Problem s HDD Maxtor

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
N3PST3R
Light Expert
Light Expert

Problem s HDD Maxtor

Príspevok od používateľa N3PST3R »

Ahojte!

Mam mensi problem a neviem ako sa pohnut dalej. Dnes mi asi odislo HDD ale neviem to urcite. Pri boote nechce HDD nacitat ako systemovu particiu a bios pozaduje bootovacie CD. Tiez kontrolka zatazenia HDD na prednom panely PC svieti vkuse cize HDD ma poruchu. HDD zvukovo pracuje normalne takze problem by som tipoval niekde medzi platnami a maticnou doskou.

V BIOSE mi namiesto Maxtor 6E040L0 vypisuje Maxtor N40P. (Googloval som - chyba firmware?)
Disk je stary 10 rokov a +- kazdy den pouzivany. Teplota nepresiahla 46 °C a doteraz s nim neboli problemy.

Problem zacal tak ze mi pozamrzaly vsetky aplikacie aj spravca uloh a po restarte HDD s systemom nenabehol. Dym alebo zapach som nezaznamenal takze presne neviem kde by mohol byt problem.

Niejake napady?
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Problem s HDD Maxtor

Príspevok od používateľa beardie »

odisiel
terrens
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa terrens »

Podobný problém som mal aj ja- mám tiež HDD od Maxtoru(taktiež +- 10 rokov starý). Pracujem pracujem- zrazu všetko zamrzlo tak to chcelo reštart. Po ňom mi ale nenabehol systém.
Začal som si myslieť že mi odišiel HDD(predsalen už nieje najmladší). BIOS mi hlásil všetko v poriadku(nejak som nekukal na podrobné výpisy disku), tak som tam skúsil znova nainštalovať WIN(samozrejme som dáta stratil). HDD ale IDE, a momentálne na ňom frčím. ;-)

Na tvojom mieste by som to teda skúsil preinštalovať- ak sa dá. Ak nie tak si skončil...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

na tvojom mieste by som pozrel vypis zo smartu
N3PST3R
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa N3PST3R »

HDD som nahradil inym tiez starym 6 GB kuskom kde som nainstaloval Win. Skusil som pripojit aj Maxtor lenze nic nedetekuje. HDD z vonku vypada ze je OK dokonca je cela elektronika pracuje (je tepla) a nevidim nikde ziadne poskodenie. Ako som uz pisal zvukovo tiez ide normalne. Chcel som skusit na disk nahodit firmware. Lenze nasiel som ich kopu ale ziadny software a tiez navod ako ho tam dostat. Nevie dakto pomoct s upgradom firmware na HDD?

A stou reinstalaciou to neviem ale pokusim sa rozbehnut instalaciu ci vobec bude detekovat dane HDD.

Edit: Instalacia Windowsu vobec nedetekuje disk.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Ak je disk poskodeny, elektronika nema byt preco tepla. Takze je definitivne po nom
Napísať odpoveď