kupa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uNreal_saTch^
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

kupa TV

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Potreboval by som poradit pri kupe televizora. Moje poziadavky su nasledovne:

- vyuzitie - sledovanie filmov vo vysokom rozliseni + hranie PS3
- uhlopriecka min 50''
- technologia a znacka - nerozhoduje
- 3D - nie je podmienkou
- analogovy vystup zvuku (L&R) - potesil by, nakolko v zosiku nemam uz volny vstup na digital.
- nechcem v obyvacke vystavovat STB, takze aby sa do neho dala pichnut nejaka karta?? (nevyznam sa)
- rozpocet 1000 EUR
- nie je problem priplatit 100/200/300/400/kolko bude treba EUR, ak pri vyssej cene bude vyrazne lepsi pomer cena / vykon

V pripade dalsich otazok som k dispozicii. Dakujem za tipy.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: kupa TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pokiaľ ti neprekaža blikanie na plazme, tak Panasonic TX-P50ST50E, alebo SAMSUNG PS51E6500.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Ryan Giggs napísal:Pokiaľ ti neprekaža blikanie na plazme, tak Panasonic TX-P50ST50E, alebo SAMSUNG PS51E6500.
o akom blikani vravis?
Ryan Giggs
VIP
VIP

O blikani podobnom ako je na 50 Hz CRT. Pokiaľ si nevšimneš nič v predajni, je to irelevantne.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

pojdem si ich niekde pozriet, dik za tipy.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokial ide o obraz, v predajni toho vela nenaporovnavas. Nevhodne svetlo, nastavenie, signal...
Je to len na aku-taku predstavu.
Tie 2 su asi najlepsie tv v danej cene. LCD v 50" za 1000 eur im nemoze ani zdaleka konkurovat. Pokial uvazujes o doplatku, tak za uvahu stoja aj vyysie modely od Panaka, GT50, VT50. To su top televizory.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

aky je rozdiel medzi TX-P50ST50 a TX-P50ST50E? Lebo podla vsetkeho predaj TX-P50ST50E uz skoncil.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neskončil. Na trhu su nejake 2 mesiace, je to relativne novinka. Je to to iste, všetky ktore sa tu predavaju su s E. Len niekde su lenivy napisať kompletny nazov aj s E na konci. E=Europe, teda že je to určene pre kontinentalnu Europu.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

ok objednal som si te SAMSUNG PS51E6500, som zvedavy ako sa talkive.sk pochlapi. niekedy sa na tovar caka dost dlho. Inak ked som raz v aute niesol 42'' televizor, ledva som ho dal nastojaka od jednych dveri po druhe na zadne sedadla...toto bude asi problem :D

//autoeditácia príspevku (16 Júl 2012, 13:43)
tak talkive sklamalo v mojom pripade uz po druhykrat. Objednal som ti ten TV na ich stranke v cene 948 EUR, pricom TV bol v stave 'na sklade u dodavatela - dorucenie 5-7 dni'. Po 2 dnoch si kontrolujem objednavku...objednavka stale v stave - cakame na tovar od dodavatela...Zo zvedavosti som vysiel von z objednavky a pozrel si opat tovar na ich stranke. TV tam uz bol v statuse 'nedostupny' s tym, ze cena uz bola vyse 1030 EUR. Asi po hodine som sa konecne dovolal do talkive, kde mi tetuska Janka povedala, ze cakaju na moj tovar. Po upozorneni, ze tovar maju na stranke uvedeny ako nedostupny, som jej dal za ulohu prezistit realny stav nezavisle od toho, co jej ukazuje pocitac. Po 3 hodinach mi volala, ze tovar je dlhodobo nedostupny a nevie mi povedat ani priblizne, kedy by ho vedeli zohnat. Objednavku som samozrejme zrusil. Este v ten den (streda) som ho objednal v HEJ.SK. V piatok som si ho vyzdvihol. Smart TV a podobne featurky ma nejako nechytili za srdce, ale primarny ucel to splnilo. PS3 je na tom o 200% lepsie nez na mojom povodnom 22" TV :] Co sa tyka filmov, uplne stacia 720p ripy, nevidel som ziadnu zmenu oproti 1080p.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Rozdiel tam je ale zalezi na viacerych faktoroch. Kvalita ripu (nahravky), treba vediet na cosa divat aby sitie rozdiely videl ale hlavne klucova je sledovacia vzdialenost. Pri nejakych 3 metroch na 50" rozdiely uvidis iba tazko.
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

