Ford alebo Peugeot?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
falcon5583
Amateur
Amateur

Ford alebo Peugeot?

Príspevok od používateľa falcon5583 »

Ahojte.Neviete mi niekto poradit?Mam zaujem o Ford Focus combi najlepsie 1,6 Tdci alebo Peugeot bud 307 combi alebo 407 combi.Neviem sa rozhodnut.Chcel by som rady hlavne co sa tyka spolahlivosti tychto ojazdenych aut lebo planujem kupit jazdene.Nejake skusenosti majitelia poradite mi?DAKUJEM :(
iWin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: FORD ALEBO PEUGEOT??????

Príspevok od používateľa iWin »

Za mna ford, Francuzske auta suckssssss pred par dnami som menil na dedkovej 3008 olej a teda aj olejovy filter a na to aby sme sa k nemu dostali sme museli dat prec v oblasti motora x dalsich veci nie ako napr. pri volkswagen group kde cely proces zabere 20-30 minut ked pri tom oddyhujes

Na otcovom galaxy po 150 tisicoch neviem o ziadnej poruche, jedine co robilo problem bol filter pevnych castic, ktory ked sa zaniesol tak prepinal motor do nudzoveho rezimu, po precisteni bezproblemov..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ford.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ford... tdci je moderny vykonny kultivovany motor, tddi je drzak...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Ford alebo Peugeot?

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Ford. Peugeot určite nie.
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

aky rocnik Focusu?
aky motor v Peugeote?
je to dost rozhodujuce
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

bonno50 napísal:je to dost rozhodujuce
...nie je :P
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja jazdím okrem iného aj na P307 SW (combi) 1.6 dízel v plnej výbave (šíber a také srandy, kožené sedačky nie).
Je to vynikajúce auto a nekazí sa, nikde nikoho nikdy nenechalo. Kupované bolo ako trojročné, dovoz.
V aute je fakt veľa miesta a aj vzadu. Focusa som jazdil iba na skúšobnej jazde, tak veľmi porovnať neviem, ale aj tam bolo veľa miesta vzadu.
Čo sa týka problémov, tak klasická vec: neustále sa vypaľuje žiarovka na prednom svetlomete, treba ju meniť pomaly každé 2-3 mesiace. Inak pohoda a spoľahlivosť.
bonno50
Star
Star

RATZINGER666: dovod?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

trikrat hadaj :P
falcon5583
Amateur
Amateur

No rok vyroby u obidvoch chcem 2006\07 a hore...pocul som ze HDi-cka od peugeotu su celkom spolahlive motori je to pravda?Fordy su zase spolahlivejsie celkovo, neviem sa rozhodnut..co sa tyka servisnych veci a suciastok cenovo je to velmi rozdielne u tychto znaciek?????
bonno50
Star
Star

obe auta mam v okoli Ford fokus 1,8 TDCI 85KW v praci a Peugeot 1,6HDi v rodine
pre Ford u mna hovori presnost riadenia a radenia, peugeot ma nepresnu riadiacu paku (tak ako bolo tomu vzdy)
zase Peugeot mi pride agilnejsi co sa tyka motora (hoci Fokus ma o 5KW viac), komfortnejsi ale menej stabilnejsi,tichsi a prestranejsi v predu
vo Fokuse nam raz odysla nejaka palivova pumpa ci vstrek (uz sa nepamätam) vo forde nam povedali ze vraj 1,8 TDCI su dost citlive na nekvalitnu naftu
inac ziaden poruchy ani na jedno z aut
Peugeot 307 105K km
Fokus 90k km
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Osobne si myslím, že podceňovanie Pežotov na tejto stránke a všeobecne sa značne vymklo kontrole :)
Aby jeden mal pocit, že *každý* Pežot je zlý a kazivý, tak to je značne prehnané. A ak hovoríme o všeobecnej kazivosti, tak je to rozdiel o koľko? 2-3 autá na 100 kusov?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

mam Ford jazdil som vela Fordov a pohybujem sa medzi ludmi ktory maju Fordy takze ja som za Ford.. ale to este neznamena ze v peugeote som nikdy nesedel.. 407 je slusne vozenie hlavne s 2.0HDi 100kW s tou mam uz par stoviek km zasebou a celkom si pochvalujem aj ked to je Francuz.. Co sa tyka Focusa tak ako bolo spomenute 1.8TDCi su slusne motory aj ked by som si daval velky pozor na vstreky a cerpadlo.. 1.6TDCi su vlastne HDi takze to je aj jedno ci mas peugeot alebo ford lebo motor mas ten isty..
falcon5583
Amateur
Amateur

