Prenesenie majetku do inej krajiny

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prenesenie majetku do inej krajiny

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

Čauko ľudia :)

Tento mesiac plánujem odísť natrvalo do zahraničia, konkrétne do UK. Ako si prenesiem svoj majetok, keď nemám auto? Nejedná sa o veľa vecí, jedná sa mi hlavne o PC, vodnú a nejaké to oblečenie. Predpokladám, že to lietadlom asi nevezmem, nakoľko je to veľa vecí, ktoré sú ťažké a veľa z nich má v sebe kov. Premýšľal som nad kuriérom, odhadoval som nejakú tú cenu za prevezenie tých vecí cca na 100€. Len keď som si to tam nahádzal na stránke DHL tak som skoro spadol na riť. Bolo to okolo 2330€ aj nejaké drobné.

Preto sa chcem opýtať, akým spôsobom to teda môžem tam dopraviť a samozrejme nech je tam aj nejaká tá úcta k tým veciam... a koľko by to asi stálo. Pravdepodobne ja pôjdem lietadlom... Ďakujem :)
brm
Darca
Darca

Re: Prenesenie majetku do inej krajiny

Príspevok od používateľa brm »

Určite existuje mnoho ľudí.. či už len tak príležitostní cestujúci alebo drobní podnikatelia s dodávkou, ktorí si na tomto založili aj živnosť.. treba pobehať nejaké komunitné stránky... napr. minule som niečo hľadal a našiel som zaujímavú stránku londyn.sk - a príslušné fórum.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ďakujem veľmi pekne :) Uplink mi poslal SS že pozná nejakých ľudí, tak sa idem na to kuknúť že čo a ako :)

Hneď si pozriem tú stránku :) K+
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

tiez riesim podobnu vec, no odlietam buduci tyzden :) nakoniec asi nic nevybavim a PC + par veci ostane doma pre segru .. na komunite exilakov som nieco nasiel ale dost outdated. kazdopadne gl
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tak tak Kok, aj tebe prajem GL, ja idem do Londýna tak aj tebe nech sa darí ;) Z tejto banánovej republiky čím skôr preč :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Za 2330 eur v tom bola aj preprava nabytku a auta alebo co??? :D Lebo ked si vezmem napriklad taky Sportdirect, ktory posiela veci cez DHL z Anglicka na Slovensko, tak posielaju velke baliky. Do takeho balika sa vojde oblecenia az, az, dokonca ani vaha by nemala byt taka drasticka. Myslim, ze dva velke baliky a mas prepravene vsetko potrebne oblecenie, mozno postaci aj jeden. Vodnu fajku si hadam kupis aj v Anglicku alebo si ju kupis cez internet, rovnako tak mnoho dalsich veci. S pocitacom je to horsie, asi by som ho radsej predal a kupil notebook.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

To bolo na DHL a oni chceli rozmery balíka + hmotnosť a cenu tovaru čo sa v tom nachádza. Rozmery som nevedel, len som tipol čo som si tak v hlave predstavil ako by to mohlo vyzerať a zrazu mi vyskočila tá cena. Som bol neskutočne prekvapený :D

Ono ja si neplánujem brať veľa oblečenia, fakt je taký že tam sú tie ceny niekde inde, takže by sa mi zbytočne kopilo čo mám z domu a ďalšie, čo by som si kúpil tam.

Vodnú si vezmem, nechcem zbytočne vyhadzovať peniažky na ďalšiu, keď mám KM :)

A ohľadne PC... ono, ja sa neplánujem vrátiť takže tak či tak desktop budem chcieť :) A book neriešim, mám mobil - plánujem si kúpiť ešte galaxy S3 a myslím že je to kvázi aj lepšie ako book :) Takže tak :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Prvá vec...určite si zober do UK notebook, uľahčí ti veľa vecí.
Ak aj na dobe nebudeš mať net, kúp si za pár libier taký USB kľúč na ktorom máš predplatené dáta. 2GB nie je bohviečo, ale nebudeš ako debil a všetko si vieš pozrieť na nete.
Knižnice sú zadarmo a je ich mrte všade. Zvyčajne máš nárok na PC 1 hod denne. Desktop by som si nebra.