Nejdem zakladať novú tému. K veci:
Asi v zime pôjdeme kúpiť TV. Bude sa nejako meniť terajší trh?
Cena najlepšie do 800€, popr. ak by bol veľký skok v kvalite obrazu aj viac.
Využitie: filmy(Full HD!), slovenské TV programy(bohužiaľ aj SD) a čo je po našom Full HD je SD.
Samozrejme Full HD, ide mi o kvalitu obrazu.
Značky Sharp, Toshiba, Sony, popr. niečo kvalitné Japonské. Alebo ak plazmu tak Panasonic.
Uhlopriečka 40-50 palčekov.
Sú za tú cenu dobré LED - ka, alebo radšej plazmy? Lebo radšej by som to LED.
Nie som pro :lol: , ale toto 3D neuznávam, takže ten TV nemusí mať 3D.
+ Aká je odporúčaná vzdialenosť od 42p LED tv a 50p plazmy tak, aby bol obraz čo naj.
Vopred dik.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokiaľ chceš 46-50" za 800€, jedine plazmu. V ramci LCD to bude len lowend. V 40" sa najdu aj použiteľne LCD. 3D sa pri tej cene už nevyhneš, takže či to uznavaš alebo nie je irelevantne. Mať to budeš, použivať nemusiš. len tak na opkraj, že je TV full HD, ešte neznamena že je obrazovo lepši ako HD ready. Obzvlašť ak to "full HD" u LCD v skutočnosti až tak full nie je.

Odporučana vzdialenosť nie je, zaleži na tom čo sa sleduje (kvalita zdroja) a na tom, aka vzdialenosť je tebe prijemna. Ale pri 50" a HD kľudne aj 2 metre.

Modely sa meniť do zimy nebudu, akurat niekoľko malo ich môže pribudnuť. Konkretne odporučanie na modely nedostaneš, kedže do zimy bude cena u všetkych klesať. Takže čo dnes stoji 900-1000€, môže v zime aj 800.
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

Ok, ok :)
Potom sa spýtam na konkrétne.
Tak 3m vzdialenosť bude určite(hlava-obrazovka).
Čo má lepší obraz Led 40-42 alebo Plazma 50? Rovnaká cena, najlepšie modely.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na to sa takto odpovedať neda. Porovnavať rozdielne uhlopriečky nie je 2x rozumne.
mr.joda
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mr.joda »

Plazma s obnovovačkou 600Hz bliká ? Jak je to možné? Vysvetli mi to, technicky, tiež chceme kupit tv a zakukal som sa do serie 42 od panasonicu. Cena ok a obraz dost luxus.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Ryan Giggs
VIP
VIP

600 Hz nema s obnovovacou frekvenciou nic spolocne. Je to nieco uplne ine ako u LCD.
mr.joda
Light Star
Light Star

Tak mi to vysvetli prosim
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

XYZ hz u plazmy znamená, že medzi 2 vysielané snímky dopočíta ABC medzisnímkov. Každá značka má za tými písmenkami ešte nejakú skratku, alebo celý názov.......
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie, nie je to dopočte snimkov. Dopočet medzisnimkov je prave pripad LCD. Pri 100 Hz je to jeden (kedže signal ma 50 Hz), pri 200 Hz. Max. môže byť 200 Hz. Pri 400 Hz a viac je to dopočitavanie polsnimkov. Dnešne LCD s Led podsvietenim už použivaju rôzne kombinacie dopočtu snimkov a blikania podsvietenia.

Nie som technik, takže nevysvetlim to uplne presne. A ani tomu sam až tak uplne do detailu nerozumiem. Tych 600 Hz u plazmy znamena, že každy jeden snimok je za sekundu cely zobrazeny 10x (pri 60 Hz) a počas každeho zobrazenia sa meni dlžka pulzov jednotlivych subpixelov, čim sa moduluje jas bunky. A podľa toho aky dlhy je ten pulz, podľa toho sa zobrazuju jednotlive stupne šedi (farby) na konkretnej bunke.
mr.joda
Light Star
Light Star

Zaujmave,to som nevedel, dakujem.

Napises mi este preco blikaju , podsvietenie ako take sa tam predsa nekona ? Diky

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Napísať odpoveď