Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Bobala »

Ano Seth, pises bludy a blaboly, trvam na tom. Nie ze na tom len trvam, ale tak to je. Si povymyslas kopu veci ktore das dokopy s x dalsimi vecami, pricom clovek ktory vie o com je rec, tak mu je trapne vyvraciat jak debilkovi kazdy jeden tvoj blud. Nehnevaj sa, ale takych diskuterov tu je xy+1. Pozri nad sebou mas svojho velkeho priaznivca ktory je na mile vzdialeny od danej problematiky, a vsetko ti zozral aj s navijakom. To robi ta kladna karma a pocet prispevkov, ze ?<irony>(jaj nie, to robi tvoja genialna schopnost vecne argumentovat)<irony>
Nie, ja som v zivote nepisal vedecku pracu, ale prosim ta nezacinaj s dalsou somarinou ohladom tvojej vedeckej prace, lebo uz nebudem vediet ci sa smiat alebo plakat a tym horise ze to ides prirovnavat k angelologii. Nenechaj sa vysmiat. Ludia ktori robia nejaku ozajstnu VEDECKU pracu, nespamuju komercne forum. lol

edit// a este pocas prace :lol:
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

LOL. Opäť argumentačný level 0. Jednoducho ty máš svoj postoj a pretože tvrdíš to, čo tvrdíš, tak je to podľa teba pravda a hotovo. Veľmi zaujímavý prístup k diskusii. Čo sa týka dávania si vecí dohromady - ty to tak nerobíš? Iba preberáš názory a citácie z nejakých zdrojov bez toho, aby si sa zamyslel nad ich kredibilitou. Nie je sa potom čomu čudovať, že naletíš na všetko, čo ti Internety naservírujú pred nos.

Na záver - opäť príspevky ad hominem. Nedržíš sa témy, tento krát si už prešiel na akéhosi môjho fanúšika (irelevantné), na kladnú karmu (irelevantné), na počet príspevkov (irelevantné) a ešte si sa chytil aj toho, že som v práci (irelevantné). Typické, ale z tvojej strany si na to už začínam pomaly zvykať. Pravdepodobne budem polovicu každého z tvojich príspevkov ignorovať, pretože sa netýkajú témy.

Nie si schopný dokonca pochopiť ani podstatu vedeckej práce. Dokonca si tu vyslovil svetovú múdrosť, že ľudia, ktorí robia nejakú ozajstnú vedeckú prácu, nespamujú (ak nevieš rozoznať spam od príspevkov, si na tom zle) fóra (aké komerčné?). Prestaň drístať, prosím ťa. Nepoužívaj slovíčka, ktorým nerozumieš a nehraj sa na vševediaceho geroja. Len k tým vedeckým prácam a fóram - X vedcov prispieva počas svojho výskumu na verejné fóra, aby dostali FEEDBACK, ktorý ten tvoj "vedec" zjavne ignoruje vo vyslovovaní svojich domnienok. Ibaže ty si sa chcel zahrať na múdreho a vyhlásil si tu totálnu hlúposť, pričom ju zrejme považuješ za overený fakt. Našťastie je to kardinálna blbosť.

Máš ešte niečo k tej téme povedať, alebo si tu budeme vymieňať takéto príspevky?
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ze ja preberam nazory a citacie bez zamyslenia sa ? :lol: Sa pozri kolko NEVEDECKYCH demagogizacnych linkov a odkazov(nehovoriac o tych trapnych(ci to mali byt vtipne?) obrazkoch) poposielal od nejakych konspiratorov amaterov, ktori si vsetko prekrucaju tak ako chcu a mne ides hovorit, ze som naletel Palesovi? Palesovi? Palesovi?

Ehm. Keby som ja mal vypisovat vsetky irelevantnosti ktore si tu za poslednu stranu napisal, tak neviem ci by som dnes skoncil. A ak si si nevsimol ja ignorujem 95% cast tvojich prispevkov, takze tiez zacni pisat vecne lebo len stracas cas zbytocnym krákanim.

Ano Seth :aasmile29: Vedci si chodia po FEEDBACK na hojko.com, hlavne do sekcie VTIPY ze ?

