Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Emkej
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilnovanie

Príspevok od používateľa Emkej »

no také niečo light by som chcel vieš mi niečo konkrétne poradiť?
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

pegasusss napísal:pocujte chodite niekto rano behávať , ak áno ako to riešite s jedlom ? lebo bežať s ranajkami v bruchu sa mi uz par krat nevyplatilo ... :D
Behaj nalacno. Po najedeni sa vyplavuje inzulin, takze ak bezis kvoli spalovaniu tukov, je ti to na dve veci a je jedno, ci si das zemlicku, alebo sa nabachas kompletne doplna, plus navyse s plnym bachorom sa jednak beha tazko a pocas travenia nastava prirodzena unava, takze o to menej sa ti aj bude chciet. :P
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

a ak nechcem spáliť tuk ani schudnúť? mám 70kg takže skôr pribrať, len proste chcem mať aj kondičku, tak nejakú sladkú tyčinku, resp sacharidy ?
marek carey
Medium Star
Medium Star

Pri behani priberies svaly velmi, velmi tazko. Do anaerobnej zony sa mozes dostat lahko, ale 3/4 hodiny v nej vydrzat? ... Od hladu nedokazes fungovat, ci o co ide? Potom si asi vecer jedol malo, alebo prilis zavcasu. :P
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

marek carey napísal: Behaj nalacno. Po najedeni sa vyplavuje inzulin, takze ak bezis kvoli spalovaniu tukov, je ti to na dve veci a je jedno, ci si das zemlicku, alebo sa nabachas kompletne doplna, plus navyse s plnym bachorom sa jednak beha tazko a pocas travenia nastava prirodzena unava, takze o to menej sa ti aj bude chciet. :P

takze vravis ze treba vstat hodku a pol / dve skorej , nažrať sa a potom is behat ked uz nemas v žaludku nic ? ak som dobre pochopil co chces povedat ? :D
marek carey
Medium Star
Medium Star

pegasusss napísal:

takze vravis ze treba vstat hodku a pol / dve skorej , nažrať sa a potom is behat ked uz nemas v žaludku nic ? ak som dobre pochopil co chces povedat ? :D
Mne sa zda, ze si pochopil zle. :P Pisem nalacno, cize, hned ked sa preberiem. :P Alebo, ako spravne tvrdis ty, 2 hodiny po najedeni. Ked niekto rano umiera, tak nech chodi behavat pred vecerou, ako nechapem zas celu tragediu. A hovorim o tom, ked niekto chce chudnut. Ak si mysli, ze nabere pocas behu svalovej hmoty 40kg, tak asi nie...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ako spalovat tuky/chudnut a zaroven nestracat na svaloch? Myslim pri jazde na biku. Zrejme dost proteinov a stravu s "pomalymi sacharidmi" ? Co doporucujete na prijem proteinov a co na tie sacharidy (ovsene vlocky) ?
marek carey
Medium Star
Medium Star

t0m4s3 napísal:Ako spalovat tuky/chudnut a zaroven nestracat na svaloch? Myslim pri jazde na biku. Zrejme dost proteinov a stravu s "pomalymi sacharidmi" ? Co doporucujete na prijem proteinov a co na tie sacharidy (ovsene vlocky) ?
Cvic kardio, respektivne na zaciatku vyssiu zataz a potom uz len kardio, ak nebudes vladat aj fat burn zona. Na proteiny maso, tvaroh, vajcia. A sacharidy su vsade, z nich najvyssiu cast prijimat vo forme polysacharidov, nie cukrov - celozrnne vyrobky. :) Pri akomkolvek pohybe a dostatku bielkovin telo nema potrebu vyuzivat svoje vlastne. :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Cvicim hlavne fat burn, zony mam aj otestovane zatazovym testom u doktorky, 90% casu na biku travim prave vo fat burn. Ide mi o to aby telo malo dostatok cukrov pocas celeho vykonu a "nezralo" ich prave zo svalov
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

