Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France
Re: Cestná cyklistika
Uran fatalna chyba, EPO Vino vyuzil jeho nepozornosti a krasne usiel. Anglicania a vlastne aj zvysok zavahali a som rad, ze Cave nema zlato ako sa citil. Je mi vsak luto Cancellaru, snad mu to vyjde v utorok v casovke.
Celkovo podla mna nudny zavod, ako retardi do koliecka, rezia zmatena, infografika takmer nulova, hroza. Jarne klasiky su na tom daleko lepsie.
Celkovo podla mna nudny zavod, ako retardi do koliecka, rezia zmatena, infografika takmer nulova, hroza. Jarne klasiky su na tom daleko lepsie.
jj tiez si myslim, ze ta uroven nic moc, cesta uzka, stale dokolecka, absolutne ziadne info.
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
súhlas, po Tour de France mi to akurát pokazilo dojem
a pozeral som rozhovor RTVS so Saganom po pretekoch, a hovoril že videl že jazdci idú do úniku ale myslel že to bolo ešte skoro a čakal že pelotón ich dobehne...ďalšia otázka nato že hovorilo sa že sa budete držať za Cavendishom, on pozrel že šak som sa aj držal...neviem kto im tie otázky píše ale bolo to dosť trápne 
-
profik
Light Professional
Tiez som ten rozhovor pozeral. Redaktor sa pytal ako keby prvykrat videl cyklistiku, resp. ju ani nevidel len potom vysledkovu listinu.
-
Sagittarius
Guru
A tento nadpis tiež písal znalec: http://oh.idnes.cz/olympijskym-vitezem- ... istika_fil Nepovedal by som, že tým, čo zaskočilo Cavendisha bol Vinokurov...
Vsak tak to vyzera
Ked to je 5x prelozene, potom to prelozia este do CZ/SK a ten co to pisal pochybujem, ze to pozeral.
Prve kurzy na Tour 2013, zaujimave je, se Frooma dali pred Wigginsa.
http://sports.ladbrokes.com/sk-sk/cykli ... e216205183
http://sports.ladbrokes.com/sk-sk/cykli ... e216205183
-
DanielDevil
Addict
žeby prepisovanie výsledkov predchádzajúcich Tour? http://sport.aktuality.sk/c/136119/lanc ... nu-stopku/
-
hojko
Site Admin
Kto vie, este si nemyslim, ze je tomu az tak koniec, pretoze by o tom skor mala rozhodovat UCI, vid: http://osporte.sk/?id_cat=1236&news=139314
Osobne si myslím, že nič mu nezoberú lebo mu nedokážu dokázať vinu...Oni doteraz po ňom chceli, aby dokázal svoju nevinu, ale tak to nefunguje a posledné slovo v tomu bude mať asi UCI, ktorá mu tituly ponechá...
Kto iný by ich aj dostal, keď jeho hlavní súperi (možno s výnimkou Belokiho) - Ullrich, Basso, Kloden, Vinokurov a ďalší - sa medzičasom priznali alebo boli usvedčení z dopingu?
Pozitívny nález mal len na nejakú látku, ktorú obsahovala masť, ktorú mal na predpis a musel ju používať po rakovine. ďalšie "podozrivé" krvné vzorky sú z rokov 2008-2012, u ktorých sa odborníci vyjadrujú, že nemali vplyv na výkonnosť a nevidím dôvod, prečo by mu za ne mali brať tituly, ktoré získal predtým - to by mohli zobrať aj Contadorovi všetky víťazstva, keďže on na rozdiel od Lanca mal pozitívny nález (aj keď z jeho pohľadu trošku smolný)...
Kto iný by ich aj dostal, keď jeho hlavní súperi (možno s výnimkou Belokiho) - Ullrich, Basso, Kloden, Vinokurov a ďalší - sa medzičasom priznali alebo boli usvedčení z dopingu?
