s chalanmi zastavíme na kofolu a ja tam vojdem v nejakých teplákoch za 3 centy :)
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Od malicka som na biku jazdil v beznych veciach (kratke nohavice, triko) a toto leto o5 na par hod vylety to iste a necitim sa nejak znevyhodneny oproti tomu kto ma na sebe oblecenie za 150 :P
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak mne už sa náhodou stalo, že som mal na trieslach "popáleniny"...to isté aj na krku, a to len vďaka nekvalitnému oblečeniu...nehovorím aby kupoval drahé oblečenie, ale aby kúpil niečo kvalitné, v čom bude aj trošku vyzerať, v čom sa asi bude cítiť lepšie a pohodlnejšie :wink: Kludne môže kúpiť shortky za 15€ v exisporte, to je kvalitou zhruba na takej istej úrovni ako shortky od fox za 52€...to isté platí aj pre tenisky. Doteraz som nosil viac než rok tenisky z exisportu za 20€ a sú ešte v docela dobrom stave + sú pohodlné / vetrané / ľahké...takže tu vôbec nejde o cenu, len som dal príklad...
M&M
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa M&M »

Bad.boy napísal:Od malicka som na biku jazdil v beznych veciach (kratke nohavice, triko) a toto leto o5 na par hod vylety to iste a necitim sa nejak znevyhodneny oproti tomu kto ma na sebe oblecenie za 150 :P
suhlasim s tymto. Ja takisto chodim na biku len tak... Nechodim na nejake EXTRA dlhe trasy po lese. Maximálne ked ideme s kamošmi, tak 2 hodinky, aj to nie je celá trasa po lese.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Pigesko, tak to si teda riadne zabil :D To tvoje oblečenie teda vôbec nijako nesúvisí s bicyklovaním, v tom by sa dalo ísť tak akurát na skateboard a nie na nejakú 100-kilometrovú cyklotúru. Takto má vyzerať cyklistické oblečenie - http://sepedazone.com/wp-content/upload ... 07/417.jpg, tzn. tenké šortky s výplňou, aby ťa neotlačili gule a riť + termotričko + tretry.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

100-kilometrovú cyklotúru

To na toto ti mám reagovať? Prečítaj si celú tému a potom píš takéto hovadiny...naopak ty si to teraz celé zaklincoval, keďže tu sa nebavíme o "cestnom" biku, ale o horskom/mtb/cross :wink: Keby si si niekde do terénu obliekol hentakú habaďúru, tak sa ti všetci vysmejú...

Ku každému typu sa hodí iné oblečenie. Neviem si predstaviť, ako niekde v lese najazdím 100km...a už vôbec nie v takom oblečení. Proste si si chcel rypnúť tak si napísal taký blud a zadrbal si ho jedným obrázkom? wtf?? Veď my sa tu teraz nebavíme o profesionálnom oblečení, ale o takom, v ktorom sa bude cítiť dobre.

A keď sa chceš baviť o prof. oblečení, tj. o tých legínkach ktoré si sem postol, tak mi prosím ťa vysvetli, ako tie profi legínky natiahneš na chrániče?

//Btw choď na nejakú amatérsku akciu a pozri sa čo majú chalani oblečené...90% má klasické shortky a možno tak 10% dôchodcov má cyklo súpravu...
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Nejazdim vela, snazim sa 100km za tyzden. Na sebe mam dlhe take sustakove nohavice/shortky take volnejsie(zalezi od toho kadial chodim) hore obycajne exisportove kratke tricko a uplne v pohode. Dat viac penazi za oblecenie ako za bike mi pride ako hlupost. Radsej tu stovecku dam do biku a ked to bude naozaj vazne az tak kupim oblecenie

P.S. vycistil som si na Pegasovi vidlu a trochu ju naolejoval a cuduj sa svete, teraz bike slape uplne brutalne. :twisted: Odporucam
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No sorry Pigesko, ale ak si nenajazdil ešte ani 100 km (dá sa to v pohode zvládnuť na horskom bicykli) za jeden deň, tak sa nemôžeš považovať sa cyklistu, ale iba za nejakého nedeľného výletníka. Ja viem, že sa bavíme o horskom bicykli, pri cestnom si dovolím povedať, že by normálni cyklisti mali bez problémov zvládnuť možno aj 200 km po dobrých cestách. Pri jazdení po meste samozrejme také oblečenie stačí, ale neviem, prečo tu ľuďom radíš, že si potrebujú odložiť ďalších 150 eur na oblečenie, keď niečo podobné by zohnali aj v "Najku" a boli by značkoví aj za polovičnú cenu.

