Mensi problem :)

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Mensi problem :)

Príspevok od používateľa javatar »

necital som celu temu len prvy prispevok...

dievca - neries, zi si zivot tak aby si bola spokojna, chlap sa najde toho sa fakt neboj
v 18tich som si nevedel predstavit, ze budem zit raz tak ako si zijem teraz... vlastne si uz tie moje predstavy vobec nepamatam...
Air-07
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Air-07 »

TommyHot napísal:

Naivne predstavy? lepsie myslim ako tie ze peniaze urobia cloveka stastnym :) Kazdy ma svoju pravdu na ktorej trva :) Ano system v ktorom zijeme je tak aby nas kazdym dnom viac a viac priskrcoval.. lepsie uz nikdy nebude, ci ozdaj sa mylim? nastane den ked nieco zlacnenje pochybujem, ak viem spravne vsetko sa zacne terza zdrazovat - ak si o tom nepocul... a preto chcem z neho odist a cim skor tym lepsie :) preco na cudzom pozemku by som si mala nieco stavat? az taka blba nie som :DDD... :)

//autoeditácia príspevku (02 Aug 2012, 21:57)

Dakujem... o tomto som pocula a videla som to uz :D... velmi sa mi paci a taky raz budem mat :) a nie je ani drahy - ked porovnam s dnesnymi cenami bytov a nie este rodinnych domov :D... paci sa mi lebo ma vela vyhod :) tiez o takom rozmyslas? :D
Titanoboa
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Titanoboa »

Air-07: páči sa mi moc ale nerozmýšľam o ňom, nemám v pláne sa usadiť :)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Air-07 a na akom pozemku chces stavat? kupis si vlastny? a za co? budes platit dane? a z coho? a znova si len sucastou systemu, ci sa ti to paci, alebo nie :)

a nerozumiem co si chcela povedat tym zdrazovanim? ano, ceny tovarov a sluzieb sa zvysuju, tomu sa hovori inflacia...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

kks tu su ale plany,

Autorke? ... --- ja chcem zase jadrovu strelu, na nej obkrocmo sediet, pleskat sa po zadku a vykrikovat ze teraz mam skutocnu silu medzi nohami. 8) A nezakladam o tom samostatnu temu.
Alofok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Alofok »

kazdy potrebuje, co mu chyba :)

su to naozaj mile predstavy, tiez mi nieco taketo chodi po rozume (najradsej by som si tiez vsetko len vlastne vyrabala, podobne predstavy o pestovani, samostatnosti, spoliehani sa na seba a podobne, mozno by sa to dalo aj psychologicky vysvetlit) no bojim sa, ze je to proste nerealne. drzim ti ale palce (aj sebe vlastne :D), ak to naozaj chces, podla mna sa to bude dat, no ocakavam, ze to nepride za rok, dva, pat, mozno ani desat..... ja mam 22 rokov a tiez nepozorujem nikoho takehoto v mojom okoli alebo o tom aspon nehovori. o buducom partnerovi uz ani nehovorim
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Neviem prečo všetci tvrdíte že je to nereálne, nedá sa....Vo veľkých mestách to môže byť nereálne, ale sú oblasti (aj na slovensku, hlavne na východe) kde sú ľudia, ktorí si dopestujú a dochovajú väčšinu toho, čo zjedia. Samozrejme sa bavíme len o základných potravinách.
A precestoval som dosť nato, aby som videl oblasti kde taký malý nákup v obchode znamená poldennú cestu horami dolami....takže čo si nezabezpečia sami, to nemajú. Lenže majú aj iné zmýšľanie ak mainstream, iné hodnoty.....ťažko sa to vysvetľuje.

mimochodom, dávam do pozornosti toto http://www.zajezka.sk/osekieri.htm
Air-07
Amateur
Amateur

m4jor napísal:
mimochodom, dávam do pozornosti toto http://www.zajezka.sk/osekieri.htm