Pre hluchonemych, ktori odomna cez SZ ziadaju zaslanie toho vedeckeho dokazu , poslal som to asi 6-10 stran dozadu. No zeby ste to nahodou nemuseli hladat tak vam to tu postnem este raz: http://www.martinus.sk/?uItem=9183&uKolko=10&uOd=0
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Dnes uz evidentne titul CSc dostane kazdy hlupak... Pales je taky vedec, jak ja som kosic lekvaru v Kambodzi...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Bobala: Opäť prázdny príspevok plný silenej irónie a smajlíkov. Tie obrázky nemali byť vtipné, tie obrázky boli bohužiaľ pravdivé, máš snáď nejaký argument proti nim? Áno, naletel si Palešovi. Ty si do neho blázon, alebo ako to mám chápať? Pretože ako sa tak pozerám na rozhovory s ním, tak na tú jeho TEÓRIU o existencii archanjelov nenaletel z vedeckej oblasti nik. Zopakujem - ak nechápeš podstate vedeckého výskumu a ako funguje, nebudem ťa presviedčať o niečom, do čoho sa rozumieš ako hus do piva, pričom sila tvojej argumentácie je takpovediac v spojení LEBO PÁLEŠ!

Samozrejme, že vidím, že ignoruješ časti mojich príspevkov - ktoréže to irelevantnosti máš na mysli? Tvoj problém, alebo skôr by som napísal tvoja stratégia je, že zámerne ignoruješ tie časti mojich príspevkov, voči ktorým nie si schopný argumentovať a preto sa radšej sústredíš vo svojich odpovediach na niečo úplne iné - ako aj v tom tvojom poslednom - keďže si nepochopil konceptu toho feedbacku, o ktorom som písal všeobecne, ihneď si tu vyrukoval so sprostou, silenou iróniou namierenou na mňa, že chodievam na feedback do sekcie vtipy - nehovoriac o tom, že je to opäť prejav tvojej neschopnosti rozumne diskutovať, že je to opäť reakcia ad hominem, znovu si mi priradil niečo, čo som nikde netvrdil, čo nerobievam a čo je iba výsledkom tvojho už doslova hlúpeho tmárenia. A neboj sa - ja tu až tak nestrácam čas "krákaním", aspoň viem ostatných užívateľov, že na akej vysokej úrovni ten tvoj balast je - je hlavné, aby ti nik nenaletel, ako si ty naletel "vedeckým dôkazom" Páleša.

To, čo tu konštantne zasielaš, nie je vedecký dôkaz. Písal som o tom v predchádzajúcich príspevkoch, mal by si si ujasniť to, že čo sa vlastne za vedecký dôkaz považovať dá. A pokiaľ nevieš čítať - ide iba o jeho TEÓRIU. Alebo opäť neschopnosť chápať textu?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Bobala:
hm. Keby som ja mal vypisovat vsetky irelevantnosti ktore si tu za poslednu stranu napisal, tak neviem ci by som dnes skoncil. A ak si si nevsimol ja ignorujem 95% cast tvojich prispevkov, takze tiez zacni pisat vecne lebo len stracas cas zbytocnym krákanim.
Začni s týmto a začni sa priamo vyjadrovať aj k tým blbostiam, čo sme tu poposielali. Priamo a vecne ich začni argumentáciou vyvracať. Doteraz si tu ešte nepredviedol žiadnu diskusiu, len silene verklíkuješ ten istý balast dookola a oháňaš sa fantastom Pálešom.

Stiahol som si nejakú jeho knihu o úlohe Strednej Európy v dejinách. Prečítal som pár strán a úplne to stačilo na ukážku toho, ako pracuje Páleš. Totálna paveda.

Páleš na isté historické fakty a reálne jednoducho vytvorí svoju konštrukciu anjelov a pod. nezmyslov. Západná Európa bola ohľadom štátnych zoskupení stabilnejšia ako Stredná a Stredná bola ešte viac ako Východná. Síce keby sa išlo do detailov, dalo by sa o tom polemizovať, ale zjednodušene to tak je.

