Aké nové slúchadlá?
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Aké nové slúchadlá?
Tie Urbanears vzhľadom ku konštrukcii budu izolovať minimalne. Za niečo nad 50€ su zo sluchadiel s hlavovym mostom bezkonkurenčne Fostex TH-7B. Zvukom konkuruju 2x tak drahym sluchadlam. Aj izolacia je dobra. Zo špuntov Vsonic GR04 Classical Edition. U nas sice stoja cez 70€, ale na headphones.cz su za 1190 Kč. To je tiež vzhľadom na kvalitu vynikajuca cena. Aj s poštovnym vyjdu okolo 50-55€.
A k tomu FiiO E10 by sa hodili ake sluchatka do tych 150 eur aby boli priamo umerne vykonu a kvalite ? dikes 
-
Ryan Giggs
VIP
Ten dac bude v podstate stačiť viacmenej na všetky sluchadla v tej cene. Samozrejme stale však plati, čim lepši, tym lepši zvuk. Ako zaklad to ale dostačuje.
Konkretne modely ti neporadim, kedže si toho veľa nenapisal. Potrebuješ uzavrete, alebo môžu byť aj otvorene? Aky hudobny štyl? Chceš vyrovnany zvuk? Basovy? Veľa stredov?
Konkretne modely ti neporadim, kedže si toho veľa nenapisal. Potrebuješ uzavrete, alebo môžu byť aj otvorene? Aky hudobny štyl? Chceš vyrovnany zvuk? Basovy? Veľa stredov?
na hudobny zaner sa nejako nezameriavam vypocujem si vsetko viem ze to je blud ale nejake univerzalne co budu mat vyrovnane basy vysky aj stredy nerozumiem sa do toho tak zhanam rady
... lenze mal som moznost odskusat si beats by dr. dree pro a tie mi prisli az velmi prebasovane vo vsetkych zanroch co som skusal
//autoeditácia príspevku (30 Júl 2012, 13:13)
a chcel by som uzavrete sluchatka pozeral som aj na bazar a nasiel som sennheiser hd 600 za podla mna slusnu cenu. Oplati sa kupovat cez bazar ? a do akeho zanru su tie hd 600 ?
//autoeditácia príspevku (30 Júl 2012, 13:13)
a chcel by som uzavrete sluchatka pozeral som aj na bazar a nasiel som sennheiser hd 600 za podla mna slusnu cenu. Oplati sa kupovat cez bazar ? a do akeho zanru su tie hd 600 ?
-
Ryan Giggs
VIP
Beatsi nerieš, cela seria (všetky modely) maju prišerny pomer cena/kvalita. Za tie peniaze to hra hlboko podpriemerne.
Ide o to, že u niektorych vyrovnanych modelov môžeš nadobudnuť poct, že to ma malo basov. Hlavne v nejakych tanečnych žanroch. Sice su veľmi kvalitne a je ich take množstvo ake nahravka skutočne obsahuje, väčšine je to malo. 90% sluchadiel (hlavne tych lacnych) ma totiž zvyrazneny bas a všetci su preto na to zvyknuty. A keď počuju vyrovnane (teda presne) sluchadla, tak im tam basy chybaju.
Ešte doplň či potrebuješ uzavrete (kvôli izolacii), aby si posluchom nikoho nerušil, alebo môžu byť aj otvorene.
//pišeš, že chceš uzavrete, HD 600 su ale otvorene. A hlavne Fiio ich neutiahne, na tie potrebuješ poriadny zdroj.
Všetky sluchadla su vhodne na každy žaner, ktory zahraju veľmi dobre. Len proste na niektorych kvôli rozdielnemu charakteru znie lepšie rock, na inych elektronika, na ďalšich jazz atd.
Ide o to, že u niektorych vyrovnanych modelov môžeš nadobudnuť poct, že to ma malo basov. Hlavne v nejakych tanečnych žanroch. Sice su veľmi kvalitne a je ich take množstvo ake nahravka skutočne obsahuje, väčšine je to malo. 90% sluchadiel (hlavne tych lacnych) ma totiž zvyrazneny bas a všetci su preto na to zvyknuty. A keď počuju vyrovnane (teda presne) sluchadla, tak im tam basy chybaju.
Ešte doplň či potrebuješ uzavrete (kvôli izolacii), aby si posluchom nikoho nerušil, alebo môžu byť aj otvorene.
//pišeš, že chceš uzavrete, HD 600 su ale otvorene. A hlavne Fiio ich neutiahne, na tie potrebuješ poriadny zdroj.
Všetky sluchadla su vhodne na každy žaner, ktory zahraju veľmi dobre. Len proste na niektorych kvôli rozdielnemu charakteru znie lepšie rock, na inych elektronika, na ďalšich jazz atd.
no nechapem preco su otvorene ked su uzaverte, myslel som ze porta pro su otvorene ale to je jedno ... chcel by som aspon nejaky typ tych sluchadiel aby som sa vedel zhruba od nekial odrazit ale chcel by som aby mali skor realny zvuk ako keby mali basovat ako blaznive nechcem mat pocit ze mam na usiach tie beats ... troska basov neuskodi ale nechcem to ako beats
dakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Porta pro su otvorene, ale supraauralne - ležia na uchu. HD 600 su otvorene, ale cirkumauralne - obklopuju cele ucho (to je to čo asi rozumieš pod otvorenosťou). Cirkumauralne sluchadla môžu byť ale aj uzavrete a taktiež supraauralne môžu byť uzavrete aj otvorene.
