Odchádza mi GK ?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
razor2010
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Odchádza mi GK ?

Príspevok od používateľa razor2010 »

Pýtam sa to preto lebo vždy keď hrám nejakú hru tak mi cez obrazovku robí všelijaké farebné pásiky a útvary a akoby vytvára tiene aj tam kde nemajú byť a po chvílke mi to hru vždy vypne a potom aj keď idem na net alebo spustím video atď. tak sa mi to isté robí aj tam.Neviem presne ako sa toto nazýva ale tuším že sú to artefaky alebo niečo podobné. Po reštarte je to opeť v poriadku až dokím nespustím zasa nejakú hru.Skúšal som už preinštalovať ovládače na najnovšie aj staršie , potom som si myslel že to môže byť malým napätím ktoré bolo od výroby tak som ju zvýšil ani to nepomohlo , nakoniec som ešte aj grafiku vyskúšal podtaktovať a ani to nepomohlo.Robí mi to v každej hre a obávam sa že mi grafika odchádza aj keď ju mám len 2 mesiace :cry:
brm
Darca
Darca

Re: Odchádza mi GK ?

Príspevok od používateľa brm »

No ak ju máš len dva mesiace, bež reklamovať...

Akú má teplotu?
razor2010
Expert
Expert

Teploty má dobré 33C v idle. No problém je v tom že som to objednával z alzy a tam budem musieť čakať bez grafiky mesiac nie ? Až sa mýlim opravte ma.

EDIT : bolo by dosť blbé mať doma mesiac PC ktorí nieje funkčný len kvoly tomu že nemám náhradnú Gk
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

A máš nejakú inú možnosť?
razor2010
Expert
Expert

Práveže nie :(
Práve som skúšal hrať znovu či zachytím ešte nejaké detaily a vyhodilo mi to BSOD a po spustení pc túto tabulku. Viete niekto presne potvrdiť že ide určite o grafiku ? Lebo nechcem ju poslať na reklamačku a potom zisťiť že poroblém bol v niečom inom .
Prílohy
Výstřižek.PNG
goten
VIP
VIP

Z toho obrázku ti nepotvrdí nikto nič. Choď do Ovládací panel - Nástroje pre správu - Event Viewer - Windows Logs - System. Tam nájdi červený krížik a pozri sa čo spôsobilo chybu (ak to tam bude).
Choď potom do C - Windows - MiniDump a daj sem do prílohy posledný minidump.
razor2010
Expert
Expert

V prílohe je screen chyby čo som našiel v Event Vieweri. Ten minidump som musel dať sem http://www.ulozto.cz/xKKPysW/072112-12838-01-dmp , lebo tu mi to nešlo uploadnuť. ( napísalo mi to že prípona dump nieje povolená )
Prílohy
Výstřižek.PNG
goten
VIP
VIP

Ak tam máš viac tých minidumpov hoď ich sem do prílohy. Aby ti ich zobralo, zbaľ ich do zip resp. rar.
razor2010
Expert
Expert

Viac ich tam nemám ale tento je ten čo treba , podla dátumu a času kedy sa vytvoril sedí nato kedy mi pc spadol a vyhodil BSOD .Prikladám len tak pre istotu ten dump súbor aj rovno sem zabalený v rare keby niekto nechce sťahovať z iného webu.
Prílohy
072112-12838-01.rar
(19.22 KiB) 28 stiahnutí
goten
VIP
VIP

Tak ten minidump nepoukazuje priamo na grafickú kartu. Vygooglil som, že podľa kódu je to zlyhanie hw na softwarovej úrovni. Takže by si mal odinštalovať všetky ovládače, posťahovať a nainštalovať ich nanovo. Potom otestuj pamäť memtestom (tento postup odporúčali na microsoft answers).
Tu je screen toho čo zlyhalo a spôsobilo BSOD:( hal.dll , ntoskrnl.exe , 0x00000124 )
crash.PNG
razor2010
Expert
Expert

Ok všetko to urobím a dám vedieť či pomohlo.

Takže nakoniec to pomohlo a už to šlape ako má.Goten máš k+ . Keby sa problém znovu ukázal tak tému obnovím.
Napísať odpoveď