Tak som si predvčerom pozrel celý Firefly, a dnes som si pozrel aj film, ktorý má zakončovať seriál - Serenity. Film ako taký hodnotiť nejdem, už som sa rozpisoval k seriálu, a niekto to vystihol, že tento film je vlastne Firefly + parádne CGI. Ak by som to mal objektívne zhodnotiť, film sa mi páčil o trochu viac ako seriál, pretože tam bola vyzdvihnutá tá sci-fi, resp. vesmírna linka, a trošku potlačený western, kone, a pod. Samozrejme tomu dopomohol aj celkový look filmu. Čo mu naopak ubralo bolo postavenie postavy Sheparda do úzadia (jedna z mojich obľúbených postáv). A až vo filme dostala River tú pravú úlohu, resp. až tu sa ukázala.
Anyway, som rád, že som si Firefly pozrel až teraz, a nie v roku 2002, pretože by som nechcel 3 roky čakať na jeden film. Na druhej strane, Firefly a Serenity som videl iba teraz, a už teraz dúfam v nejaké pokračovanie, aj keď:
Spoiler
Piranha 3DD
Dvojnásobok piráň. Dvojnásobok ženských. Dvojnásobok ceckov. Dvojnásobok krvi. A tisícnásobok demencie režiséra. Jednotku robil Aja, ktorý sa v obore vyzná, a naozaj spravil slušný a neškodný krváčik do letných kín. Dvojku robil Gulager, ktorý tak tiež v obore čo to natočil, ale posunul to ďalej, až moc ďaleko. Tam, kde si človek neuvedomuje či to myslí seriózne, alebo zo srandy, alebo proste len fetuje. Na jedno pozretie neuškodí.
5,5/10