Pozitívny nález mal len na nejakú látku, ktorú obsahovala masť, ktorú mal na predpis a musel ju používať po rakovine. ďalšie "podozrivé" krvné vzorky sú z rokov 2008-2012, u ktorých sa odborníci vyjadrujú, že nemali vplyv na výkonnosť a nevidím dôvod, prečo by mu za ne mali brať tituly, ktoré získal predtým - to by mohli zobrať aj Contadorovi všetky víťazstva, keďže on na rozdiel od Lanca mal pozitívny nález (aj keď z jeho pohľadu trošku smolný)...
-
hojko
Site Admin
Tu je jeden velmi trefny nazor z dakej diskusie a ak je to pravda, tak nie je o com a je to fraska len z americkej strany:
prava na preteky TdF ma usporiadatel ASO. ASO ako organizator kazdeho preteku zaradeneho do kalendara UCI ma povinnost usporaduvat preteky podla pravidiel UCI, vratane antidopingovych pravidiel (UCIADR). Podla UCIADR o sankciach za doping rozhoduje narodna cyklisitca asociacia (v tomto pripade US Cycling - USC) podla procesnych pravidiel uvedenych v UCIADR. Voci sankciam sa moze potrestany odvolat na sportovy arbitrazny sud (CAS). A tu je pes zakopany: pre organizatora ASO su zavazne rozhodnutia o dikvalifikacii a pripadnom anulovani vysledkov prijate podla pravidiel UCI prislusnou narodnou federaciou, pripadne tretou osobou na ktoru narodna federacia postupila jurisdikciu a tiez su zavazne rozhodnutia CAS. Podla stanoviska UCI nema USADA ziadnu jurisdikciu v pripade a nemoze rozhodovat o sankciach. USC tvrdia to iste a poziadali USADA, aby im predlozila vsetky dokazy, ktore udajne ma a aby USC, resp. UCI na zaklade tychto dokazov rozhodli o pripadnej sankcii. USADA to odmietla a tvrdi, ze rozhoduje sama na zaklade vlastnych pravidiel. Podla nedavneho rozhodnutia federalneho sudcu Sparka v kauze Armstrong vs. USADA nie je sice federalny sud kompetentny vo veci konat a preto Armstrongov navrh zamietol, avsdak z komentov v odovodneni je jasne, ze aj sudca mal vazne pochybnosti o jurisdikcii, umysloch a procesnej cistote postupov USADA. Sucasny krok Armstrongovych pravnikov je do znacnej miery postaveny na argumentoch z rozsudku sudcu Sparka a zjednodusene znamena: "mila USADA, rozhodnite si ako chcete, nasledne si svoje rozhodnutie strcte za klobuk a pripadne si nim vytapetujte zachod, pre ASO a Armstrongove tituly z TdF to bude mat rovnaku vaznost ako rozhodnutie uzbeckeho parlamentu o statnych sviatkoch". V celej kauze bude teda dalej rozhodujuci postoj UCI, ktory je zatial jasny: podla UCI nemoze USADA ani WADA rozhodovat o sankciach, ale moze a mala by ich vlastne vysledky vysetrovania poskytnut UCI resp USC aby standardne podla pravidiel UCI rozhodla narodna asociacia a v pripadnom odvolani CAS. USADA sa ale rozhodla ignorovat UCIADR a rozhoduje podla akychsi vlastnych pravidiel. Teda je zjavne ze oni pripad UCI neodovzdaju. Moj tip je taky, ze z toho bude dlha zakopova vojna medzi UCI a USADA o jurisdikciu a ak sa tento spor niekedy dostane na sud alebo arbitraz, tak UCI to zrejme vyhra. USADA sa ale bude snazit sudu vyhnut, lebo si je tiez vedoma, ze by zrejme nebola uspesna. takze dlhe roky bude na svete rozhodnutie USADA o dodatocnej diskvalifikacii, pricom UCI a ASO sa nim (zrejme opravnene) nebudu riadit, USADA bude kydat blato na UCI, ze kryje Armstrongov doping a tak vydierat UCI aby dodatocne uznali ich jurisdikciu. Summa summarum, ide tu o mocensky boj medzi USADA/WADA na jednej strane a UCI na druhej. Armstrong je vitanym prostriedkom.
