SEO url

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
scriptType
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

SEO url

Príspevok od používateľa scriptType »

Zdravim.
Pouzivam mod rewrite pre ukazanie cistej URL bez ciselneho identifikatora. Mam tabulku s produktami a kazdy riadok ma svoju bunku so SEO nazvom, neviem preco ale nechce mi to fungovat.
Htaccess:

Kód: Vybrať všetko

...
RewriteRule ^([0-9a-z-]+)/?$ /ukaz_produkt.php?najdi=$1 [NC,L]
Query:

"SELECT id,nazov,suma,kategoria FROM produkty WHERE seo_nazov = '".$_GET['najdi']."'";
Ako parameter na vyhladanie pozadovaneho riadku bez ciselneho identifikatoru sluzi bunka so seo nazvom. Takze napr url
/prvy-produkt by malo zobrazit to iste ako /ukaz_produkt.php?najdi=prvy-produkt . Ked zadam tuto druhu adresu, vsetko sa zobrazi fajn ale ked tu prvu v SEO formate tak to nejde. Takze bude chyba niekde v regularnom vyraze? Alebo nieco ine by mohlo byt zle?
Mali ste uz podobny problem? Ďakujem za pomoc, Adam.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: SEO url

Príspevok od používateľa audiotrack »

scriptType napísal: Ked zadam tuto druhu adresu, vsetko sa zobrazi fajn ale ked tu prvu v SEO formate tak to nejde.
čo to znamená že to nejde? Hodí ti internal server error, hodí že stránka sa nedá zobraziť, hodí ťa na inú stránku ako chceš...?

ukáž celé .htaccess, je dosť možné že ti tú stránku odchytí nejaké skoršie pravidlo
scriptType
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa scriptType »

Oh. Audiotrack stym skorsim pravidlom si mal pravdu. Odporovalo tomu

RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)-([a-zA-Z0-9_-]+)/?$ $1.php?strana=$2 [QSA,L]
Vdaka za upozornenie :)

//autoeditácia príspevku (20 Aug 2012, 15:07)
Len teraz ked chcem pouzit strankovanie predtym to bolo takto stranka.sk/nazov-kategorie-2 kde cislo je strana. A teraz ked som vo vyraze zmenil pomlcku za lomku, nechce to ist
htaccess:

RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)[color=#FF0000]/[/color]([a-zA-Z0-9_-]+)/?$ $1.php?strana=$2 [QSA,L]
vobec mi to neberie GET na to cislo strany. Ked su adresy v tvare stranka.sk/nieco/cislo malo by to ist aj tak ked to je len praca s regularnym vyrazom. Ci nie?
Ked pouzijem klasicky GET na vypisanie strany v tom prvom vyraze (s pomlckou) tak to ide a toto uz nie.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tak sa ti to zase možno bije s iným pravidlom :)

inak ak to má byť stránkovanie, nechápem prečo tam povoluješ aj znaky a nie len čísla
Napísať odpoveď