Ako povedat rodicom ... ?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Mani
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Ako povedat rodicom ... ?

Príspevok od používateľa Mani »

Ahojte, mam silno veriacich rodicov. Niekedy ma na silu dotahuju do kostola aj v piatky alebo neprikazanie sviatky. Zvykol som si ze idem v nedelu ato mi az tak nevadi, ale vadi mi ak musim ist do kostola vp iatok alebo neprikazany sviatok. Mam totizto na cirkev svoj nazor, keby bolo na mne tak do kostola nechodim vobec. Nieje to o tom ze som lenivy, proste mam cirkev,vatikan a krestanstvo ujednane v hlave po svojom. Nemozem im povedat ze nie som veriaci a to aj tak ani nieje doslovna pravda. Ked poviem na silu ze NECHCEM IST tak dostanem trest,zaracha alebo je krik. Poradte, da sa mi nejak riesit tento problem alebo budem odkazany na travenie volneho casu pri starych babach ? :(
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako povedat rodicom ... ?

Príspevok od používateľa hojko »

Nepochopim mentalitu, ze niekto nuti deti do niecoho takeho. Ale to bude skor o prostredi, o vychove, o viere (a hlavne o tom aka silna je)... Bolo by vhodne napisat, ze kolko mas rokov.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

16. To je dosť na to aby malo dieťa (teda už puberťák) vlastné názory a nie ho nútiť nasilu niečo robiť.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Opäť raz ten náboženský fanatizmus. Neviem, či má zmysel sa pýtať, či si sa to s nimi snažil riešiť pokojným rozhovorom? Ak sú takí, že akonáhle cítia, že sa chýli debata k tejto téme, tak to nejak nekompromisne zabijú, tak to je škoda reči. Je to choré. Nútiť človeka, aby chodil niekam, kam teoreticky nemusí a nerobí mu to dobre.
V takýchto situáciách sa radí ťažko, je to chyba rodičov, chyba ich výchovy a priorít. Keď nie je ich prioritou spokojnosť a šťastie dieťaťa, ale tá ich, tak potom niečo nie je v poriadku.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Sloboda pohybu/slova by mala byt respektovana, takze nemali by ta do nicoho nutit ak to je proti tvojej vôli. Skus vytrvat na svojom nazore a po case ta budu respektovat. Mozno bude problem v tom ze ta este neberu ako dospeleho nvm kolko mas rokov
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Spixy napísal:16. To je dosť na to aby malo dieťa (teda už puberťák) vlastné názory a nie ho nútiť nasilu niečo robiť.
To cislo co si prave prepisal na 16, je pocet prispevkov ;)
Mani
Medium Expert
Medium Expert

Skoro sa trafil, mam 15 :) . Ano viem ze je to chore, akonahle to skusim riesit pokojne, jeden z rodicov zacne zvysovat hlas "ze ku komu sa mam utiekat ak nie k bohu" ja poviem ze nehodlam volny cas travit v kostole a oni ma potom zacnu prirovnavat k ministrantom a detom ktore su tiez takto tlacene do viery. :(
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

ak su veriaci tak musia tolerovat tvoj nazor na ich vieru. Hlavne ta nemozu nutit do viery (preto sme z manzelkou nedali dceru pokrstit). Skus si snimi sadnut za stol a porozpravat sa o tom.

popripade chod za fararom nech sa snimi porozprava ;)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

M4jk1:-) napísal:Sloboda pohybu/slova by mala byt respektovana, takze nemali by ta do nicoho nutit ak to je proti tvojej vôli. Skus vytrvat na svojom nazore a po case ta budu respektovat. Mozno bude problem v tom ze ta este neberu ako dospeleho nvm kolko mas rokov
No, nech to skúsi povedať a rodičia mu rýchlo ukážu, že v ich byte kým býva pod ich strechou platia ich pravidlá
Mani
Medium Expert
Medium Expert

