enterprise napísal:ephramko: Tolerujem to do hranic, ktore som opisal... Poznam asi troch homosexualov v mojom okoli... Ten jeden je totalne hotovy

a ostatni dvaja su normalni... Ziju spolu, okolie to vie, ale nezviditelnuju sa. Raz sa ich moja frajerka pytala, ze odkedy vedia, ze su homosexuali... Ze ci si myslia, ci je to vrodene a etc. Oni HOMOSEXUALI svoju orientaciu vyhodnotili ako nieco, co objavili v dvadsiatke...
Prvy mal dve frajerky, asi dva polrocne vztahy, no stala sa taka udalost, ze chlapec sa psychicky zlozil, a odvtedy vraj zeny nemusi

a o pol roka sa k nemu stahoval kamos

Ten druhy zas zil cely zivot v pritomnosti zien, ziadny chlap v rodine.... Teraz su uz spolu tri roky. Zastavaju nazor, ze homosexualita nie je vrodena. Zastavaju nazor, ze nepotrebuju GAY PRIDE, adopcie, manzelstva, aby si mohli v pohode zit. Btw. obidvaja su veriaci katolici, chodia normalne do kostola, su normalne zacleneni, chodia na stretka s mladymi... Ale tak to s tym nic nema

cize neukazovat sa, priam sa az schovavat, mat problemy sam so sebou a s vyrovnanim sa so svojou inakostou = to je podla teba normalny stav a tak to ma byt...
1/ Ty si o svojej heterosexualite vedel od prveho dna narodenia? Tiez si si to asi uvedomil az niekedy v obdobi dospievania...a rozhodne to nebola moznost tvojej slobodnej volby, ci sa ti budu pacit prsia alebo klacky...ci aj ja mam tvoj zivot prezentovat v takom svetle, ze do 20ky si bol iba na klacky, ale chalani ta nechceli, tak si teraz uz na baby?
2/ Pri svojom dospievani si sa ty nemusel vysporiadavat s nesmiernym tlakom rodiny, priatelov, spoluziakov a aj vseobecneho okolia, kde by si bol denne bombardovany spravou typu "chalan si hlada babu!"...navyse v obdobi dospievania, kedy ma clovek nesmiernu potrebu najst svoju identitu a ku niekomu patrit a nesmierne dba na to, akym sposobom ho vnima jeho okolie...
3/ Fajn, ze si spomenul, ze su nabozenski zalozeni...na rozdiel od teba, si myslim, ze to hra velmi podstatnu ulohu v ich zivote a v tom ako ziju...a zohralo to aj podstatnu ulohu pri formovani ich sexualnej identity, kedze okrem celospolocenskeho tlaku bol na nich od detstva vyvijany aj nabozensky tlak v style "homosexualita je zla, zhoria za to v pekle, je to proti bohu, je to hriech atd."
Pracoval som s niekolkymi nabozenski zalozenymi klientmi a oni si musia (museli) prejst "dvojitym comingoutom"...jednak na strane rodiny, priatelov, ktori su zial taktiez vacsinou nabozenski zalozeni, tam sa stretli s jednym odmietnutim...a potom aj v tom nabozenskom spolocenstve, kde sa stretli s dalsim odmietnutim...a co potom?
4/ Mal som suseda, ktoreho som poznal od ranneho detstva...obcas sme sa aj spolu hravali aj s dalsimi chalanmi na sidlisku a tak...a on mal iba 2 starsie sestry a matku...do tych 15 rokov bol znacne zozenstely, obcas sa mu aj deti smiali, ze je "teploško"...no akonahle prisiel do vyvinu v dospievani...tak sa absolutne zmenil...a dnes nie je pochyb o tom, ze je heterosexual...keby mu dnes nejaky z tych chalanov zo sidliska znova povedal, ze "teplosko", ach ten by dopadol...
5/ Keby som dostal 1 euro vzdy od niekoho, kto povie, ze nepodporuje prava pre partnerstva homosexualov a ze je normalne, ked sa neukazuju a schovavaju...a vraj ma aj nejakeho tepleho kamarata, ktory tvrdi to iste, co on...dnes by som asi bol uz milionar...ale este ma nikdy nikto s takym kamosom homosexualom, ktory toto tvrdi, nezoznamil...preco asi? ja viem ze su homosexuali, ktori LGBT lobby nepodporuju a zastavaju taky typicky slovensky nazor "teraz vydrz a trp, ved ono sa to same nejak casom vyriesi"...a pocul som tieto story o kamosoch homosexualoch aj od ludi, ktori sa vyjadrovali aj dost radikalnejsie ako ty...len mi to nikdy neslo do hlavy...preco by sa ten homosexual kamosil s takymi ludmi, preco by im rozpraval o svojej najintimnejsej sfere svojho zivota a osobnosti a preco by sa oni kamosili s nim? ved to je ako keby afroamerican sa kamosil s chalanmi od KKK...nonsens...