U Forda som uvazoval o 1,6 Tdci a aj u Peugeota o 1,6 ale iba pri 307 na 407 by som zvolil radsej 2.0 liter pravda?Dakujem vsetkym za nazori mozte este dake skusenosti pridat budem vdacny..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

zase to netreba prehanat, k peugeotom a vseobecne ku francuzom som sa vyjadril o stranu spat... a ani sam nie som taky hlupy, aby som sa vyjadroval, ze kazdy francuz stoji spolahlivostou za hovno... preto by som rad nadviazal a to, ako to myslim, vyjadrim percentualne... zatial co u niektorych znaciek je pravdepodobnost natrafenia na chybovy kus pri kupe desatrocnej jazdenky povedzme 10%, u niektorej moze byt 15-20% a uz niektorej az 25%-30%... o podobnych percentach hovoria aj testy spolahlivosti adac zalozene na pravidelnych kontrolach technickeho stavu, akychsi obdobach stk... ja tu nechcem nikomu krivdit, ale vychadzajuc zo vseobecneho nazoru ja hovorim cisto o spolahlivosti, o nicom inom... pokial sa budeme bavit o dizajne, tak budu medzi ludmi vyhravat taliani a francuzi, naopak nemci budu iba sedy priemer... ak sa budeme bavit o kvalitach a spracovani interierov, budu viest taliani nad vsetkymi ostatnymi a posledni skoncia japonci, lebo ich interiery nie su ani elegantne, ani kvalitne, po par km vrzgaju apod... ak sa budeme bavit o komforte podvozku, opat vyhraju francuzi, tentokrat citroen so svojimi podvozkami... ak sa budeme bavit o cenach originalnych nahradnych dielov, vyhra dacia... a japonci nevyhraju, ani ak sa budeme bavit o kvalitnych naftakoch starsieho veku alebo o najnizsej spotrebe... ak sa budeme bavit o kvalite koze, tak posledni skoncia americania, prvi budu nemci, japonci opat len sedy priemer... a takto mozem pokracovat donekonecna...

ak niekomu nezalezi na spolahlivosti auta, nech to napise... ak niekomu zalezi na niecom inom, nech napise tiez... ale nemoze byt preboha pravda, ze vsetky auta su dobre vo vsetkom, presne ako je to s uplne vsetkymi ostatnymi vyrobkami, elektronikou, televizormi, mobilmi, potravinami, napojmi, a tak dalej... preco si tu nikto nechce kupit znacku televizorov "technika" z tesca alebo autoradio znacky "smarton"? preco tu nikto nepije ukrajinske pivo, polske vino a preco vsetci uprednostnia domaceho masiara pred masom z tesca? aj ti ludia maju voci tym znackam a vyrobkom iba predsudky? da sa povedat, ze kazdy stat ma to svoje, co vyrabat vie, a to, co vyrabat nevie...

...rozumieme sa?
falcon5583
Amateur
Amateur

Rozumna odpoved rozumiem..viem ze ani jeden neni dokonaly a kazde jazdene auto uz nieje nove a ma svoje muchy chcel som si len nechat poradit trebars od majitelov ake maju skusenosti...dakujem :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja to zase beriem uplne opacne... ja si od majitelov nenechavam radit pri spolahlivosti z jedneho jedineho dovodu, ze vacsina ludi si tie skusenosti zaklada na jednom-dvoch autach, z ktorych vychadzaju a na zaklade toho sa laici dozvedia veci, ktore by sa dozvedat nemali... radsej si necham poradit spominanym adacom, rad si necham poradit mechanikmi, majitelom servisu, adminmi specializovanych for nejakych znaciek alebo od ludi, o ktorych viem, ze maju nieco o tom nacitane, a napriklad, obrazne povedane, nemuseli ani v jednom z tych aut sediet...
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ja tak viem,že francúzi si v posledných(asi od 2007 či 2008) rokoch dali trocha námahy s kvalitou a už to vôbec nie je to čo bývalo hlavne pred 10-mi rokmi.Máme doma Saxo r.v. 1996 a C3 r.v. 2002 s motorom 1.4HDI 16V a toľko viem povedať,že motor je dosť dobrý,svižný ajkeď samotne auto kvalitou nevyniká(vŕzga v ňom veľa vecí,hlavne plast) a aj teraz sme doň zainvestovali vyše 150€.Ale nemáme veľké nároky,zatiaľ nám stačí,priebehom pár rokov plánujeme kúpiť nové auto,no neveríme,že to bude francúz.Takže ja hlasujem za Ford,ajkeď máme doma 2 francúzov a sme s nimi spokojný.
Viper1121
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Viper1121 »

od Peugeota ruky prec... rychlo to olutujes strasne sa kazia... Fordy su jedny z najspolahlivejsich aut

K-: aspon sa podpis ty kreten :)
Napísať odpoveď