a este nejaky ten piatok nulovy budeMichalkoOo napísal:i7 vs i5 je v hrách nulový rozdiel.
Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
Re: Pre tých, ktorí potrebujú radu so zostavou!
-
sobrancan16
Star
MeiDy_ napísal:michalkoo presne si napisal o tom ze treba mysliet do buducnosti prave preto by som zobral i7 lebo o par rokov to bude v hw poziadavkoch doporucenie a preto sa rozhodujem medzi 3770K alebo 2700K len ma odraduje od IB ze sa tak prehrieva a som cital recenziu ze ked sa pretaktuje tak sa da ocnut do 4.6 pod 70C zatial co 2700K sa da dat v pohode 5GHz a tiez pod 70C
preto berem aj i7 lebo by som si chcel zahrat aj watch dogs ak niekdo nepozna nech si to kukne na YouTube pre mna hra roka
pokial viem ne o par rokov ale uz aj teraz bolo v odporucanych poziadavkach na Gothic 4 - i7
-
MichalkoOo
Zablokovaný
1. je to myslené na Intel Core i7 prvú generáciu (teraz už je tretia)
2. je to ko*ot, úplná blbosť
3. tá hra je strašne zle optimalizovaná
4. rozbeháš to na intel core i3 na max, ide tam o grafiku.
5. nepleť ľudí. nech zoberie i5 3570K
6. podľa tvojich príspevkov sa do PC rozumieš ako môj prd do kvantovej fyziky..
2. je to ko*ot, úplná blbosť
3. tá hra je strašne zle optimalizovaná
4. rozbeháš to na intel core i3 na max, ide tam o grafiku.
5. nepleť ľudí. nech zoberie i5 3570K
6. podľa tvojich príspevkov sa do PC rozumieš ako môj prd do kvantovej fyziky..
tak nakoniec zoberiem i5 a radsej investujem tych 60€ do 7950
potom kupim chladic a OC-nem tu 3570K a kedze budem taktovat tak nemal by som zobrat neaky 650W zdroj ? alebo seasonic S12II-520W utiahne OC i5 3570K na 4.3 GHz ? a aj ta grafika ked budem mat ocnutu grafiku aj cpu utiahne to ten zdroj ?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
grafiku zober GTX670. Oveľa lepšia. 520W by mohol stačiť ale radšej zober 600+ do rezervy..
ja viem ze je ovela lepsie ale aj drahsia
a to sa mi do rozpoctu nevojde
a k tomu zdroju tak potom by som potreboval neaky zdroj co ma 600W alebo viac do 72€ je taky ? lebo jediny zdroj ktory som nasiel do tych 70€ bol ocz zs series 650W a ludia hovoria ze nieje zly a ma aj dobre recenzie
a k tomu zdroju tak potom by som potreboval neaky zdroj co ma 600W alebo viac do 72€ je taky ? lebo jediny zdroj ktory som nasiel do tych 70€ bol ocz zs series 650W a ludia hovoria ze nieje zly a ma aj dobre recenzie
-
Outsider
Star
Sry ale ked si kupis 7950 ked mas moznost kupit GTX 670, ktorej vykon je podstatne vyssi a rozdiel v cene je cca. 40€ pri verzii od gigabytu tak si DEBIL. Musel som to napisat nebere to jak urazku.MeiDy_ napísal:ja viem ze je ovela lepsie ale aj drahsiaa to sa mi do rozpoctu nevojde
uz trz ked berem tu 7950 tak som prekrocil limit o 40€ a ked zoberem tu 670 tak prekrocim o dalsich 40€ limit tak tolko penazi zas nemam 
-
Outsider
Star
To je uz na tebe zober si 7950 a v buducnosti mozes pindat jaku sracku si si kupil. Dirt 3 1080p GTX 670 229 FPS 7950 148, BF3 rozdiel 20 FPS, Crysis 2 rozdiel 14 FPS atd. atd...... ja myslim, ze by bol hriech nedat tych 40€ do GTX 670.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ja som retard?MichalkoOo napísal:zober i5 3570K.
uplink ty si fakt retard? Zvýšenie výkonu zadarmo bez nutnosti kupovať rýchlejší procesor.. A vydrží mu dlhšie (výkonom), pridá mu pár FPS a zvýši čísla v benchmarkoch.. Treba myslieť aj na budúcnosť, to že procesor stačí dnes ešte neznamená že bude stačiť aj zajtra..