audiotrack, presne si vystihol ich slova,niesi ty moja mama ? :D No teraz vazne, keby ze to budem riesit tak silno ateisticky ze by som siel az za faraorm, neviem ako by to rodicia prijali, preboha vsak mama by dostala infarkt, vzdy mi hovori ze je smutna z toho ked nechcem chodit do kostola atd.. Bojim sa, ze co bude v buducnosti ak budem zit mimo rodicov a nebudem chodit do kostola VOBEC A ak napr. by som nedal pokrstit dieta ? Je to dost tazke pre nich, Kedze ich to bude TRAPIT
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Povedz im, že chodenie do kostola nezmení tvoj názor na vieru a Boha a tiež im vysvetli, že v dospelosti nebudeš chcieť viesť takto nábožensky založený život. Preto už nevidíš žiadny dôvod, prečo by ťa mali nútiť chodiť do kostola. Ak budeš cítiť potrebu sa k niekomu "utiekať", máš veľmi dobrých kamarátov, ktorí ti vedia pomôcť vyriešiť tvoje problémy a nepotrebuješ sa s tým zdôverovať Bohu.

Ak ti ani toto nepomôže, máš smolu. Správnymi argumentami by si to ale mohol dotiahnuť tam, kde chceš.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ale ty máš svoj život...nemal by si ho prispôsobovať ostatným, ale sebe a svojim potrebám...inak ti všetci budú skákať po hlave...o tom, či majú právo ťa nútiť chodiť do kostola by sa dalo polemizovať...myslím, že takéto nútenie má skôr odstrašujúci efekt...ak človeku je niečo nasilu nútené, tak sa mu to zhnusí...ako mne hranie na klavíri, keďže mi to bolo nútené...moja mamina sa totiž chcela realizovať prostredníctvom detí a asi čakala, že zo mňa bude daľšie zázračné dieťa...tvoji rodičia si zrejme zakladajú na sľube, ktorý dali pri istej príležitosti (už neviem, kedy sa ten sľub dáva), že ťa budú vychovávať v kresťanskej viere...
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Kamos mal 25 a stale musel chodit do kostola, az jednho dna naozaj povedal ze je neveriaci a do kostola uz v zivote nevstupi :)
Vravel ze doma to bolo dost dusne, mama mu nevarila, oco mu povedal ze ho sklamal atd atd.. az to casom preslo a teraz uz len babka mu to sem tam pripomienie.
Mani
Medium Expert
Medium Expert

Vies, u mna plati to, ze keby som tam chodil s mierou t.j niekedy v nedelu bolo by to OK. Ale mne sa to casom ZHNUSILO tym ze mi tym uberali z volneho casu. Ja mam inac s rodicimui super vztah az na tu vieru :( keby im to takto poviem, neviem si ani predstavit co by bolo doma :(
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Mani napísal:Bojim sa, ze co bude v buducnosti ak budem zit mimo rodicov a nebudem chodit do kostola VOBEC
S touto ich teologicko-ideologickou predstavou zit mimo rodicov nebudes.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Tiež mám taký pocit aj z toho mála, čo si nám o nich povedal, že radšej nechajú pristaviť jedno poschodie k domu a spravia dvojgeneračný dom, kde ťa budú mať pod palcom až do smrti. Takže čím skôr si dupneš a pokúsiš sa (aj silou mocou) presadiť si svoje, tým lepšie pre teba aj v budúcnosti.
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Som veriaci, ale to nútenie na začiatku aj mňa sralo. Ale tak zatial ma baví miništrovať :D Kým bývaš s nimi tak asi nemáš vela možností.
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

No vela moznosti kym skoncis strednu nemas... Potom pojdes na VS, alebo budes pracovat a mozes si robit co sa ti zachce...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pre zaciatok skus vyjednat kompromis, aby si tam musel chodit len v nedele
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

pri najhorsom nejak tie 3 roky pretrpis a potom ak si najdes pracu tak sayonara...viem ze sa to povie lahsie nez urobi, a vobec ti nezavidim situaciu :/ ale na tvojom mieste ak ich neprehovoris tak ja by som sa pokusal odtial dostat asap. zelam vela stastia a snad sa to nejak vyriesi ;)
Napísať odpoveď