Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

Re: Posilnovanie

Príspevok od používateľa Gnogl »

a ešte jedna vec, ktorú som sa zabudol opýtať v mojej predchádzajúcej otázke.Neviem kolko g maltodextrínu môžem dať s kreatínom, lebo po treningu si davam cca 40g maltodextrínu, tak ten kreatín možem dať do toho?pýtam sa preto, lebo s glukózou sa dava 5g kreatínu a 5-20g glukózy aspon tak píše výrobca.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Takéto nezmysly nerieš. Ak dávaš po tréningu 40 g malty, čo je v poriadku (aj keď to sa dá aj presne na váhu určiť), tak daj aj kreatín. Alebo to všetko zamiešaj do proteínu.
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Gnogl »

ok dík, sory že sa pýtam tak sprosto, ale istota je istota :D
:plus:
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

ako uzivate sacharidy, pred treningom ci pocas? jedna sa o carbox od biotechu ..problem je ten ze dat si pred treningom kreatin a assault uz je dost nie to este carbox ./ alebo si dat po treningu protein a donho pacnut sacharidy a nedavat to pred ani pocas treningu?
pegasusss
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pegasusss »

ja byt tebou tak skusim vsetky varianty a potom by som uvidel co viac zabera ....
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Tak si dávaj sacharidy len s kreatínom. Ráno a večer. Keď máš ako pumpu ten assault, tak tam už sacharidy podľa mňa netreba. Ja som ich dával normálne s kreatínom a potom ešte počas tréningu. Po tréningu už len protein a večer zase kreatín s nočným proťákom a do toho poprípade dať sacharidy.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

takze rano kreatin so sacharidmi, pred treningom pumpa, po treningu protein, vecer kreatin a sacharidy?
pinco
Darca
Darca

Presne takto som to dával. Akurát pumpa mi nikdy nerobila dobre, takže počas tréningu som mal ako nápoj vodu so sacharidmi. Tie sacharidy som dával najmä kvôli lepšej preprave kreatínu a celkom dobre sa z toho priberá, čo som v tom čase potreboval.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

takze kreatin teda nemam davat pred a po treningu ako pisu hej? dam to tak ako som pisal vyssie + pridam sacharidy pocas treningu ktore pacnem do jontaku
1987123
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 1987123 »

mne osobne sacharidy nerobia dobre pocas treningu, byva mi zle ..a neni som jediny...
v nasypacej faze kreatin Rano , pred a po treningu a 3hodiny po poslednej davke po 5g... dalsi tyzden myslim ze postaci ked si das pol hodinky po treningu + proteiny a sachar.
hughito
Redeemer
Redeemer

O akých sacharidoch to tu píšete ?

Kreatín je jedno kedy budete dávkovať, to nie je žiadna pumpa, akurát sa neodporúča pred tréningom a, samozrejme, nie s jedlom, treba ho dávkovať na čo najlačnejší žalúdok, čiže napr. ráno po zobudení, medzi jedlami alebo po tréningu (to nie je žalúdok nejak exta plný žrádla).
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Preco sa neodporuca pred treningom? Vies to rozpisat, alebo link?
Osobne som dostal odporucania uzivat krea pred a aj po treningu. Pred - nasytenie svalov kreatinfosfatom (rychla energia), po - lepsia regeneracia, doplnenie zivin, zvyseny objem svalovych buniek (pump efekt).

Samozrejme hovorim o kombinacii so sacharmi.
pinco
Darca
Darca

hughito napísal:O akých sacharidoch to tu píšete ?
Carbox http://www.bodyworld.sk/biotech-usa-carbox-1000g-1074
hughito
Redeemer
Redeemer

Niekde tu bol určite aj link, ale hľadať to tu nebudem. Môže spôsobiť žalúdočné problémy či únavu. Mne sa to však nikdy nestalo, ale už ho nejem pred tréningom, po áno, lebo žalúdok je relatívne prázdny.

Hentie účinky kreatínu pred a po sú akoby opísané z nejakej pixle s kreatínom. Jeho dávkovanie v okolí tréningu nie je podstatné, dôležité je jeho dávkovanie celkovo.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Davkovanie celkovo je co?
Pocas nasycovacej fazy rozumiem, ze je tam zvysene uzivanie kreatinu. 25-30g kreatinu denne sa da rozlozit viac-menej na cely den.
Ale pri udrziavacej faze rozlozit 5-8g na cely den je imho hovadina - radsej ho sustredim v okoli treningu. A zas zrat kreatin na kila je zbytocne, nezmyselne a drahe.
Inak to nebolo opisane z pixle, len treba vediet, co-kedy-ako a hlavne naco sa to berie.