A skúšal si aj doplnky? BCAA aminokyseliny sú v tomto prípade, podľa mňa, ako stvorené.
marek carey
Medium Star
Medium Star

t0m4s3 napísal:Cvicim hlavne fat burn, zony mam aj otestovane zatazovym testom u doktorky, 90% casu na biku travim prave vo fat burn. Ide mi o to aby telo malo dostatok cukrov pocas celeho vykonu a "nezralo" ich prave zo svalov
:D A co je na tom? Od toho ten glykogen v tych svaloch je, aby mohlo vykonavat pracu. Straca sa svalova hmota, ked telo vyuziva z tych svalov bielkoviny a nie glykogen. Trochu ides mimo toho cvicenia. Tebe ma ist o to ten glykogen vyuzit, aby si mohol potom spalovat tie tuky. Tym, ze budes do seba tlacit cukry chces akoze docielit co? Naco potom chudnes vo fat burn, ked ten fat ani nezacnes spalovat, kedze stale do krvi dodavas glukozu?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

v tomto pripade hlavne bcaa, kupit v praskovej forme (asi ochutene :D ) spravit si ztoho shake a vziat so sebou na bike, zacat pit uz chvilu pred a pocas toho ako si na bikeu. aby som to ozrejmil, ked sa dostanes do zataze a budes mat v krvi dostatok aminokyselin zo suplementu, telo si bude mysliet, ze uz zacalo stiepit svaly a kym bude hladina dost vysoka nebude ani zacinat s ich stiepenim kedze bude za prve dost energie zo samotneho suplementu a za druhe bude v tom ze uz ich akoze stiepi a tak neda ani vnutorny prikaz na ich stiepenie a teda spalovanie.
+ treba uzivat vacsie davky ako sa odporuca na baleni, kludne dvojnasobok, ale odporucam otestovat ci sa ztoho neposeres ako pri kazdom suplemente, urcite nedat hned na ostro :D
a samozrejme strava bohata na proteiny a polysacharidy ako uz pisali nadomnou
marek carey
Medium Star
Medium Star

ColdRain napísal:v tomto pripade hlavne bcaa, kupit v praskovej forme (asi ochutene :D ) spravit si ztoho shake a vziat so sebou na bike, zacat pit uz chvilu pred a pocas toho ako si na bikeu. aby som to ozrejmil, ked sa dostanes do zataze a budes mat v krvi dostatok aminokyselin zo suplementu, telo si bude mysliet, ze uz zacalo stiepit svaly a kym bude hladina dost vysoka nebude ani zacinat s ich stiepenim kedze bude za prve dost energie zo samotneho suplementu a za druhe bude v tom ze uz ich akoze stiepi a tak neda ani vnutorny prikaz na ich stiepenie a teda spalovanie.
+ treba uzivat vacsie davky ako sa odporuca na baleni, kludne dvojnasobok, ale odporucam otestovat ci sa ztoho neposeres ako pri kazdom suplemente, urcite nedat hned na ostro :D
a samozrejme strava bohata na proteiny a polysacharidy ako uz pisali nadomnou
Tiez odveci postoj trochu, clovek, ktory cvici vo fat burn zone asi chce chudnut, nie? Vies mi povedat, co robia potom tie vysoke davky aminokyselin v tele? Ked su neni zabudovane do svalov, sa metabolizuju a menia na tuk. Takze odporucam zvysovat davky, ma to urcite pozitivny vyznam na chudnutie... :D Zaklady fyziologie by niekedy neuskodili, ked sa o to chcem zaujimat.
ColdRain
Addict
Addict

momentalne skutocne rozmyslam, ci som len nepochopil co si chcel povedat alebo si retardovany

aminokyseliny ako nastiepene proteiny su jeden z najrychlejsich zdrojov svalovej energie, ked sa prijimaju pocas cvicenia tak sa spalia, ako energia, zaroven kedze je telo v stave ze si mysli, ze svaly uz stiepi pouzije ako zdroj energie tuk, ktory je dalsi v poradi po stiepeni svalovej hmoty.
cize ano, zaklady biologie by ti fakt neuskodili, alebo aspon drzat hubu ked uz o tom nic neviem
marek carey
Medium Star
Medium Star

ColdRain napísal:momentalne skutocne rozmyslam, ci som len nepochopil co si chcel povedat alebo si retardovany

aminokyseliny ako nastiepene proteiny su jeden z najrychlejsich zdrojov svalovej energie, ked sa prijimaju pocas cvicenia tak sa spalia, ako energia, zaroven kedze je telo v stave ze si mysli, ze svaly uz stiepi pouzije ako zdroj energie tuk, ktory je dalsi v poradi po stiepeni svalovej hmoty.
cize ano, zaklady biologie by ti fakt neuskodili, alebo aspon drzat hubu ked uz o tom nic neviem
:D Zi v tom dalej, preto ti navyse odporucam este aj zaklady biochemie. Inak tieto poznatky byt tebou aj vydam, bol by z toho bestseller, pracovny nazor "Ludska fantazmagoria nezna hranic."
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