Vsetko as da ked clovek chce a ide si za tym :)... toto poznam - tu osadu :) uz je vela takych aj na Slovensku a tato je jedna z nich.. dalsia je pri Presove za Malym Sarisom a dalsie atd... :) a myslim ze casom sa to rozsiri :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Farmar hlada zenu :)

Mozno budes potrebovat trosku upustit od idealov a pojde to. Poznam nejeden par, ktorych zalubou su hory a volny cas travia v horach.
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Royalflush »

Ja si Ťa vezmem (za ženu) :D
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Kiez by takychto dievcat bolo viac ;) Nechce sa mi citat cela tema, ale prvy prispevok mi stacil. Peniazu su velka kravina a furt ich budem odsudzovat, ako aj ludi, ktorych predstava o dokonalom svete je ukryta v prachoch. Nic neriesia, len nicia ludi. A bohuzial, bude to len horsie, co sa tyka prachov a ludi, ktorym priroda uz vela nehovori.
Takze bud sa pohybujes v zlych partiach (teda disco a spol, kde to mavaju u riti taketo hodnoty), alebo je niekde inde zadrhel. Kedze tiez sa ocitnem sem tam s takym clovekom, ktory nevie co to je priroda atd a hned to z jeho reci a spravania spozorujem. Skus volat ludi z okolia na turistiku a podobne. Tam som tiez spoznal kopu dobrych ludi takehoto zamerania :)
Takze nevesaj hlavu. Vela ludi by dalo hocico za dievcinu ako ty..
Systemko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Systemko »

