Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa hojko »

mihalswk: Neda sa konkretizovat, zalezi od modelovej rady. Pocitaj, ze vo vseobecnosti by mali byt ceny BMW o nieco vyssie, potom Audi a potom VW. Ale napriklad Passat a A4 maju vela dielov rovnakych a teda aj rovnaku cenu.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

tie jaguare su lacne preto, lebo sa to u nas nepredava, najma kvoli vacsim motorom a povedomiu, ze nahradne diely su moc drahe... co sa tyka dielov, tak su na ne rovnako aj diely z druhovyroby, jeden v meste mal starsieho daimlera a napr. loziska zohnal po 20e...

co sa tyka toho x-type, tak mi tam ten odrety naraznik vadi najmenej, ten pojde lahko opravit bez striekania... skor by ma zaujimalo, preco nad LP svetlami nesedi kapota... inak vyzera fakt super...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja som bol v tom, ze najdrahsi servis, aj z druhovyroby ma Audi, az potom su BMW a VW.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

bmw bude asi najdrahsie, v bavarii v ZA beru tusim 85e bez dane za hodinu pri 1er/3er...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

RATZINGER666 napísal:tie jaguare su lacne preto, lebo sa to u nas nepredava, najma kvoli vacsim motorom a povedomiu, ze nahradne diely su moc drahe... co sa tyka dielov, tak su na ne rovnako aj diely z druhovyroby, jeden v meste mal starsieho daimlera a napr. loziska zohnal po 20e...

co sa tyka toho x-type, tak mi tam ten odrety naraznik vadi najmenej, ten pojde lahko opravit bez striekania... skor by ma zaujimalo, preco nad LP svetlami nesedi kapota... inak vyzera fakt super...
kedze je v BA.... tak som ho siel kuknut... bazar bol o 17.10 uz zavrety aj ked na webe a na cedulke pisali ze do 18.00...

Kazdopadne, ten narazanik je odrety na spodku dost, a chyba tam aj spodna mriezka... vyzera to ze bud na nieco nazaril zo spodku alebo ze zrazil s nejakym mensim zvieratom

hlavne ze bazar napisal:
aktualne chyby: Drobné oderky predného nárazníka a poškrabaný PZ lem.
a historia: vozidlo bola aj lakovane po drobných škrabancoch a oderkoch, menený zadný nárazník.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dalsi z bazarov, ktory udava uplne iny stav, ako je realny stav vozidla.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

To oni používajú dáku mustru pre tie inzeráty :lol:

0-2 roky - nové bez škrabanca
2-4 roky - drobné škrabance
4-6 rokov - škrabance, jemný ťukanec
6-10 - stav ako nové, drobné škrabance, menšie ťukance, všetko funkčné :D
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

Pani potreboval by som radu ...

Kolega v robote chce predavat svoju Audi A6 Avant ... auto mam ako tak pozrete a informacie mam nejake aj predtym ako sa vlastne rozhodol ho predavat ... predava ho preto ze ma momentalne peniaze (chce SUV) nie preto ze sa mu nechce davat peniaze do oprav ako to zvykne byt pri tychto autach vcelku zvykom ...

Rok: 2000
Motor: 2,5 TDi (132kw ? ten silnejsi a ze vraj lepsi motor no stale je to o tom ze sa o neho treba riadne starat a nestoji to zas nejako lacno)
- manual 6st. prevodovka , nabehanych (210tis. km - neviem o tom ze by nieco stacal a dajme tomu ze su to realne km kedze vecsinou sa to staca ked clovek auto predava a ja som videl uz pred polrokom ze mal tam nieco nad 200tis. km , samozrejme je to o nieco lepsie ako verit takemu AAA auto ale dnes sa neda verit asi nikomu) , full vybava , biela koza (potrebovanie veku ale stale podla mna v pohode), menene radio

