hľadám žiadosť, tlačivo
hľadám žiadosť, tlačivo
Zdravím, neexistuje nejaké tlačivo, ktoré keď by mi spolujazdec v aute podpísal, žiadosť obsahujúcu že neberiem spolujazdca na zodpovednosť, rsp že si zodpovedá sám za seba kebyže sa náhodou niečo stalo, že by som nebol tresne stíhaný.
S niečím podobným som sa už stretol, hlavne u vojakov ktorí si niečo podobné vybavujú keď nechcú brať na zodpovednosť spolujazca
S niečím podobným som sa už stretol, hlavne u vojakov ktorí si niečo podobné vybavujú keď nechcú brať na zodpovednosť spolujazca
Re: hľadám žiadosť, tlačivo
Bratranec vojak na to uz tiez doplatil a odvtedy mu to podpisuje kazdy, aj kolega, ktoreho vezie len na zastavku. Nie je to ziadost ale cestne prehlasenie, ze do vozidla nastupil slobodne bez natlaku a v pripade nehody si nebude narokovat na nahradu skody, ktora mu bola sposobena na zdravi alebo majetku.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Myslite ze by to uznali pred sudom a podobnymi instituciami ked to nie je pravne overene? Viem ze niektore veci nemusia byt ale predsa.
Ak by to obstalo nema niekto vzor takeho tlaciva? ALebo stci jednoduche cestne prehlasenie nic viac?
Ak by to obstalo nema niekto vzor takeho tlaciva? ALebo stci jednoduche cestne prehlasenie nic viac?
-
audiotrack
VIP
myslím, že je to iba pre dobrý pocit vodiča a na súde by to neobstálo. Vo vyhláške je jasne napísané, že za spolujazca je zodpovedný vodič. Rovnako ak sa ti spolujazdec nepripúta, ty platíš pokutu. Nie on. Ak sa spolujazdec nevie správať, nech ho vodič vyhodí. A istotne je zákon o cestnej premávke viac ako nejaký podpísaný papier.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak tak, v novej vyhláške je vodič celkovo zodpovedný za spolujazdca, pred tým spolujazdec platil pokuty sám za seba, teraz ak sa nepripúta nemáš ani ísť preč. Preto som sa pýtal či to obstojí.
Tak keď sa mi spolujazdec nepripúta to si ja ešte s ním viem vyriešiť že si to on zaplatí ale ked niekomu bude poškodené napr na zdraví tak s tým už nepochodím. Aj teraz sa chystám ísť na aute trošku väčšiu vzdialenosť a môžem zobrať kamarata sebou pretože je to dobrý známy, navyše ideme obaja na to samé miesto, no predsa len ešte som v skúšobnej dobe, nie som taký starý a keby sa dajme tomu niečo prihodilo, že by sa spolujazdcovi niečo stalo, tak so mnou sa nikto hrať nebude..
-
audiotrack
VIP
ak sa mu niečo stane, tak sa bude preverovať či si nehodu spôsobil ty (a teda si zodpovedný ty) alebo do vás nabúral niekto iný (a je zodpovedný on). Ale spoluazdec nemôže byť zodpovedný sám za seba. Čo mu povieš, že si mal vystúpiť tesne pred nárazom? Ty si neubrzdil, ty si na vine. Nie že sadol si ku mne dobrovolne, to čo je za blbosť? Už vidím ako by autobusári a taxikári pri vstupe do vozidla dávali podpisovať takéto veci keby to malo mať nejakú váhu
Autobusár nabúra, 20 mrtvych, a on zaplatí iba škodu na vozidle, že?
Nemiesal by som profesionalnych vodicov (autobusarov) k beznym vodicom, ktory obcas vezmu nejakeho znameho alebo stopara. Mam to na 100% potvrdene od bratranca vojaka, ktory uz kvoli tomu bol pred sudom, lebo ho stopar udal za ublizenie na zdravi. Pritom dostal smyk lebo ho vytlacilo auto, ktore z miesta uslo...bola teda zodpovednost hodena na neho. Odvtedy to takto riesi a aj niekolko jeho kolegov sa poucilo z jeho chyby. Je to cestne prehlasenie a to nemusi byt nijako uradne overene.
-
audiotrack
VIP
v poriadku, a odkedy to takto rieši bol tiež pred súdom? Ja by som bol zvedavý, či by mu ten papier pri súde pomohol. Lebo podľa mňa to nemá žiadnu váhu. A tiež si neviem predstaviť čo sa mu pri šmyku mohlo stať. Pokiaľ sa nekotúlali po strechce, tak nič. Jedine že by nebol pripútaný
A možno by to malo váhu v tej dobe, ale dnes v novej vyhláške je jasne napísané že vodič je zodpovedný za posádku. Tam nie je o čom.
A možno by to malo váhu v tej dobe, ale dnes v novej vyhláške je jasne napísané že vodič je zodpovedný za posádku. Tam nie je o čom.
-
PAuLi3
Darca
nemas nahodou taketo nieco v poistke auta? Ja som si minuly rok robil poistku na auto a poistovak sa ma pytal ci chcem dodatocne k poistke aj poistenie spolucestujucich za 30€/rok, tkaze ked sa nieco stane tak to moja poistovna preplati aj za nich.
ale ked sem tam niekoho odveziem a za to dávať 30 eur za rok mi príde dosť veľa ale inak dobre vedieť, dobre že si spomenul 
inak ja som sa stým papierom tiež takto stretol ale myslím si to čo audiotrack že pred súdom neviem či by to malo nejakú cenu. Ale pokial by som napr nehodu nezapríčinil ja, lebo ako vieme pri autonehode sa skúma všetko možné a tam vedia s istotou potvrdiť kto bol na vine, čo bolo príčinou nehody atd, čiže ten papier by nemusel byť hlúposť kebyže sa jedná o neúmysel ublížiť druhému.
inak ja som sa stým papierom tiež takto stretol ale myslím si to čo audiotrack že pred súdom neviem či by to malo nejakú cenu. Ale pokial by som napr nehodu nezapríčinil ja, lebo ako vieme pri autonehode sa skúma všetko možné a tam vedia s istotou potvrdiť kto bol na vine, čo bolo príčinou nehody atd, čiže ten papier by nemusel byť hlúposť kebyže sa jedná o neúmysel ublížiť druhému.
Dostal smyk a trafil stlp. Problem bol v tom ze je vojak, vinnik z miesta nehody usiel, spolujazdec bol zazobany stopar. Stalo sa to pred troma rokmi. Sudca ako aj pravnik mu do buducnosti odporucili to cestne prehlasenie. Raz na svoju ochotu doplatil myslite si ze keby to nemalo zmysel robil by zo seba sasa s nejakymi papiermi?audiotrack napísal:A tiež si neviem predstaviť čo sa mu pri šmyku mohlo stať. Pokiaľ sa nekotúlali po strechce, tak nič. Jedine že by nebol pripútaný