prava na preteky TdF ma usporiadatel ASO. ASO ako organizator kazdeho preteku zaradeneho do kalendara UCI ma povinnost usporaduvat preteky podla pravidiel UCI, vratane antidopingovych pravidiel (UCIADR). Podla UCIADR o sankciach za doping rozhoduje narodna cyklisitca asociacia (v tomto pripade US Cycling - USC) podla procesnych pravidiel uvedenych v UCIADR. Voci sankciam sa moze potrestany odvolat na sportovy arbitrazny sud (CAS). A tu je pes zakopany: pre organizatora ASO su zavazne rozhodnutia o dikvalifikacii a pripadnom anulovani vysledkov prijate podla pravidiel UCI prislusnou narodnou federaciou, pripadne tretou osobou na ktoru narodna federacia postupila jurisdikciu a tiez su zavazne rozhodnutia CAS. Podla stanoviska UCI nema USADA ziadnu jurisdikciu v pripade a nemoze rozhodovat o sankciach. USC tvrdia to iste a poziadali USADA, aby im predlozila vsetky dokazy, ktore udajne ma a aby USC, resp. UCI na zaklade tychto dokazov rozhodli o pripadnej sankcii. USADA to odmietla a tvrdi, ze rozhoduje sama na zaklade vlastnych pravidiel. Podla nedavneho rozhodnutia federalneho sudcu Sparka v kauze Armstrong vs. USADA nie je sice federalny sud kompetentny vo veci konat a preto Armstrongov navrh zamietol, avsdak z komentov v odovodneni je jasne, ze aj sudca mal vazne pochybnosti o jurisdikcii, umysloch a procesnej cistote postupov USADA. Sucasny krok Armstrongovych pravnikov je do znacnej miery postaveny na argumentoch z rozsudku sudcu Sparka a zjednodusene znamena: "mila USADA, rozhodnite si ako chcete, nasledne si svoje rozhodnutie strcte za klobuk a pripadne si nim vytapetujte zachod, pre ASO a Armstrongove tituly z TdF to bude mat rovnaku vaznost ako rozhodnutie uzbeckeho parlamentu o statnych sviatkoch". V celej kauze bude teda dalej rozhodujuci postoj UCI, ktory je zatial jasny: podla UCI nemoze USADA ani WADA rozhodovat o sankciach, ale moze a mala by ich vlastne vysledky vysetrovania poskytnut UCI resp USC aby standardne podla pravidiel UCI rozhodla narodna asociacia a v pripadnom odvolani CAS. USADA sa ale rozhodla ignorovat UCIADR a rozhoduje podla akychsi vlastnych pravidiel. Teda je zjavne ze oni pripad UCI neodovzdaju. Moj tip je taky, ze z toho bude dlha zakopova vojna medzi UCI a USADA o jurisdikciu a ak sa tento spor niekedy dostane na sud alebo arbitraz, tak UCI to zrejme vyhra. USADA sa ale bude snazit sudu vyhnut, lebo si je tiez vedoma, ze by zrejme nebola uspesna. takze dlhe roky bude na svete rozhodnutie USADA o dodatocnej diskvalifikacii, pricom UCI a ASO sa nim (zrejme opravnene) nebudu riadit, USADA bude kydat blato na UCI, ze kryje Armstrongov doping a tak vydierat UCI aby dodatocne uznali ich jurisdikciu. Summa summarum, ide tu o mocensky boj medzi USADA/WADA na jednej strane a UCI na druhej. Armstrong je vitanym prostriedkom.
