Potrebujem jednoduchu radu:
Ako postupovat, ak chcem aby excel stale vychadzal z bunky I1 resp I2?? Vid obrazok,
Vdaka za pomoc, nejak si neviem spomenut, ako som to predtym riesil
Potreboval by som:
20: 25,395 =
50: 25,395 =
40: 25,395 =
atd..
Excel - delenie rovnakou bunkou
-
Scorpion90
King
Excel - delenie rovnakou bunkou
- Prílohy
-
- excel.jpg (50.33 KiB) 514 zobrazení
Re: Excel - delenie rovnakou bunkou
Pri zadávaní vzorca, keď označíš danú bunku, tak stlač klávesu F4 - tým sa ti to "zafixuje" a vo vzorci bude stále vystupovať táto bunka, je keď riadky a stĺpce s výsledkami sa budú meniť
Opakovaným stlačením sa dajú zafixovať aj jednotlivé riadky a stĺpce...
-
Scorpion90
King
Poradte prosim niekto este s tymto
Na obrazku je ukazka tabulky, kde je niekolko tisic riadkov a v kazdom je nejaky stat, ja by som potreboval vediet kolkokrat sa jednotlive staty v tejto tabulke nachadzaju. Aby mi to niekde hoc aj na iny list vyhadzovalo
Vedel by si mi s tym helfnut? Dik
Na obrazku je ukazka tabulky, kde je niekolko tisic riadkov a v kazdom je nejaky stat, ja by som potreboval vediet kolkokrat sa jednotlive staty v tejto tabulke nachadzaju. Aby mi to niekde hoc aj na iny list vyhadzovalo
Vedel by si mi s tym helfnut? Dik
Robi sa to cez COUNTIF: http://en.allexperts.com/q/Excel-1059/2 ... Column.htm
-
Scorpion90
King
Gothar ja viem ze sa to robi cez COUNTIF, len to neviem nastavit v takom tvare, aby mi to vyhadzovalo v tvare napr..
USA = 7
Denmark = 1
atd..
Nech to nakombinujem akokolvek, maximamalne mi ukaze pocet, coho je kolko ale bez statov..ukaze mi napr 2,11,3..
USA = 7
Denmark = 1
atd..
Nech to nakombinujem akokolvek, maximamalne mi ukaze pocet, coho je kolko ale bez statov..ukaze mi napr 2,11,3..
ak vies vsetky staty, tak si ich vypis rucne a toto k nim len pridaj
ak nevies, tak si ich vysortuj a vypis
ak nevies, tak si ich vysortuj a vypis
No ved to si musis napisat sam, do jedneho stlpca si mozes dat nazvy statov a v dalsom budes mat countif s odkazmi na ten vedlajsi, aby si to nemusel vzdy rucne prepisovat. Ak by si to chcel uplne automaticky, tak neviem ci Excel nieco take ponuka, mozno je nejake makro alebo subor viacerych funkcii, ktory uz niekto nakonfiguroval, ale ja o nicom takom neviem, countif pouzivam iba v tejto jednoduchsej podobe.