Teraz len zíram, že konečne sa našiel niekto, kto mi je podobný :) Mojím snom je tak isto žiť niekde na vidieku, v malej dedinke, a tam mať krásnu zahradu, domček, a žiť :) Môžeš mi poslať správu odkial si? :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Táto téma ma celkom zaujala, takže to chcem prebrať s troška širším záberom. Venovať sa budem jednotlivým myšlienkam, ktoré si tu vyjadrila a budeme sa spolu snažiť vyriešiť Tvoj "menší problém" :)
Air-07 napísal:...mam 18rokov...Nechcem cloveka ktory bude zatazeny na dnesom systeme - "matrixe".. mozno by som chcela niekoho ktoremu pojem priroda este nieco hovori a ma k nej nejaky vztah
Tak bod jedna, na ktorý bude treba prihliadať počas celej doby - máš 18. Si už síce dospelá, po psychickej stránke pravdepodobne viac vyspelá, no stále si strašne mladunká a ani si nevieš predstaviť, čo všetko má pre Teba život pripravené. Doprial by som Ti, aby sa Tvoje sny naplnili, avšak len tí najšťastnejší z najšťastnejších môžu povedať, že ich život im vyšiel podľa plánov. Pokiaľ taký niekto vôbec žije / žil. Stačia maličkosti, a Tvoj život sa zvrtne do takého spinnu, že si to ani nedokážeš predstaviť...veď...povedala by si pred časom, že jedna kniha takto zmení Tvoje nahliadanie na život? A hneď na úvod Tvojho príspevku som badal jednu vec, ktorú som si dovolil hodiť do citácie. Dnešný systém považuješ za akýsi "matrix" v ktorom sa cítiš spútaná a v prírode vidíš únik. Z istej časti sa s tým dá súhlasiť, no treba si uvedomiť, že súčasťou toho matrixu je v dnešnej dobe už aj tá príroda. Nemusí to byť prekážka v Tvojom pláne, no musíš to prijať ako tvrdý fakt a prispôsobiť sa nejakým konvenciám. Dane, energie, nákup potravín, ktoré sa bežne nedajú dopestovať, doprava, vzdelanie detí, školské pomôcky. Nedá sa žiť úplne odrezaný od reality. Inak odporúčam film Into The Wild v hlavnej úlohe s vynikajúcim Emile Hirschom (mimochodom podľa skutočnej udalosti). Tvoje príspevky mi dosť pripomínajú jeho myšlienky. Aj keď nie až tak radikálne.
Air-07 napísal:Chcela by som mat velku velku zahradu na ktorej budem mat maly prirodny domcek a velaaa stromov, jazierko... chcem byt sebestacna aby som nic nepotrebovala - chcela by som si vsetko pestovat (mam to velmi rada) a tiez nieco chovat Viem co to obnasa - robim to aj teraz
Nuž nepoznám Tvoje finančné zázemie, ani Tvojej rodiny, no máš predstavu koľko stojí už len pozemok, na ktorom chceš realizovať svoj sen? Malý prírodný domček? Pri Tvojich postojoch predpokladám, že nechceš zostať do konca života len s partnerom a v budúcnosti sama seba vidíš ako matku a predpokladám, že viac, ako jedného dieťaťa. Oprav ma pokiaľ sa mýlim. Nuž a malý prírodný domček je síce fajn, ale decká potrebujú priestor, takže budete potrebovať minimálne 4 izby, kuchyňu, jedáleň kúpeľňu (ideál 2), špajzu, technickú miestnosť, predsieň. Ďalej - pestovanie + chov - to všetko vyžaduje mechanizmy a pokiaľ cheš mať na chove a pestovaní založené živobytie (myslené na príjem), tak budeš potrebovať viac, ako spotrebuješ. Omnoho viac. Vravíš, že to robíš teraz a vieš, čo to obnáša. No vidíš aj za oponu? Režijné náklady, rozpočet, sporenie, atď...?
Tvoja predstava je pekná, no treba na to mať.
m4jor napísal:Každý za ženie sa niečím, čo pre mna v podstate nemá význam. Či už vzdelanie - to že má niekto titul pred menom, za menom, ešte neznamená že je to aj dobrý človek. Karierizmus. Načo? Jasné, treba sa snažiť, treba pracovať zodpovedne a svedomito, ale vyslovene sa pchať na čo najvyššie posty, kvôli čomu? Peniaze? Treba len toľko, aby sa dali zabezpečiť životné potreby, do hrobu si ich nikto nevezme....a takto by som mohol pokračovať hrozne dlho. Ale osobne si myslím že šťastie je v niečom inom ako vyššie spomenuté veci.
Vzdelanie je potrebné či chceš, či nechceš. Kto chce zarábať, musí mať odborné vzdelanie a byť vo svojom fachu dobrý, alebo titul pred menom a robiť kariéru. Bez vzdelania je dnes človek stratený. Do hrobu si síce peniaze síce nevezmeš, to je pravda, no môžeš ich nechať deťom a v budúcnosti im pomôcť. U see?
Air-07 napísal:Neboj sa... mozno mas pravdu vela priorit sa mi mozno casom zmeni... ale tato urcite nie :) to dam za to ruku aj hlavu do ohna :DD..
Akoby som počul seba pred X rokmi. Ešteže som vtedy nepchal hlavu do ohňa, nakoľko by som dnes mal zrejme škarené popáleniny. Prípadne skončil s maskou, ako Bane.
kabul napísal:prosim, na tom neni nic spatne ale vdaka peniazom a istemu nadstandartnemu zabezpeceniu budete mat daleko viac casu sa jej venovat a inym svojim konickom, ktore s karierou nemusia mat nic spolocne
vendo napísal:ako dosiahnes to zabezpecenie? zdedis? vyhras? tazko ako 25 rocny ked mas najviac elanu sily, a zivota nadobudnes miliony a vdaka nim budes mat cas, skor do 40tky sa budes drat v nejakej tej "nadstandardne platenej" robote, a potom co? najlepsie roky za sebou premarnene aby si si zarobil extra peniaze ktore teraz vyuzijes naco? dovolenky? auta? rozmaznat decka?
kabul napísal:takze pokladas za lepsie preflakat tento cas, kedy si plny sily chodenim po prirode (co tiez nieco stoji) a vychutnavat mladost?
znie to sice pekne, ale rad sa dostanes do toho bodu, ze budes musiet zabezpecit seba a rodinu, co sa ti v tom vyssom veku bude chciet este menej ako teraz... ako potom s peniazmi nalozis je uz tvoja vec, nikto ti nekaze za ne rozmaznavat decka, ale aj v styriciatke sa daju zazit krasne veci, ktore budu prave s tym zabezpecnim este lahsie ako zamlada
Vďaka kabul. Vystihol si to a nemusím to už písať ja. Proste v dnešnej dobe, matrixe, nazvime to akokoľvekmusí človek zamakať keď je mladý. Inak sa už nikdy tak nenakopne, nikdy nezíska ten elán a dravosť, ako zamlada. Potom sa už aj človek ťažšie pre niečo nadchne, aj niečo ťažšie nové začne. Radšej teraz zamakám a v 40ke (osobne dúfam, že skôr) už nebude pre mňa hrať robota prím, budem mať viac času na rodinu, deti, cestovanie a podobne. Keby som to chcel otočiť, tak mám síce čas, no nemám za čo zrealizovať svoje plány.
Je smutné, aké premostenie sa nám tu núka na dielo Ericha Fromma - "Mať, či byť?". Aj keď (možno naivne) verím v to, že človek môže byť ešte predtým, ako začne mať. Čo však nič nemení na tom, že pokiaľ chce človek plniť svoje sny, tak musí mať za čo platiť účty.
Air-07 napísal:preto chcem z neho odist a cim skor tym lepsie
Niečo mi vraví, že nemáš reálnu predstavu, aké je toto nákladné a náročné.