Kód: Vybrať všetko

Priatelia, každý jeden človek má svojho anjela. Ale aj každý jeden
národ má pridelenú bytosť, ktorá ho inšpiruje a vedie. Táto bytosť je
mu pridelená z rádu archanjelov. Láska k národu nie je nič nekonkrétne!
Mať lásku k národu znamená mať lásku k archanjelovi, ktorý je
duchom národa. Národne sa uvedomiť znamená nadviazať vedomé
spojenie s archanjelom - duchom národa.
Tento duch národa nie je len nejakou abstrakciou národného temperamentu
a kultúry. Je to skutočná bytosť, ktorá túto kultúru inšpiruje
a vedie. Aby si človek mohol urobiť o jednotlivých národných dušiach
nejakú vlastnú konkrétnu predstavu, nemusí byť na to hneď jasnovidec;
vlastnú predstavu si do určitej miery môže spraviť každý.
Národný duch sa totiž prejavuje tak, že dáva určité spoločné podfarbenie
aure celej krajiny. Toto tvorí určitý širší rámec, do ktorého sú
vsadené aurické telá ľudí a ďalších bytostí, ktoré na tomto území žijú.
Keď prekročíte hranice nejakej krajiny, môžete mať ten zážitok, že tu
na vás odrazu doľahne úplne iná duševná nálada, atmosféra: Dívajúc sa
napríklad na slovensko-poľských hraniciach smerom do Poľska rozozvučí
to vo vás úplne iné struny, ako keď sa dívate naspäť do slovenskej
krajiny. Tak isto na hraniciach s Maďarskom, Rakúskom alebo
Ukrajinou. Takže keby vás aj so zaviazanými očami priviedli na nejaké
miesto v prírode na hranici dvoch krajín, museli by ste - poznajúc národné
duše - vedieť určiť, ktorým smerom sa ktorá krajina nachádza.
45
Uvedené rozdiely medzi európskymi národmi vyplývajú z toho, že
duchovia národov pôsobia v Západnej, Strednej a Východnej Európe
rozličným spôsobom. V Západnej Európe pôsobia tak, že sa vo svojom
pôsobení ponárajú až do éterického tela človeka. Prostredníctvom éterického
tela je človek spojený so zemou, éterické telo zodpovedá tiež za
jazykovú schopnosť. Patrí k dennej polovici človeka a bezprostredne
pôsobí na ľudské fyzické telo. Archanjel každého západoeurópskeho
národa tak vlieva svoj jednotný svojráz až do vyžarovania krvi
svojich príslušníkov. Odtiaľ silné sebavedomie týchto národov. Príslušnosť
k národu je v Západnej Európe pokrvným inštinktom.
V Strednej Európe pôsobí duch národa úplne inak. Striedavo
sa ponára až do éterickej sféry a striedavo sa vzďaluje a pôsobí len
cez vyššie duševne-duchovné články. Pulzuje ako srdce.

Na tieto fakty Páleš napasuje nezmysly o tom, že to je preto, že akýsi anjeli (ktorých existencia nie je nijak dokázaná) pôsobia. :lol:

Zaujímavé je aj to, že zrejme títo anjeli začali pôsobiť až od cca 5. storočia či ešte neskôr, dovtedy zrejme neexistovali, keďže geopolitická situácia bola úplne odlišná. :roll:

Čo dodať, totálna paveda, ten človek je blázon.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

A potom keď sa s niekým handrkujem o niečom v oblasti medicíny, tak mi začnú vyhadzovať na oči vzdelaných "takzvaných" lekárov. Píšu rovnaké nezmysly ako Páleš, akurát v logickejšom kabátiku :roll: to len OT, aby sa uvedomili aj tí, ktorí vsádzajú na "reálnych" vedcov.

Pointa je že nik nemá dostatočne dlhý "life span" [dĺžku života] aby dokázal obsiahnuť podstatne viac, ako ten pred ním, alebo ten po ňom. Odlišnosť je určená len na základe iQ a EQ. Teda schopnosťou spracúvania a prijímania dostupných informácií/emócií a ich kvalít, či určenia relevancie citov a pocitov, či dojmov.

Samozrejme klobúk dole pred skutočnými vedcami - čo sú schopní sa postaviť svojím vlasntým názorom kriticky a nevykladajú ich ako jedinú pravdu, ale seriózne, tých narátate na dvoch paprčiach.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak vsadenie na autoritu sa môže vždy vypomstiť, ale nič iné nám v podstate nezostáva. Nikto nemá takú kapacitu či skôr dĺžku života na to, aby podrobne obsiahol a naštudoval x oblastí sveta a potom si mohol vytvárať vlastný názor, resp. už by vedel vytriediť plevel od faktov.