-
Sagittarius
Guru
Je len logické, že rozhodovať o vylúčeniach a diskvalifikáciách by mala organizácia, ktorá preteky organizuje. Ďalej je otázkou, že akej doby by vôbec malo byť umožnené meniť výsledky. A to je jedno v akom športe. Atletike prehodnocujú napr. výsledky aténskej olympiády (2004). Musí byť nejaká premlčacia. Keby zobrali Armstrongovi jeho tituly, tak by bola vlastne úplne zmenená história cyklistiky a cestná cyklistika by na tom dosť utrpela. A to pritom je asi ozaj paradoxne jeden z najčistejších športov vzhľadom k dopingu (mimo tých, kde je používať doping nezmysel). Len je to ľahká obeť mainstreamových médií.
A to vôbec nie som nejaký Armstrongov fanúšik, ale či už Armstrong dopoval alebo nie, tituly by mu mali po tej dobe ostať. Veď potom by mali prehodnotiť napr. v atletike svetové rekordy Kochovej, Kratochvílovej, či čínskych vytrvalkýň z roku 1993, ktoré sa vôbec nezdajú čisté. Aj keď nečistota v čínskom prípade môže tkvieť aj inde ako v dopingu.
A každopádne je jedno, či Armstrong svoje víťazstvá získal čisto alebo nie, jeden svoj najväčší boj vyhral tak, či tak.
A to vôbec nie som nejaký Armstrongov fanúšik, ale či už Armstrong dopoval alebo nie, tituly by mu mali po tej dobe ostať. Veď potom by mali prehodnotiť napr. v atletike svetové rekordy Kochovej, Kratochvílovej, či čínskych vytrvalkýň z roku 1993, ktoré sa vôbec nezdajú čisté. Aj keď nečistota v čínskom prípade môže tkvieť aj inde ako v dopingu.
A každopádne je jedno, či Armstrong svoje víťazstvá získal čisto alebo nie, jeden svoj najväčší boj vyhral tak, či tak.
-
hojko
Site Admin
Logicke to je, ale nevedel som ako to presne je. Ale po precitani prispevku z diskusie, ktory som dal vyssie si myslim, ze Armstrong takto usetri peniaze a mozno to je lepsie aj po psychickej stranke, ze to skonci, teda skonci aspon na pode v USA. V USA ho oznacili bez jasneho dokazu v podobe pozitovneho dopingoveho nalezu za dopujuceho sportovca na zaklade par svedectiev, najma takych cyklistov ako je Landis ci Hamilton, ktori krvopotne popierali doping aj napriek tomu, ze A a aj B vzorka ich testov bola pozitivna. Komedia v pripade Landisa bola daleko zaujimavesia, nez dnesne komedie v kinach. Aj velky sef sa vyjadril dost jasne: Šéf antidopingovej agentúry: Armstrongovi doping nedokázali A este jeden nazor od clena arbitrazneho sudu: Armstrongov trest môže byť legálnym mínovým poľom
Teraz z ineho kraja - Vuelta... Pozera niekto??? Videl som zatial len dve etapy, jednu horsku v ktorej spadol Valverde a Sky pracoval dalej, z coho neskor vznikla aj ostra vymena nazorov. V poradi vedie Rodriguez, ale za nim s prijatelnym odstupom Froome, Contador a Valverde, takze z toho este moze byt zaujimavy suboj medzi vsetkymi. Buduci vikend, tj. sobotu, nedelu a pondelok sa idu tri horske etapy, hlavne ta pondelkova (3. septembra) bude s takmer 20 kilometrovym stupanim v zavere chutovka.
//autoeditácia príspevku (28 Aug 2012, 1:27)
Celkom zaujimavy clanok a niektore reakcie, stoji za precitanie: Tour stojí pred dilemou. Kto získa Armstrongove tituly?