Niektore veci, co sa tu pisu o kreatine mi pripadaju ako kraviny, preto chcem zistit, kto robi a kde chybu.
Michalesko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Michalesko »

Dobry den , pred niekolkymi dnami som skusil cvičit biceps tak že som si zobral jednoručky s vahou 16 kg , spravil som 10 opakovani na každu ruku , a hned na to som si zobral jednoručky s vahou 12 KG a robil som snimi až do vyčerpania , po pauze som si zobral 14ky jendoručky a odcvičil som si zase 10 opakovani na každu ruku a hned na to som si zobral 10 alebo iba 8 kilove jednoručky a išiel som snimi do vyčerpania , skoro som ,,zdochol,,
chcem sa spytat či mate neikto s takym skusenosti , či je to dobre tak cvičit , pretože som takto moc biceps ešte necitil pri cvikoch :)
hughito
Redeemer
Redeemer

kinjeril: 25-30g kreatínu denne je zbytočne veľa, ja som tak kedysi tiež žral, ale proste nad určití množstvo ho telo už nedokážeš spracovať, takže to je zbytočné.

Kreatín zas nie je nejaký zázrak, ktorý by ste si dali a pocítili ho - má svoje funkcie (zavodnenie svalov, teda ich lepšia výživa, regenerácia, určite vyššia sila a má aj istý anabolický účinok). Preto je vhodné ho dávkovať po tréningu určite, ale pred tréningom tam nevidím zmysel a navyše, vyskytuje sa aj únava či žalúdočné problémy.

Dávkovanie celkovo - tam ide o to, aby sa dávkoval tak, aby bol čo najviac využiteľný. Ak ho niekto dávkuje k obedu s pomarančovým džúsom, tak to ako keby ho nebral. Proste na čo najlačnejší žalúdok, nie s džúsom (je kyslý), vhodné je aj primiešať maltu/glukózu. Ideálne do mlieka (zásadité), trochu zohriať a rozmiešať. Takto dávkovaný kreatín má najvyšší účinok. :wink:

Michalesko: Je to blbosť ako lampa - môžeš docieliť max. tak pretrénovanie a tým pádom zabudni na rast svalu.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

zaujimave, to stou kyslostou a zasaditostou napojov som napr nevedel. mas k tomu nejaky zdroj? a nespomaluje mlieko vstrebavanie? je pomerne kaloricke, obsahuje tuky, cukry aj bielkoviny v relativne hodnom mnozstve, teda pomerne rychlo anuluje efekt "prazdneho zaludku"
pinco
Darca
Darca

Kreatín je podľa mňa jedna veľká neznáma, pri ktorej sa v každom článku píše inak a každý človek má inú skúsenosť. Niekto si ho sype do úst a zapíja. Druhý si ho dáva s džúsom, pretože obsahuje sacharidy. Niekto s mliekom, iný zase s vodou. Myslím si, že každý je v tomto prípade iný a keď to niekomu účinkuje s pomarančovým džúsom, tak nech si to tak dáva. Treba skúšať a každý uvidí, kedy mu to zaberá a kedy nie. Zatiaľ som nenašiel nič jednoznačné, s čím kreatín užívať a ani to dávkovanie nie je jednoznačné.

O tom, že s džúsom sa kreatín veľmi nekamaráti je popísané takisto veľa. A takisto sa píše, že kyslosť nemá žiadny vplyv na účinok kreatínu. Tak si vyber, kde je pravda.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

no ved to, ja som ho vzdy pil s dzusom a nebol stym problem, na druhu stranu je pravda, ze sa v nom moc nerozpustal ale povedal som si ze v bruchu sa to ohreje a rozpusti :D a zatial mi fungoval, samozrejme prvy raz najsilnejsie, tam som isiel riadne silovo hore, objemovo tiez. druhy raz uz slabsie.

ja mam pocit, ze odkedy sa uviedol na trh uz sa po istom case prestali robit dalsie studie kedze ich na azciatku spravili strasne vela aby ho vobec na trh dostali, ze potom uz to kazdy bral ako hotovu vec
Napísať odpoveď