marek carey napísal: :D A co je na tom? Od toho ten glykogen v tych svaloch je, aby mohlo vykonavat pracu. Straca sa svalova hmota, ked telo vyuziva z tych svalov bielkoviny a nie glykogen. Trochu ides mimo toho cvicenia. Tebe ma ist o to ten glykogen vyuzit, aby si mohol potom spalovat tie tuky. Tym, ze budes do seba tlacit cukry chces akoze docielit co? Naco potom chudnes vo fat burn, ked ten fat ani nezacnes spalovat, kedze stale do krvi dodavas glukozu?
Glukoze stale nedodavam, za 3hodiny zozeriem 2 deli tycinky. Preto sa prave pytam, ako davkovat prijem cukrov pred a pocas cvicenia. Nemam to nijak dokladne nastudovane, preto sa pytam. Takze ty odporucas co? Nejest nic? Ide mi primarne o fat burn a samozrejme nabratie svalov/sily na nohach
marek carey
Medium Star
Medium Star

t0m4s3 napísal: Glukoze stale nedodavam, za 3hodiny zozeriem 2 deli tycinky. Preto sa prave pytam, ako davkovat prijem cukrov pred a pocas cvicenia. Nemam to nijak dokladne nastudovane, preto sa pytam. Takze ty odporucas co? Nejest nic? Ide mi primarne o fat burn a samozrejme nabratie svalov/sily na nohach
Ja uz radsej nejdem radit nic, vidis sam, ze moje nazory su v tejto mudrej komunite zle, lepsie bude, ked ti poradia kompetentni, ale ci to bude dobre aj pre teba, to silno pochybujem. :psssst:
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

marek, prepáč, ale príde mi to tak, že skôr ľudia, ktorí majú už niečo odcvičené a aj tých suplementov vyskúšali niekoľko, možno desiatok a majú o tom aj niečo naštudované, aj na základe skúseností kopec iných ľudí, tak sú viac kompetentní na to, aby niečo odporučili.
ColdRain
Addict
Addict

marek carey napísal: :D Zi v tom dalej, preto ti navyse odporucam este aj zaklady biochemie. Inak tieto poznatky byt tebou aj vydam, bol by z toho bestseller, pracovny nazor "Ludska fantazmagoria nezna hranic."
trtko ktory prisiel nato, ze sval je z bielkovin tak je dobre papat proteiny si mysli, ze je nutricny expert...a samozrejme chudne sa tak, ze nezerem nic...
takze skutocne, drz sa toho co si napisal, nerad uz nic, budes kludne spat a my holt ostaneme ochudobneni o tvoju mudrost a budeme musiet aj nadalej zit v sebaklame a obmedzujucej hluposti nasich pavedeckych poznatkov...typujem ta na studenta nejakeho prveho rocnika prirodovedeckej fakulty ktory po uspesnom absolvovani stredoskolskej chemie na gymnaziu v hornej dolnej mysli, ze zozral vsetku mudrost sveta...

samotne palenie tukov pri sporte je zapricinene viac rozbehnutim metabolizmu ako samotnym absolutnym spalenim tuku pri slapani, to sa spali skutocne minimum, ide o to, ze ta fyzicka aktivita ti nakopne metabolizmus ktory potom viacej pracuje. cize palenie chudnutie tuku musi byt spojene s celkovym znizenim kalorickeho prijmu, ale nesmies ist na ukor vykonnosti, cize hlavny prijem sacharidov by mal byt po cviceni aby si doplnil zasoby glykogenu, pred cvicenim by som dal len bcaa, samozrejme, ze to neznamena, ze pol dna nic nebudes jest. musis jest pravidelne, aby telo nestradalo a nedostvalo stimul na ukladanie tukov na horsie casy. glykogen sa vo svaloch udrzuje konstantne, aby boli schopne fungovat, netreba ho specialne doplnat pred cvicenim.
cize scenar je taky, ze normalne fungujes, po jedle si das nejaku pauzu aby ti nedoslo zle na bikeu ztoho ze mas plny zaludok, pred biekom si das trochu shakeu s bcaa, ten usrkuje pocas toho ako slapes, ked doslapes normalne sa najes (rozumej zdravo, zaklady vyzivy tu nejdem riesit, je to na samostatny post, ale palti opat, zlozite sacharidy a vela bielkovin)
dalsia vec je, ze budovat svalovinu ked chces zaroven chudnut je dost problem, lepsie je robit jednu vec a poriadne a potom pristupit k druhej
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

rozumiem - primarny ciel je momentalne zhadzovat vahu (hlavne tie tuky). Cize co doporucujes ako jedlo pocas slapania? Nieco co ma zaroven aj zasyti na tie 3hodiny
Napísať odpoveď