- turbo bolo uz na repase a bola menena aj pumpa ... bol to milacik takze sa o neho staral vcelku dobre no posledne roky sa podla mna zmieril mierne s tym ze ho bude coskoro musiet menit ... podla slov majitela na repas nebolo v polsku ale v prahe a ze cakal na to kym to daju dokopy tyzden a stalo to 1600e ... otazne je ci to v podstate nieje jedno kde sa to robi kedze mozu to domrvit aj tu aj tam a skor znie otazka kedy sa poruca zas a ze original nove vyjde cez 3000eur tak to nieje nic moc ...
- nutne bude treba vymenit celne sklo co mi povedal ze mi da spravit ... kazde koleso pomaly ine :D ... prislub bol ze auto bude nana 17 " elektronoch a este mi da aj 16tky co ma na zimu .... zimne dve pneumatiky ze vraj budem musiet kupit a letne sa budu dat jazdit max jednu sezonu ... celkovo toto sa mi nie velmi paci a toto budeme musiet doladit ak by som ho mal brat
- na pravej predne strane trosku chyta hrdzku okolo blatnika co ako by som to napisal a na lavej strane vzadu akokeby odpadlo kus farby ... neviem si to velmi vysvetlit lebo je to na rovnej ploche a nevidno tam ziaden tukanec ani nic proste ... cize trosku by to trebalo dat dokopy ale urcite by to bola investicia ktora by tiez zas nebola mala ale aspon nejaky ten mesiac pockala ....
- na spolujazdcovej strane sa obcas zasekne okno ale aj to povedal ze da spravit ze tam bude len nejaky problem s lankom ... on ma to auto 6 rokov cca a za ten cas ma proste odskusanych viac servisakov a rovno mi vravel ze ked budem chciet toto chod tam .. ked menit olej chod tam ... ked kupovat gumy tak zas tam ... ako ma prehlad a hovoril so mnou otovorene co da dokopy co si musim spravit bud sam alebo sa to potom premietne do ceny ...

tu prichadza dalsi hacik a to ze bude treba robit rozvody ... ocakavam od auta ze mi bude sluzit 2 max 3 roky ... a potom kupim nieco ovela novsie a toto bud rozpredam na nahradne diely alebo predam za nejaku smiesnu sumu ... a keby malo vydrzat dva roky tak menit budem musiet proste vsetko ako sa ma ... cize koncim aj s pracou niekde na 800eur ...

inak povedane kupim auto ... a do mesiaca max 2 musim davat robit rozvody ... alebo ich da robit on ale zarata mi ich hned do ceny auta ... cize je to jedno v podstate ...

su na fore nejaky vlastnici niecoho podobneho ? stretol som sa s vela nazormi ze su to nehrazne vyhodene peniaze ale naslo sa aj vela ludi co vravelo ze ked sa dodrziavaju servisne intervali a clovek prekusne o nieco drahsi servis mimo autorizvany servis samozrejme lebo to by sa inak ani nedalo tak celkovo tie auta vydrzia vela ...

takze da ju dokopy (okrem laku a rozvodov) ... spravi mi STK a emisnu a chce za nu 2500e ? je to dobra cena alebo kaslat nato

dakujem za kazdu radu
heker
Redeemer
Redeemer

Ak je to motor 2,5 diesel s oznacenim AKE, co boli 132 KW, tak to su najkazivejsie motory u A6 a od toho ruky prec. Co je to za drist, ze za repas turba dal 1600 eur, ked nove turbo stoji od 650 do 1300 eur, zalezi od toho ake si vyberie. Vravim, ide o nove turbo, to za 650 eur je Starline a tomu by som sa radsej vyhol, takze napriklad Autokelly ponuka inu znacku za 1000 a 1300 eur. Ak si vezmem vymenu na nejake hoci aj 4 hodiny v cene 25 eur/hodina, tak to je 100 eur k tomu. A ide o nove turbo, nie akysi smiesny repas za 1600 eur. Vymenit celne sklo sa da, ale uz to nespravis cez niekoho zakonnu poistku, takze si to sklo musis pekne zaplatit, sklo nie je lacna zalezitost, origo cire stoji okolo 600-700 eur, k tomu vezmi este montaz tak 50 eur. Mas moznost tam dat zelene madarske sklo alebo nieco podobne, tam to vyjde na tych 150 eur plus montaz. Zalezi aj od toho, ci ma alebo nema dazdovy senzor (co predpokladam, ze ma). Cena rozvodov je tiez krasna, ide tam asi 8 kladiek, dve retaze, vodna pumpa a tlmic. Pocitaj teda, ze tieto rovody ta s robotou vyjdu tak 1000 eur.

