karbonovanie motora

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fuxxo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: karbonovanie motora

Príspevok od používateľa Fuxxo »

tak moj nazor je taky, ze pisal nordkapp_pb. radsej od volnobehu po obmedzovac. ked tam vrazis na silu 1. rychlostny stupen (na ktorom das samozrejme po obmedzovac za normalnych okolnostii cc 60 km/h) tak tym motor pretacas a nie vytacas. pisal tu niekto, ze rob to dalej. ja osobne ti radim uplny opak ta ako som zacal tento prispevok. ten obmedzovac na aute ma svoj vyznam. ked ty tam zabijes z 5 do 1 tak otacky musia vyletiet do neba a v tomto pripade ta obmedzovac neobmedzi, lebo motor neduris plynom ale rychlostou vozidla. neprajem ti to, ale struny na ventiloch su tiez len struny a ak ti pri takych vysokych otackach struna nestihne vratit ventil, tak si bud 100% isty, ze za tu strunu to zavretie ventila spravi piest, ventil sa odisti a pri naslednom jeho otvoreni pada do priestoru valca a dotukava ho piest. v horsom pripade ti cely ventil padne do valca a vtedy ked zacne piest mlatit o hlavu, valec atd tak je skoda podstatne vyssia.

ja by som isiel ako som pisal. od spodku po obmedzovac.

a ak si chcel dekarbonizovat motor najpoctivejsie, tak demontuj hlavu a daj si ju vycistit, vypieskovat alebo neviem ake metody sa teraz pouzivaju.. existuju aj rozne aditiva do paliva, ale to nie je ani zdaleka 100% zalezitost cistenia...

a co sa tyka skrtiacej klapky, tak je na to paradny sprej (zalezitost do 10€ a vydrzi ti asi na 3 skrtiace klapky) nazov si nespomeniem, viem len, ze je cely cierny a na nom nejaka nalepka s nazvom a obrazok karburatora, ale skrtiacu klapku na Audi A3 1.6i to vycistilo do cista. samozrejme pri nastartovanom motore, drzal som cca 3k otacok a kamos tam striekal ten sprej.. ked auto pridusilo, tak som kusok pridal a potom to bolo ok..
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

ja len tolko ze uplne suhlasim s Fuxxom a doplnim to o skusenost (nastastie nie vlastnu) s pred mesiacia.. kamarat tiez velky frajer a na vytocenej 3-ke po obmedzovac sa mu podarila zaradit mesto 4-ky, 2-ka.. v tom momente mu preskocil rozvodovy remen stretli sa ventily s piestami a cely motor moze ist na GO.. takze toto by som ani ja fakt neodporucal robit a uz vobec nie z 5-ky do 1-ky aj ked 1-ka by mala mat blokovanie.. radsej na tej jednotke po obmedzovac pripadne aj na dvojke niekde mimo mesta tak ako pisali chalani a vtedy mas aspom istotu ze "nerozbijes" motor a je to aj urcite ucinejsie ako takto strielat rychlosti..
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Dekarbonovanie motora vodou sa robilo na embéčkach, na akomkoľvek novšom aute by som sa doslova bál o motor :)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Trochu oživím tému :D Dosť zle sa googlia takéto veci (resp. som v podstate nič nenašiel) - nemáte niekto pozitívne referencie na nejakú firmu z Bratislavy alebo okolia, kde robia dekarbonizáciu motora?

(napr. strojom TerraClean)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

ja viem iba o firme v ziline, specializuju sa na ameriky a podla ohlasov su fakt dobry
http://www.jeepparts.sk/ nejaka diskusia http://www.4x4club.sk/forum/viewtopic.php?t=7628
inac tiez ma zaujala ta masina z wheeler dealers, netusil som, ze to bude mat taky vplyv na emisie
Napísať odpoveď