Na záver by som len chcel podotknúť, že Tvoja predstava mi je sympatická, no neviem si také niečo osobne predstaviť. Taktiež mám oveľa radšej dedinu, ako mesto (bývame s manželkou v dome na dedine), no skrátka denne musím chodiť do BA za prácou. Čo sú mimochodom celkom slušné výdavky na PHM a.i. ....
Air-07
Amateur
Amateur

Dakujeem Ti Jin za maly rozbor tejto temy :D...
Ale toto je mozno ten problem ludi... Hlavnou pricinou nasich nesplnenych snov je skutocnost ze robime najprv tie druhorade veci... Prekazky sa objavia az vtedy, ked odvratime hlavu od nasho cielu... Jasne su tu mensie komplikacie ale neverim tomu, ze v dnesnej dobe clovek ktory nie je milionar nemoze mat splneny sen... A ked pozerame na to z toho financneho hladiska :) Kolko stoji obycajny byt v meste? a o rodinnom dome ani nevravim :) a to su len hole steny bez nabytku, bez hocakeho toho vylepsenia, komfortu... Uz som si to davno prepocitala a vychadza to ovela drahsie ako to moje... Takze nedavaj tu prosim "vety" s tym ze je to drahe... a inac co dnes nie je drahe? :P... Ze si to nevies predstavit? Uz existuju aj na SR nejake rodove osady - aj pobliz Presova je jedna... su to ludia s podobnymi snami a nie su to milionari :) Chcu nieco dobre urobit pre seba, pre rodinu, pre prirodu a to ich taha dopredu a nezvesit hlavu :) lebo prave pre nich nie su peniaze tie co vladnu dnesnemu svetu... a veria tomu, ze peniaze nezakazu cloveku byt stastnym... :) Asi vsetko z mojej strany :)
m4jor
Medium Star
Medium Star

Jin:
"Vzdelanie je potrebné či chceš, či nechceš. Kto chce zarábať, musí mať odborné vzdelanie a byť vo svojom fachu dobrý, alebo titul pred menom a robiť kariéru. Bez vzdelania je dnes človek stratený. Do hrobu si síce peniaze síce nevezmeš, to je pravda, no môžeš ich nechať deťom a v budúcnosti im pomôcť. U see?"
Ja som nikde nepovedal že vzdelanie nie je potrebné, avšak žiadne vzdelanie z nikoho povahovo dobrého človeka nespraví. Sám študujem VŠ a celkom lukratívny odbor...možno aj práve preto mám také názory aké mám. V podstate zhodné s autorkou témy.

