Audio,5.1, PC/TV,max.400e

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
laforez
Light Professional
Light Professional

Re: Audio,5.1, PC/TV,max.400e

Príspevok od používateľa laforez »

ryan ja by som ta tiez poprosil po niecom dobrom ku tv. Chcem ale len 2.1. Sice nalepsie by bolo len 2.0, ale to asi tazko najdem. Najlepsie by bol nejaky subwoofer, ktory moze byt "nalezato". To onkyo HTX-22HD sa mi celkom pozdava, je to celkom take spratne, aj podporu ma aku pozadujem, len ten sub je trosku velky na moj vkus. Nie som ziadny audiofil, ale zase kvalitny zvuk rozoznam :D Chcem aby to hlavne ku plazme vyzeralo esteticky, najlepsie je pomer mala velkost/kvalita zvuku/esteticka stranka. Prave preto mi tie subwoofery trosku vadia (i ked viem, ze bez nich je ten zvuk chudobny), lebo sa mi tam ten sub nikde nehodi. Skrinka visi na stene, takze nic tam nestoji na zemi... Cena neviem, ono hlavne nech to splni tie poziadavky a cena sa bude riesit potom, ale max do 1000€, ak by sa nieco naslo aj nad a bolo by to idealne, tak by sa snad dalo.
Ja to uz naozaj dlho pozeram a obavam sa, ze najlepsie bude asi zobrat tie jednorepraky yamaha co imituju priestorovy zvuk a dat to pod tv. Vopred diky za nejake rady.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Miňo:
Onkyo ma pre out. Takže lepšie umožňuje pozdejši upgrade reprakov. Yamaha ma zas dekodery 3D zvuku.

laforez: 2.0 praveže najdeš bez problemov. Stači receiver (resp. zosilovač) a par stlpovych repro. Na tie pseudopriestorove "zazraky" sa vybodni.
laforez
Light Professional
Light Professional

co povies este na toto riesenie?
http://www.profihifi.sk/internetovy-obc ... minx-s212/
http://www.profihifi.sk/internetovy-obc ... minx-s322/

cez receiver to praveze moc posielat nechcem, nechcem prepinat vstupy, ked prepnem na sat, htpc atd...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten sub tam zas oveľa menši ako napr. u toho Onkya nie je. Takychto riešeni je relativne veľa. Harman Kardon, Bose, Canton...
laforez
Light Professional
Light Professional

ale tak citam, ze prave tieto su najlepsie, ze vraj bose sa na to nechyta. Lebo ja si napotrpim na nejaky priestorovy zvuk, len chcem aby to hralo pekne a aj to sedelo ku tv. Tie repro co su v TV su bieda a tie co boli predtym boli priamo ku pioneer plazme. Na to by som ziadny zosilovac nepotreboval nie? Len napojil opticky kabel z tv priamo do toho nie? Nevies kde by sa to dalo vyskusat? Moc obchodov to u nas asi mat nebude..
Ryan Giggs
VIP
VIP

K čomu to vlastne chceš pripojiť? K nejakemu playeru či priamo k TV? Lebo tie Cambridge maju len analogovy vstup. A otazka aj je, či ma vôbec tvoj tv analogovy vystup. Preto je lepši receiver (resp. niečo ako to Onkyo), ktore maju aj dekodery zvuku, resp. pripojiš k nim viac zariadeni (konzolu, stb, BD player, MMC...). Pripojiť totiž toto k TV a odtiaľ brať zvuk nie je prave idealny napad.
Miňo_sk
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Miňo_sk »

