Viac textovych poli v js

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
siadak
Amateur
Amateur

Viac textovych poli v js

Príspevok od používateľa siadak »

Zdravim,
dnes som si chcel skusit urobit nejaky script na odosielanie komentarov cez volanie php suboru ktory uzlozi zaznam do db a nasledne vypise komentar ..
pokial zobrazim len jedno textove pole ide to v poriadku skusil som si pridat dalsie dve polia tz. ze ak mam zobrazene 3 prispevky ku kazdemu sa da pridat komentar.. mam jeden js script a priradene hodnoty div-om..

v js som zaciatocnik a snazim sa do toho nejak dostat vedel by mi niekto pomoct preco mi to funguje len na ten prvy prispevok? pre kontrolu som tam dal namiesto volanie suboru alert.

Dakujem

TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Viac textovych poli v js

Príspevok od používateľa TommyHot »

Kód: Vybrať všetko

$(document).ready(function(){
    $('.odoslat').livequery("click", function(e){
       $value = $(this).parents('.komentare').children('.text').val();

if( $value )
         alert($value)  
    });
});​
//Jaj a zabudol som. Nefunguje ti to preto, ze ziskavas parentID len prveho elementu. Skus sa do buducna neviazat na ciselne IDcka, ale rob to co najuniverzalnejsie.

V tom mojom pripade zobere k aktualnemu buttonu na ktory si klikol najblizsieho parenta s classou .komentare a potom najde potomka s classou .text a ziska jeho hodnotu.

http://jsfiddle.net/7W8gx/2/
siadak
Amateur
Amateur

Re: Viac textovych poli v js

Príspevok od používateľa siadak »

veduci dakujem velmi pekne .. aj som si myslel ze v tom bude problem lebo v jednom priklade som si dal cez alert vypisat parentID a stale tam bola len jednicka ale bohuzial som nevedel ako sa dostat k tomu aby tretie textove pole ignorovalo parent z prveho .. dakujem
Napísať odpoveď