Rodičia ktorí svojím deťom naozaj chcú nechať niečo na podporu do budúcnosti, to dokážu. Dosť dobre poznám jednu rodinu, obaja rodičia pracujú v oblasti kt. je na slovensku dlhodobo podfinancovaná, a tomu zodpovedajú aj platy. To už aj spoluobčania majú vyššie dávky....
Ale napriek tomu si môžu dovoliť 2 autá, žiť v dome na vidieku, mať na dvore takú menšiu farmu, ísť v lete na dovolenku, a pravidelne mesačne ušetriť.....ale treba robiť. A rozumne hospodáriť s peniazmi. Určite s tisíc € platmi by to bolo pohodlnejšie, ale aj takto sa dá, každý nech si vyberie čo chce...

a inak, kto vraví že na dom a pozemok treba véééééľa peňazí, tak len pre info, na dedine sa dá kúpiť okamžite obývateľný dom s veľmi slušnou rozlohou pozemku za cenu auta strednej triedy. A to si myslím, že dnes nie sú také strašné peniaze....za dom. Samozrejme ceny v meste sú X-násobne vyššie, ale kto chce hospodárstvo, netrepe sa do mesta....
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Okamzite obyvatelny dom je aj na kolene zbuchana ciganska chatrc s pripojkou na inzinierske siete :) ano, da sa kupit kadeco za kadeaku cenu, lenze v akom stave...
m4jor
Medium Star
Medium Star

:roll:
Pozri, kto chce, hľadá spôsoby ako, kto nechce, hľadá dôvody prečo....
Okamžite obývateľný myslím samozrejme splňajúci dnešné štandardy. Možno by si sa čudoval (pozitívne) v akom stave. Ale to ľudia z veľkomesta nepochopia. Nič osobné. Niektoré novostavby sú v horšom stave.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tak neviem ako na vychode, ale tu na zapade dom s velkym pozemkom za cenu auta strednej triedy nekupis :) urcite nie obyvatelny...
m4jor
Medium Star
Medium Star

V okolí BA verím že nie. Tu je mnoho vecí trochu inak. Ale na druhú stranu porovnaj si platy a zamestanosť, v BA platy začínajú tam, kde na východe končia. Myslím však že to by bolo na inú tému.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Mala som česť spoznať jednu vyštudovanú inžinierku (manažment život. prostredia), má 3 malé deti, pracuje v BA, žijú v dome za Malackami na Záhorí (takmer lazy). Zakladateľka občianskeho združenia, ktoré sa venuje osvete ohľadom ekologických stavieb a permakultúry. Mala niečo okolo 35 rokov, super-žena :D Klobúk dole, ale tá sa obracala 3krát viac, ako nejaká mestská panička.

Ďalší prípad bola rodina vo východnom Nemecku. 4 deti, žena pracovala okolo hydiny a zvierat, domácnosti a ešte dorábala výšku popri materskej. Muž pracoval na poli a doma za počítačom, hral v orchestri. Bývali hodinu autom od mesta, decká museli skoro ráno vstávať do školy.

To boli tak vyťažení ľudia, že mi ich chvíľami bolo až ľúto. Od idylky to malo teda dosť ďaleko. Čiže študovať treba, zarábať treba a potom sa môžeš rozhodnúť, či si kúpiš byt v meste alebo založíš farmu na vidieku.

//autoeditácia príspevku (18 Aug 2012, 0:12)
TommyHot napísal:Okamzite obyvatelny dom je aj na kolene zbuchana ciganska chatrc s pripojkou na inzinierske siete :) ano, da sa kupit kadeco za kadeaku cenu, lenze v akom stave...
dá sa postaviť aj dom z ekologických materiálov, resp. z hliny (nerobím si srandu) a náklady sú fakt minimálne. ale chce to čas, úsilie, zručnosť a trpezlivosť. (moj plan B, ked skoncim na urade prace :D)
Napísať odpoveď