Naivna predstava USADA: Armstrong si spoluprácou môže udržať niektoré tituly
Teraz z ineho kraja - Vuelta... Pozera niekto??? Videl som zatial len dve etapy, jednu horsku v ktorej spadol Valverde a Sky pracoval dalej, z coho neskor vznikla aj ostra vymena nazorov. V poradi vedie Rodriguez, ale za nim s prijatelnym odstupom Froome, Contador a Valverde, takze z toho este moze byt zaujimavy suboj medzi vsetkymi. Buduci vikend, tj. sobotu, nedelu a pondelok sa idu tri horske etapy, hlavne ta pondelkova (3. septembra) bude s takmer 20 kilometrovym stupanim v zavere chutovka.
//autoeditácia príspevku (28 Aug 2012, 1:27)
Celkom zaujimavy clanok a niektore reakcie, stoji za precitanie: Tour stojí pred dilemou. Kto získa Armstrongove tituly?
Naivna predstava USADA: Armstrong si spoluprácou môže udržať niektoré tituly
-
t0m4s3
Admin
Dnesny koniec etapy vyzivny. 1.9km dlhe stupanie s priemernym sklonom 13%, obcas pasaz s 25%. Co som kukol skrateny zaznam, tak niektory tak skoro padali z bicyklov co nevladali slapat. No a Rodriguez na konci paradne utrhol Contadora. Som zvedavy na vikendove horske etapy.
Tak ako pises, pozeral som poslednu hodinu prenosu, nic moc, jeden neprijemny pad a vyborny 2km zaver etapy. Solidne 23 percentne stupanie, odpadnutie Frooma, nedostatok vybusnosti Contadora a k tomu krasny vyhlad na zatoku pri pohlade z kopca, radost pozerat. Vikendove etapy ponuknu pozeranicko za predpokladu, ze sa nebude natahovat US Open (tenis).
-
kukiak
Addict
Osobne neverim Puritovi, ze to sa v tych dlhych vikendovych stupaniach /a hlavne v pondelok/ udrzi za albertom. Obidvaja su typy jazdcov, ze ich proste clovek musi mat rad..Celkovo je ale Vuelta neporovnatelne zaujimavejsia ako Tour.
-
hojko
Site Admin
Vyborny zaver horskej etapy v sobotu, Contadorovi pokus o unik nevysiel, Froome nemal sil. Konecne sa po poloprazdnych cestach objavili v zavere divaci a pripominalo mi to ako zaver niektorej z horskej etap na Tour de France...
Tu je video s poslednymi dvomi kilometrami:
Tu je video s poslednymi dvomi kilometrami:
-
t0m4s3
Admin
Divaci boli uz aj na tom pekelnom kratkom stupani 3-4 dni dozadu, ale je pravda, ze mimo tie stupania sa to s Tour neda porovnat. Navyse rezia a grafika katastrofalna proti Tour.
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2012, 7:03)
ale inak teda Rodriguez klobuk dolu, v kopcoch zatial bezchyby a bezkonkurencny, Alberto sa snazi, ale uz dvakrat si ho Purito povodil. Uvidime po Pondelku. Navyse sa ukazuje, ze Froome proste po Tour nestiha
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2012, 7:03)
ale inak teda Rodriguez klobuk dolu, v kopcoch zatial bezchyby a bezkonkurencny, Alberto sa snazi, ale uz dvakrat si ho Purito povodil. Uvidime po Pondelku. Navyse sa ukazuje, ze Froome proste po Tour nestiha
Tento rok maju pod palcom Vueltu organizatori, ktori organizuju a podielaju sa na Tour, ale zda sa mi, se to nie je doladene. Aj web vyzera ako na Tour, len nejde live timing a niektore veci uz doladili, ale neskoro pocas zavodov to doladovat. Grafika sa oproti minulym rokom zlepsila, aj ma to svoje muchy aninfografika na Tour je lepsia.
-
hojko
Site Admin
Contadorove utoky opat nulove, Rodriguez si s nim robil co chcel. Uvidime v pondelok, myslim, ze to bude opat o tom istom. Aspon trochu vzrusenia to prinasa, pre mna do nudnejsej Vulty.