To znamena, ze ma yamaha lepsi priestorovy zvuk ako onkyo?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie neznamena to ze ma lepsi priestorovy zvuk. Znamena to ze Onkyo je uz starsi model, ktory nema podporu najnovsich formatov.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Ja len k príspevkom vyššie. Na receivery nemusíš prepínať vstupy, pretože to môžeš ponapájať ako doteraz, že všetky mašiny do TV a z TV pôjdeš iba optickým káblom naspäť do receiveru a máš po prepínaní, aj keď v takomto prípade nevyužiješ celý potenciál receiveru, ale splní to čo chceš.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je co za blud? Ked mam receiver tak predsa ponapajam vsetky skatule donho a jednym kablom receiver do tv. Ved to je zmysel receiveru. A nie naopak, kur*it zvuk tym ze ho budem tahat cez tv von do avr. Ajto je otazka cito tv umoznuje. Navyse, pri takom zapojeni prepinat vstupy sice nebude na avr, ale bude to predsa musiet robit na tv. Takze aky to ma zmysel? Co tym vyhra? Nehovoriac o tom, ze pri takom zapojeni receiver vobec nepotrebuje, to by boli vyhodene peniaze.
laforez
Light Professional
Light Professional

Ja s tym az taky problem nemam. Ale zeny az take technicke nie su. Ked budem vysvtlovat, ze ak si chce pustit film, tak musi prepnuttoto na tom a toto na tom, tak bude z toho mimo.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Lenže to maš uplne jedno, či to všetko zapojiš tak ako piše Michaelo do tv, alebo normalne alebo do receivera. Prepinať vstupy budeš musieť tak či tak. V prvom pripade na tv, v druhom na receivery. Takže ak chceš aby repro hralo zvuk z viacerych zariadeni, nevyhneš sa tomu.
laforez
Light Professional
Light Professional

No lenze takto sa to vsetko riesi cez jeden ovladac. Ako riesenie by mohlo byt harmony s aktivitami.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Lenže keď budeš chcieť pridavať/uberať volume či niečo pod., aj tak budeš musieť do ruky zobrať ovladač od AVR. Takže to maš tak nejak jedno, zas nič nevyhraš.
Čiže ano, Harmony by mohlo byť riešenie.
laforez
Light Professional
Light Professional

no ja by som na receivery dal volume naplno, alebo do polovice a menil by som volume na stb
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Ja som to napísal, iba preto, aby vedel, že aj taká možnosť existuje. Samozrejme, to nie je najlepšie napojenie.......to ani zďaleka a tiež je pravda, že na niečom to prepínať bude! To vždy......
Ryan Giggs
VIP
VIP

laforez napísal:no ja by som na receivery dal volume naplno, alebo do polovice a menil by som volume na stb
Malo by to byt presne naopak. Pri sw znizovani hlasitosti sa straca bitova hlbka. Teda klesa aj kvalita.
Miňo_sk
Light Star
Light Star

Ryan Giggs napísal:Nie neznamena to ze ma lepsi priestorovy zvuk. Znamena to ze Onkyo je uz starsi model, ktory nema podporu najnovsich formatov.
Je este nejake ine domace kino pri ktorom by som za rovnaku cenu mohol dostat viac??
nejake funkcie navyse proste nieco naviac?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Mas tam receiver, ktore sami osebe zacinaju na cca 200 eurach. Plus v ramci kategorie velmi dobre hrajuce repro. Co este by si chcel?
Miňo_sk
Light Star
Light Star

Kino som kupil, poskladal ale 5.1 zvuk cez TV nejde ani ked ho pripojim cez HDMI arc ani cez optiku..
ten HDMI arc s tym nema asi nic spolocneho je tam iba ta vyhoda ze TV staci mat s kinom propojeny iba jednym HDMI kablom a teda opticky kabel ani cinch tam nieje potreba. 5.1 zvuk sa tade ale neprenesie. Ako vidim jedina moznost je dokupit blu ray prehravac a ten sa mi dokupovat nejak velmi nechce...
dobre reproduktory? ak niesi hluchy tak neverim ze si ich pocul hrat, lebo velmi pochybujem ze tento rachot by sa ti lubil a este ho aj odporucil niekomu... :o :shock:
som dost sklamany a chcem to vymenit za receiver + 2 normalne stlpove sterea ktore sa daju aspon trocha pocuvat lebo toto je hroza a katastrofa ...
Napísať odpoveď