Pozri si, koľko prejdú obyčajní cyklisti za deň - http://www.hojko.com/kolko-km-ste-najzd ... 78653.html Tých 100 km je taký priemer, takže to nie je žiadny nadľudský výkon :wink:
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Som pracujúci človek takže momentálne nemám ani zďaleka toľko času aby som sa vozil po vonku...100km naozaj najazdím tak v priebehu týždňa.

Do tých 150€ rozhodne nerátam len oblečenie preboha prečítaj si ten príspevok ešte raz...keď som ja objednával bike tak som bral len na začiatok tieto veci:

minipumpička - 5€
tachometer - 10€
2x duša - 7€
svetlo predné - 6€
svetlo zadné - 7€
rukavice - 15€
multiklúč - 5€
lepiaca súprava - 3€

= 58€

Ani nie týžďen na to som zistil že potrebujem montážnu sadu, nejaký ruksak, čo ma stálo nejakých 50-60€ + ďalšie drobnosti...takže som sa mu snažil len povedať že tá celková suma neostane len pri tých 300 eurách za bike, ale ďalšie náklady budú za vybavenie...to že som si ja kúpil 3 veci na oblečenie v hodnote 130€ je úplne ale úplne nepodstatné. Konieckoncov citujem sám seba:
...nehovorím aby kupoval drahé oblečenie, ale aby kúpil niečo kvalitné, v čom bude aj trošku vyzerať, v čom sa asi bude cítiť lepšie a pohodlnejšie Kludne môže kúpiť shortky za 15€ v exisporte, to je kvalitou zhruba na takej istej úrovni ako shortky od fox za 52€...to isté platí aj pre tenisky. Doteraz som nosil viac než rok tenisky z exisportu za 20€ a sú ešte v docela dobrom stave + sú pohodlné / vetrané / ľahké...takže tu vôbec nejde o cenu, len som dal príklad...
a teraz zacitujem teba...
Pri jazdení po meste samozrejme také oblečenie stačí, ale neviem, prečo tu ľuďom radíš, že si potrebujú odložiť ďalších 150 eur na oblečenie, keď niečo podobné by zohnali aj v "Najku" a boli by značkoví aj za polovičnú cenu.
Nenapísal som náhodou úplne to isté ako ty?? Hovorím...čítaš posledný príspevok a ideď reagovať. Keď nie si ochotný prečítať si jednu stranu s príspevkami, načo sem potom lezieš?

Opäť citujem sám seba
Ďalej by stálo za zmeniku aj nejaké vybavenie (náradie), lebo aj to jednoducho potrebuješ, či chceš alebo nechceš...snáď nebudeš chodiť s každou hovadinou do servisu...

Takže ak chceš dať 300€ za bike...ďalších cca 150€-200€ si priprav na všetko ostatné
Toto si čítal? očividne nie :roll:

//Jednoducho si si doslova nasral do huby a teraz sa to snažíš dosť trápne hodiť celé na mňa...aký to má zmysel? Dostaneš za to k+ ? alebo čo od toho čakáš?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pigesko napísal:tu sa nebavíme o "cestnom" biku, ale o horskom/mtb/cross :wink: Keby si si niekde do terénu obliekol hentakú habaďúru, tak sa ti všetci vysmejú...
Jazdím po lese na mtb v takom oblečení už od roku 1996 a ešte ma v tom nikto nevysmial (ak nerátam ľudí, čo na bicykli v živote nesedeli). Evidentne si dávno nebol v lese..

A ešte.. počas študentských čias a hlavne cez prázdniny som nemal problém v lese spraviť 100-120km denne..
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pigesko napísal:
//Jednoducho si si doslova nasral do huby a teraz sa to snažíš dosť trápne hodiť celé na mňa...aký to má zmysel? Dostaneš za to k+ ? alebo čo od toho čakáš?
Čo? Kde som si nasral do huby? Že som napísal, že na HORSKÚ cyklistiku treba cyklosúpravu a nie FOX handry? Alebo že za normálnu cyklistiku nepovažujem behanie po meste?

Myslím, že brm tu v skratke napísal, čo predstavuje jazdenie na bicykli, o ktorom očividne nemáš ani páru.
Zedo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Zedo »

Napísať odpoveď