Problém so zápisom do ARP tabuľky

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
terrens
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problém so zápisom do ARP tabuľky

Príspevok od používateľa terrens »

Zdravím vospolok.

Objavil sa mi taký menší problém. Pri pokuse o vytvorenie statického záznamu do ARP tabuľky(ARP -s 192.168.1.70 00:11:22:33:44:55[MAC routra]) vo WIN 7 Professional 64 bit na mňa konzola vypľuje: "The ARP entry addition failed: Prístup je odmietnutý.".

Hľadal som na nete ako to dať dokopy, ale našiel som len to, aby som konzolu spustil ako správca, poprípade z priečinka C:\Windows\System32. Ani jedno ale nepomohlo, ani kombinovane.

Našiel som tiež ako to spraviť cez NETSH, ale ten mi vyhodí že taký príkaz nepozná(add neighbors).

Moja otázka teda znie: "Ako pridať do tabuľky statický záznam?"
Vopred ďakujem za odpovede a prajem pekný večer.
alafangla
Medium Expert
Medium Expert

Re: Problém so zápisom do ARP tabuľky

Príspevok od používateľa alafangla »

to co na teba pluje, ze "pristup je odmietnuty" je kvli tomu ze prikaovy riadok si spustil s pravami uzivatela. neviem kde presne vo win7 to je ale niekde cez start, prislusenstvo sa doklikaj k prikazovemu riadku, klikni nan pravym a je tam "run as administrator" (neviem ako je to prelozene do slovenciny, tie ich preklady su katastrofalne niekedy). a potom ti uz ten prvy prikaz zoberie.
terrens
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Problém so zápisom do ARP tabuľky

Príspevok od používateľa terrens »

Tým to neni, písal som že som to už skúšal(pre istotu som skúsil znova, no bezvýsledne).
Ale ako vidím už mi to nehádže vôbec žiadnu hlášku, len zadám príkaz, ENTER a môžem znova písať. ARP záznam sa nijak nezmenil, stále je prideľovaný dynamicky...
Napísať odpoveď