Otvorene sluchadla maju na zadnej strane mušle mriežku (napr. HD 600), resp. nejake otvory (Porty), ktorymi zvuk smeruje aj smerom od ucha. Uzavrete sluchadla maju zadnu stranu "pevnu" bez otvorov.
Pri vybere je to dôležite. Otvorene sluchadla totiž hraju rovnako nahlas ako do ucha aj smerom do priestoru, ako male repraky. Maju malu izolaciu a ak nie si v miestnosti sam (resp. pri ceste autobusom), môžeš rušiť ostatnych, resp. aj oni teba. Uzavrete izoluju veľmi dobre, zvuk z nich unika von minimalne.
Uzavrete: http://www.shure.com/idc/groups/public/ ... h940_l.jpg
Otvorene: http://www.google.sk/imgres?um=1&hl=sk& ... 0,s:0,i:71
Vidiš ten rozdiel?
Otvorene sluchadla maju na zadnej strane mušle mriežku (napr. HD 600), resp. nejake otvory (Porty), ktorymi zvuk smeruje aj smerom od ucha. Uzavrete sluchadla maju zadnu stranu "pevnu" bez otvorov.
Pri vybere je to dôležite. Otvorene sluchadla totiž hraju rovnako nahlas ako do ucha aj smerom do priestoru, ako male repraky. Maju malu izolaciu a ak nie si v miestnosti sam (resp. pri ceste autobusom), môžeš rušiť ostatnych, resp. aj oni teba. Uzavrete izoluju veľmi dobre, zvuk z nich unika von minimalne.
Uzavrete: http://www.shure.com/idc/groups/public/ ... h940_l.jpg
Otvorene: http://www.google.sk/imgres?um=1&hl=sk& ... 0,s:0,i:71
Vidiš ten rozdiel?
dakujem za vysvetlenie ... mne to je v podstate jedno ake budu podla tohto co si mi napisal chcem ich iba na doma k notebooku
-
Ryan Giggs
VIP
Z takych tych "univerzalnejšich" Audio-Technica ATH-AD700, Audio-Technica ATH-A500, Beyerdynamic DT 990 Pro (250 Ohm)/DT770 (80 Ohm), AKG K 271 MKII/240 MkII, SHURE SRH840.
Z tychto sam momentalne vlastnim DT770. Predtym som mal K 271.
Z tychto sam momentalne vlastnim DT770. Predtym som mal K 271.
mas aj nejaky dac na nich ?
//autoeditácia príspevku (30 Júl 2012, 14:39)
je velky rozdiem medzy tymi 990-tkami a 770 ? ... a tie ohmy maju velku ulohu vo zvuku ?
//autoeditácia príspevku (30 Júl 2012, 14:39)
je velky rozdiem medzy tymi 990-tkami a 770 ? ... a tie ohmy maju velku ulohu vo zvuku ?
-
Ryan Giggs
VIP
Aj DAC aj sluchatkač. Mam aj ine sluchadla.
a tie akg preco si vymenil za 770-tky ?
-
Ryan Giggs
VIP
Ohmy nehraju vo zvuku žiadnu ulohu. Teda v kvalite. Zjednodušene, čim menej ohmov, tym menši vykon je potrebny na to, aby to konkretny pristroj utiahol. Napr. tie DT770 sa robia v 80 aj 250 ohmoch. Tie 80 ohmove budu hrať v pohode aj z prenosneho playera. 250 ohmove už dosť ťažko.
Medzi 990 a 770 je rozdiel v charaktere zvuku, v kvalite ani nie. DT990 su viac basove (dunenia ako u Beatsov sa však obavať nemusiš) a maju menej detailu ako DT770.
Medzi 990 a 770 je rozdiel v charaktere zvuku, v kvalite ani nie. DT990 su viac basove (dunenia ako u Beatsov sa však obavať nemusiš) a maju menej detailu ako DT770.
ked na 770 posti trebars nejaka basova skladba zvladaju ich prehrat ?
-
Ryan Giggs
VIP
Všetky z tychto sluchadiel zvladaju basy s veľkym prehľadom. To nie su sluchadla za 10 eur. Že ich maju niektore menej neznamena že ich zvladaju horšie ako tie ktore ich maju viac. Len tie basy su menej vyrazne. Je to kvantite, nie o kvalite.
dikes za info asi si vezmem tiez tie 770-tky 
-
Ryan Giggs
VIP
Tu maš skoroporovnanie DT990 a DT770: http://pc.zoznam.sk/ake-sluchadla-do-st ... ste?page=6
Precital som porovnanie a rozhodol som sa pre 990-tky ... dakujem za rady 
chcel by som sa dozvedieť aký je rozdiel medzi týmito dvoma slúchatkami, obidve sú veľmi podobné a dokonca aj cena je rovnaká
http://www.alza.sk/philips-she7005-d321398.htm,
http://www.alza.sk/philips-she8000-d233844.htm
takže či nemá niekto s nimi už skúsenosti, a či sa mi radšej viac neoplatia tie a-Jays one.. hudbu počúvam hlavne metal a rock, občas aj drum and bass
http://www.alza.sk/philips-she7005-d321398.htm,
http://www.alza.sk/philips-she8000-d233844.htm
takže či nemá niekto s nimi už skúsenosti, a či sa mi radšej viac neoplatia tie a-Jays one.. hudbu počúvam hlavne metal a rock, občas aj drum and bass
-
Ryan Giggs
VIP
Je tam iny menic. Ale aky je zvukovy rozdiel ti povedat neviem. Kazdopadne ani Philips ani a-jays. Za 35 eur su Soundmagic E10. Tie su lepsie.