Toľko ku môjmu "retardovanému" postoju ku OC.
P.S.: Mám svoj 2600K už nejaký ten piatok a ešte som necítil ani náznak potreby OC-ovania, hier som hral cez 100 titulov a poviem Ti, už sa približuje obdobie, kedy ho vymením, tak ako to robí 80% ľudí. Jednoducho len mizivé percento ľudí si necháva to isté železo dlhšie ako rok a pol, či dva [štatistiky z obchodov a zo steamu
A ku tomu fightu medzi ATi HD 7950 vs. Nvidia GTX 670. Určo nvidiu. Ergo, aj keď je nvidia slabšia, vždy lepšia voľba ako ATi/AMD. Nech žijú šťastlivci, ktorý s ATi/AMD kartami nemajú problémy
-
MichalkoOo
Zablokovaný
odkiaľ máš že GTX670 je slabšia?
//autoeditácia príspevku (11 Júl 2012, 11:51)
//autoeditácia príspevku (11 Júl 2012, 11:51)
-
uplink
VIP
MichalkoOo - pre ľudí ako si Ty to treba vždy rozpísať, takže: "Ergo, v prípade aj keď je nvidia slabšia..."
Pochopiteľnejšie? Napísal som že je jedno, aj keď ATi/AMD vedie, nikdy to nie je lepšia voľba ako nvidia, teda pokiaľ má človek rád pokoj a kľud.
Pochopiteľnejšie? Napísal som že je jedno, aj keď ATi/AMD vedie, nikdy to nie je lepšia voľba ako nvidia, teda pokiaľ má človek rád pokoj a kľud.
uplink: a co si myslis o taktovani Black Edition procesorov od AMD? To by nemalo byt podla mna az tak zbytocne ako pises...
-
MichalkoOo
Zablokovaný
tie tvoje hlášky si budem zapisovať..uplink napísal: nikdy to nie je lepšia voľba ako nvidia, teda pokiaľ má človek rád pokoj a kľud.
-
Outsider
Star
Nechytaj za slovicka, podstata je kazdemu jasna.MichalkoOo napísal:
tie tvoje hlášky si budem zapisovať..
-
MichalkoOo
Zablokovaný
ja nechytám za slovíčka 
-
uplink
VIP
MichalkoOo - kľudne a ak budeš potrebovať návod ako si svätyňu s mojím menom, tak napíš mmartinovi, on má už minimálne jednu za sebou a možno aj určil pravidlá ako má vyzerať a ktoré materiály sú prípustné a ktoré nie.
to isté ako taktovanie Kčiek. Je to "pekné", ale v reáli je to celé nanič. Každý na OC fórach onanuje ako dokázal pretaktovať svoj CPU/VGA o neviem koľko desiatok percent a o týždeň nájdeš v novej téme "akú grafiku/cpu" si mám kúpiť. Toľko ku realite. OC je len zábavka, nie reálny prínos do života, určite nie na poli hier. Old-gen hry Ti utiahne 2500K so 560-580tkou vo full HD na plných detailoch, pokial nie si FSAA junkie, tak ako nič. A na tie nové nebude stačiť OC ani náhodou. Hry sú brzdené konzolami a tých PC only titulov je naozaj mizivo málo. 4-5x do roka výjde hra, ktorá potrebuje silnejší HW, zvyšným 90tim stačí HW z pred roka a pol, midrangový. Ako píšem, nemám žiadny high-end doma a podľa mnohých OCerov by som mal overclockovať, už určite. Nemusel som a to som high-details junkie. Dávam všetko na max, samozrejem sa krotím s takými somarinami ako 32x antialiasing, ale 8-16x si dám skoro vždy. Etc.Billy napísal:uplink: a co si myslis o taktovani Black Edition procesorov od AMD? To by nemalo byt podla mna az tak zbytocne ako pises...
-
MichalkoOo
Zablokovaný
stačí .txt súbor v priečinku hovná internetu
Pre mna OC vyznam ma na poli renderingu 
-
uplink
VIP
iWin - aj pre mňa, len musíš rátať s tým že tu ľudia chcú PC na hry a rendering tak v 1% prípadov. A aj tam je to relatívne, čo sa týka spotreby a tak. Ak máš malú render farmu, tak Ti OC dokáže riadne nabúrať rozpočet, vlastná skúsenosť
...