nieje neskoro ist studovat?
nieje neskoro ist studovat?
zdar na druhy rok budem mat 22 rokov a chcel by som ist studovat informatiku na niektoru z nasih vs...
nieje neskoro nastupit na vysoku az v takom veku ? lebo co sedujem nastupuju ludia uz v 19-tich rokoch nebudem tam sam jak trdlo prvak taky stary ?
a dalsia vec volakedy som bol lajdak jak svina takze moje vysvedcenia nevypadaju zdaleka dobre, no uz dlhsie sa venujem dost matematike fyzike a informe a mslim si ze mam este dst casu nato bay som to dohnal do skusok vsetko co potrebujem, takze otazka znie ze ci je mozne sa dostat na takyto typ vs aj s priemerom pod 4 stym ze by som zvladol dobre skusky aleb ludia co to flakali predtym su uz dopredu odpisany ? skusim tak ci tak no chcel by som vediet vas nazor a ako to vvlastne vsetko funguje lebo dufaam ze to ze som nemal rozum do mojich 20tich rokov ma nebude prenasledovat cely zivot, a budem cely zivot bez skoly robit niekde pomocne prace za par eur. dik
nieje neskoro nastupit na vysoku az v takom veku ? lebo co sedujem nastupuju ludia uz v 19-tich rokoch nebudem tam sam jak trdlo prvak taky stary ?
a dalsia vec volakedy som bol lajdak jak svina takze moje vysvedcenia nevypadaju zdaleka dobre, no uz dlhsie sa venujem dost matematike fyzike a informe a mslim si ze mam este dst casu nato bay som to dohnal do skusok vsetko co potrebujem, takze otazka znie ze ci je mozne sa dostat na takyto typ vs aj s priemerom pod 4 stym ze by som zvladol dobre skusky aleb ludia co to flakali predtym su uz dopredu odpisany ? skusim tak ci tak no chcel by som vediet vas nazor a ako to vvlastne vsetko funguje lebo dufaam ze to ze som nemal rozum do mojich 20tich rokov ma nebude prenasledovat cely zivot, a budem cely zivot bez skoly robit niekde pomocne prace za par eur. dik
Re: nieje neskoro ist studovat?
Niekomu prave skoncila puberta.
S tym vekom by som sa vobec nezatazoval.
Ak sa dostanes na skolu a poriadne zapnes, tak nejaku sancu mas. Ak ti vsak chybaju zaklady, tak to moze byt celkom narocne (nie vsak nezdolatelne - pokial mas rozum a si to doberies)
S tym vekom by som sa vobec nezatazoval.
Ak sa dostanes na skolu a poriadne zapnes, tak nejaku sancu mas. Ak ti vsak chybaju zaklady, tak to moze byt celkom narocne (nie vsak nezdolatelne - pokial mas rozum a si to doberies)
Nie je to nič hrozné. 
makat na sebe makam len mam strach stoho ze s takymt priemerom na vysvedceniach sancu mat nebudem... co myslis ze nieje hrozne ?
že budeš starší od ostatných 
imho na to máš
imho na to máš
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Poznám tonu ľudí čo študujú VŠ v 35-40tke, aj u nás na fuckulte takí boli. Ale odporúčam popri štúdiu robiť aj niečo reálne, lebo informatika ako taká sama o sebe je len kotva do budúcna, pomôže, ale dobré kontakty, ani dobrý job nezaistí, aspoň nie tie na Slovensku.
a co sa tyka toho ze moje doterajsie vysledky boli nulove, to vidite ako ? bude ich velmi zaujimat moj doterajsi prospech alebo pojde iba o vysledky mojich skusok? respektive mam vobec sancu sa na niektoru z vs dostat ?
Vole, väčšinou sa na kvalitných informatických školách prihliada skôr na percentil z maturity z matiky, v opačnom prípade pôjdeš na prijímačky a ak sa na školu dostaneš, nikoho tvoje doterajšie známky zaujímať nebudú. Začínaš na nule ako každý a je na tebe, či si vybuduješ na škole dobrú reputáciu alebo nie.
no vole lenze ja cely cas tocim otom ci sa tam mam sancu dostat a nie ake to bude potom ...
ked sa budes na tie primacky pripravovat, tak sa tam dostanes, pripadne si niekde zaplat kurz, casto to organizuju samotne univerzity
a dovod ist studovat?
skor zacni nieco robit, nech vies ako to chodi...
ako tu niekto pisal "studovat nieje hodinu si nieco citat a potom is hrat counterstrike..."
ak si mal 4 na strednej... tak ti viem zarucit ze na vyske sa budes mat tendenciu sa vratit ku flakaniu zo strednej a teda to budes mat dost tazke...