Správny skeptik, ale možno aj vedec, keď prezentuje nejaké svoje názory ako pravdivé, by nemal zvoliť na stupnici od 1 po 10 absolútnu desiatku.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

posledne info ohladom Bezakovho pripadu, tie dovody som tipoval dost podobne:

http://www.sme.sk/c/6457335/bezakovi-ma ... ezovi.html

TommyHot

btw. titul CSc. sa myslim neudeluje od roku 1996 :)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

gogo956 napísal:btw. titul CSc. sa myslim neudeluje od roku 1996 :)
Tak tam je pes zakopany :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

dolezite je z akeho odboru ma toho kandidata
Vyštudoval kybernetiku a vyučoval počítačovú lingvistiku na Matematicko-fyzikálnej fakulte Komenského Univerzity v Bratislave.
predpokladam teda, ze to ma z matiky

drbnut mu mohlo kludne az potom
hughito
Redeemer
Redeemer

Nič neobvyklé, to sa ľuďom stáva. Spomínam si na jedného týpka, tiež ovešaného titulmi, tuším aj dodnes pracuje v SAV-ke na nejakom geo pracovisku. Týpka raz osvietilo a zistili, že Biblia má pravdu a Zem má naozaj 6000 rokov. Tak si to predstavte - človek vzdelaný priamo v tom obore, pracujúci v tom obore začne obhajovať "vedecky" túto teóriu. Niečo ako Páleš.
gogo956
Redeemer
Redeemer

titul sam o sebe vela neznamena a zo slovenskej skoly uz vobec nic.
apropo vzdelanie automaticky nic nehovori o tom ci nazory konkretneho cloveka su v sulade
s realitou alebo nie, dusevne poruchy sa nevyhybaju nikomu, ani vedcom a vedatorom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Však aj to, ale narážal som hlavne na to, ako môžu aj vzdelaní ľudia zneužiť svoje vedomosti na "dokazovanie" iracionalít. Potom to má "vedecký kabát" čo je veľmi atraktívne.
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Odmietam viac prispievat do tejto antikristovej temy. EXISTENCIA ARCHANJELOV JE VEDECKY DOKAZANA, cize mate smolu, mozete si hovorit co chcete. :lol: :smt006 :prdel:
gogo956
Redeemer
Redeemer

podla mna si niektori tu robia srandu a naschval vyvolavaju flame, asi nema vyznam na to vobec reagovat, ked si niekto miesto diskusie robi zarty.. :?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Bobala: Nik ťa nenúti tu prispievať, myslím, že sa bez teba bude diskusia viesť v lepšom svetle. Choď v pokoji =D A dúfam, že sa nebudeš pravidelne vracať ako tvoj vzor, ktorého si tu menoval a od ktorého si prebral istú citáciu...

gogo956: Ja si napríklad srandy nerobím...Ale mám istý pocit, že ktosi tu trolluje :3
hughito
Redeemer
Redeemer

Pokojne nás neobdaruj naďalej tvojou prítomnosťou, Bobala, nezaplačeme. Nevieš diskutovať, prakticky nič si sem nepriniesol - plno tvojich kolegov kresťanov tú reálne diskutuje na úrovni, ty si toho schopný nebol.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Bobala napísal:Odmietam viac prispievat do tejto antikristovej temy. EXISTENCIA ARCHANJELOV JE VEDECKY DOKAZANA, cize mate smolu, mozete si hovorit co chcete. :lol: :smt006 :prdel:
prečo? Robíš to presne naopak, ako by mal kresťan pristupovať ku "neveriacim". Zober si príklad zo stoporka. You're doing it wrong.
Zajačik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zajačik »

Bobala napísal:Odmietam viac prispievat do tejto antikristovej temy. EXISTENCIA ARCHANJELOV JE VEDECKY DOKAZANA, cize mate smolu, mozete si hovorit co chcete. :lol: :smt006 :prdel:
Čože je dokázané? Chlapče vyspi sa z toho a nepi už viac prosím ťa...nerobí ti to dobre...
Napísať odpoveď