Moj nazor na to je taky, ze za 2500 eur je to krasne a pohodlne vozenie, ale auto je v zlom stave a investicie budu raz take ako je cena auta. To si mozes rovno najst auto v cene 5000 eur, ktore ma vymenene rozvody, nabehanych o polovicu menej kilometrov a je v tiptop stave. Nekupuj to!
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

hojko napísal:mihalswk: Neda sa konkretizovat, zalezi od modelovej rady. Pocitaj, ze vo vseobecnosti by mali byt ceny BMW o nieco vyssie, potom Audi a potom VW. Ale napriklad Passat a A4 maju vela dielov rovnakych a teda aj rovnaku cenu.
jaj no pekne teda :P lebo sa rozhodujem medzi VW Passat Audi A4 a BMW 320d ...chcel som sa rozhodnúť podľa ceny dielov
heker
Redeemer
Redeemer

mihalswk - Passat, A4 a 320d su len oznacenia. Takze bolo by fajn napisat o aky rocnik sa jedna, o ktory model a o aky motor. Podla toho sa da presnejsie urcit to co sa pytas. Pretoze Passat mozes mat rocnik 2009, A4 rocnik 2005 a 320d rocnik 2012, takze aj tie ceny budu tomu zodpovedat.
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

prepac :)

VW passat 1,9 TDI ročník od 2000 vyššie ..B5 alebo B6 to je neviem presne ten novší typ ...cena od 4500 € - 5000€
a ostatné je v podstate to isté
Audi A4 1,9TDI
BMW 320d 1,9TDI
heker
Redeemer
Redeemer

Audi aj VW by mohli mat rovnaky motor a aj vacsina dielov bude v podobnej az rovnakej cene.
Stoupe
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Stoupe »

Nie je nahodou cena nahradnych dielov Audi z nemeckej trojky (MB, BMW, Audi) najnizsia prave preto, ze je mozne pouzit nahr. diely z VW?
Stoupe
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Stoupe »

Nie je nahodou cena nahradnych dielov Audi z nemeckej trojky (MB, BMW, Audi) najnizsia prave preto, ze je mozne pouzit nahr. diely z VW?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

momentalne ziadne nove auto nejdem kupovat, ale napadla ma taka vec>
ze ake najlacnejsie nove sportove auto sa da dnes kupit?

Podmienky sutaze :D >

1/zadokolka
2/min. 300k

Mne zatial vychadza ako absolutny favorit, dokonca s bodmi naviac za imidz Chevrolet Camaro,
ma niekto lepsi navrh?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

neviem no, sice som este neotvoril google ale uz si dovolim pochybovat ze nova, najlacnejsia zadnokolka s min. 300 konmi bude camaro :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

CheZteR

ide mi skor o celkovy pomer cena/vykon. Pochybujem ze najdes za cenu Camara nieco co ma vyrazne vyssi vykon a ak nieco take existuje, tak sup sem s nim :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Do áut sa prd vyznám, ale Camaro je pekné. Nedá sa zohnať nejaký mustang športový v tej cenovej? Tie sú pekné [som ako žena v tomto :D]
heker
Redeemer
Redeemer

uplink - Nie, neda. Najskor by si musel mat vodicak, aby si ho mohol pravoplatne soferovat. Mustangy su skvosty, tie vydarene rocniky 1967, 1969 alebo 1974 si stale drzia cenu, take tie lepsie kusky v dobrom technickom stave idu po 20 az 50 000 eur. Eleanor z roku 1967, ktory bol vo filme 60 sekund vyjde aj na 70 az 80 tisic eur. Tie najnovsie 2011 a 2012 rocniky idu po krasnych 50 az 120 000 eur, ale vykon 750 koni by stal za to. A potom su tam rocniky medzitym, ktore kupis aj za 4000 eur, ale ani to nevyzera ako Mustang, ani to neohuri technickym stavom.

//autoeditácia príspevku (26 Júl 2012, 23:23)
Stoupe napísal:Nie je nahodou cena nahradnych dielov Audi z nemeckej trojky (MB, BMW, Audi) najnizsia prave preto, ze je mozne pouzit nahr. diely z VW?
Na to si ako prisiel?
Napísať odpoveď