ak sa bojis prijimaciek, tak pokial si nevyberes FIIT, tak sa vacsinou do skoly dostanes, pretoze skoly potrebuju ziakov, pretoze im stat za to plati... cize naberu a potom vyhodia...
skor zacni nieco robit, nech vies ako to chodi...
ako tu niekto pisal "studovat nieje hodinu si nieco citat a potom is hrat counterstrike..."
ak si mal 4 na strednej... tak ti viem zarucit ze na vyske sa budes mat tendenciu sa vratit ku flakaniu zo strednej a teda to budes mat dost tazke...
ak sa bojis prijimaciek, tak pokial si nevyberes FIIT, tak sa vacsinou do skoly dostanes, pretoze skoly potrebuju ziakov, pretoze im stat za to plati... cize naberu a potom vyhodia...
na strednej si bol lajdak a mas priemer na 4 a chces ist studovat ... tak ako nase vysoke skoly nie su na urovni znamych zahranicnych ... ale zeby tam studovali ludia s takym priemerom som este nepocul, skusit to mozes ale ja ti nedavam sance, duplom nie na informatike fyzike a matematike
... mozno tak keby si isiel studovat telesnu vychovu tak by sa nieco dalo ... ale taky odbor co ty chces, odbor co si vyzaduje mat neskutocne vela skript v hlave a sediem za notebookom co sa da a ucit sa ucit sa ucit sa ... neviem neviem ... na to ze nechces robit manualne a pomocne prace si mal mysliet uz na strednej skole a mal si pocuvaj ocka mamku ked ti hovorili aby si sa isiel ucit 
Tak ti poviem, na informatiku nie je ťažké sa dostať, ale dokončiť to. Na prestížnych školách to totiž dokončí tretina z tých, ktorých zobrali.
Čo sa veku týka, napr. u nás (FIT ČVUT) má drvivá väčšina mojich spolužiakov cez 20 (ako prváci) a veľmi veľa nemá menej než 22.
Dostať sa sem dostane prakticky ktokoľvek (berú sem cca 750 študentov, tak čobynie) - aj keď teda v druhom ročníku je nás (na dennom) už len cca 300
Takže dostať sa dostaneš. Neviem, ako presne to chodí na slovenských školách, ale tu keď spravíš príjmačky, nikoho nič viac nezaujíma. Ja som sa sem dostal cez Národné Zrovnávacie Skúšky a moju maturitu či vysvedčenia tu snáď v živote nikto nevidel a ani nemá potrebu.
(Týmto tak trochu robím aj reklamu, že ak si veríš, dostať sa aj na české školy nie je nič hrozné
(Brno je na tom rovnako) )
Dostať sa sem dostane prakticky ktokoľvek (berú sem cca 750 študentov, tak čobynie) - aj keď teda v druhom ročníku je nás (na dennom) už len cca 300
Takže dostať sa dostaneš. Neviem, ako presne to chodí na slovenských školách, ale tu keď spravíš príjmačky, nikoho nič viac nezaujíma. Ja som sa sem dostal cez Národné Zrovnávacie Skúšky a moju maturitu či vysvedčenia tu snáď v živote nikto nevidel a ani nemá potrebu.
(Týmto tak trochu robím aj reklamu, že ak si veríš, dostať sa aj na české školy nie je nič hrozné
Ten priemer 4 som prehliadol - v tom prípade ti nedávam veľké šance.
Aj keď, možno u teba nastal zázračný prerod.
Co sa tyka veku urcite nieje neskoro, ja mam dost spoluziakov co malu 20+ (som prvak), dokonca aj zopar tridsiatnikov by sa tam naslo. inak by ma tiez zaujimalo ze co sa vlastne skryva za takou zmenou....
najskor prislo to co mi vtedy chybalo, rozum a chut sa ucit 
Kludne chod, vyber si vhodny odbor a daj sa do toho. Inak si len budes hlavu trieskat, ze si to neskusil
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ja som sa rozhodol ist rok po strednej na vysku. Tiez som mal zle znamky 3 a 4. Isiel som na skolu bez prijmacok. Bolo to pre mna tazke a stale to je tazke. Musis mat silnu volu alebo si vybrat niektoru z tych lachsich skol. Ak ta bavi informatika tak prinajhorsom dopadnes ako ja. Predlzujem studium o jeden rok lebo som vela predmetov nespravil, ale stale mam sancu dokoncit tu skolu. Poznam aj takych co vypadli po druhom rocniku a idu znova. Takze pokial mas silnu volu tak tu skolu urcite spravis aspon na bakalara 
a kde chodis do skoly? ktory smer ?