Predpokladám, že do UK ideš pracovať. Neber si veľa vecí, skoro žiadne by som si nebral. To je zvyčajne veľká chyba začiatočníkov, ani ja som nebol iný. Ak si prácu nenájdeš veci ti budú na nič, ak si nájdeš tak z prvej výplaty si kúpiš handier koľko unesieš, sú tam lacné ako nikde a neporovnateľne kvalitné. Adidas, Nike a tak podobne sú tam ako u nás číňaňské veci, predávajú sa na kilá.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Nemám book :) Mal som EEE PC, mám len desktop :) Ubytko mám u kamaráta vybavené, takže tam je aj net :)

O tých knižniciach viem :)

A handry, to je mi jasné preto predpokladám že si vezmem niečo na seba + niečo na spanie a ešte nejakých pár vecí na prezlečenie - ale to skôr len nejaké 2 rifle a pár tričiek a spodné prádlo a ponožky a jedny topánky stačia. A mám to asi vyriešené :)

O tých zľavách a cenách som počul od X ľudí nezávisle od seba, takže to bude asi pravda teda ;)

Ďakujem za rady begbeee :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No desktopo by som si nebral, bohvie čo a ako bude s ubytkom... aj tak si kúpiš hneď noťas za chvíľu a prvé o čo sa budeš starať je ako pošleš domov PC... Normálne radšej zober Hueweay tablet spod ruka za pár šupiek ako sa trepať s Desktopom.
Uvedom si, že ideš úplne do cudzieho prostredia, nevieš ako budeš s prácou (to, že teraz si myslíš, že máš sa môže veľmi rýchlo zmeniť, keď tam prídeš, prípadne po Vianociach)..nevieš ako budeš s bývaním, zatiaľ s kamarátom dobre, ale nevieš ako to je s nájomnou zmluvou a milión vecí..
Obrazne povedané, pobaľ sa tak, aby keď sám seba si predstavíš, že stojíš pred domom, nemáš ráno kde bývať ani nemáš prácu, že sadneš na lietadlo a ideš domov. Ak stojíš okrem kufru na ulici aj s desktopom, máš kurňa starosti navyše :D
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

myslim, ze s desktopom ta do lietadla nepustia :D
a do odbavenej batoziny by som ho radsej nedaval,
to ho daj radsej mne...
inak si myslim ze tych cca 20kg a rozmer 150 (š+v+h)
ty musi na handry a fajku stacit :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Preprava zo Slovenska do UK funguje úplne normálne, napríklad:
http://www.dolphi-transport.com/
http://prepravaanglicko.com/
http://baliky.com/
Jedno z týchto som v minulosti použil, ale ktorý to bol, to si zaboha nespomeniem. Musíš si to zabookovať a dávať pozor na dátumy, kedy zberajú veci a rozvážajú. Ten dolphi vyzerá najlepšie.

Na desktop sa ty pekne vykašli, predaj ho a kúp nejaký laptop. Ak začneš zarábať, počítač si tu v UK kúpiš za babku. A budeš mať o starosť menej. To isté platí aj o vodnici.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Znameho stahovali z holandska este v korunach mi povedal ze cez 100 000 Sk ich to stalo
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Trussardi: To mu aj dom prenasali ci ako??? :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

100 000 Sk? Však to aj keby sa 10-krát s autom otočili by ich to toľko nevyšlo...
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

stahovali prakticky vacsinu domu, dost nabytku, tazke veci a myslim ze mi spominal ze to stahovali na viac krat
ale mohli ich aj daco obtiahnut
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

ked si nebere nabytok ale len handry a tak, tak by som letel napr LOTom (poliaci) z Viedne, sice skoro kazdy let je s medzipristanim vo Varsave, ALE vide ta to do 300€, mas v cene 23kg odbavenej batoziny a za dalsich 23kg platis 50€, problem?

//autoeditácia príspevku (02 Okt 2012, 16:30)
ryan a pod - neviem sa vyjadrit ale do LOTu sme davali aj 40kg a cavo zo star aliance len mavol rukou...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Pc predaj alebo niekomu nechaj, to sa neoplati cele prenasat, alebo ak tam mas nejaky velmi drahy komponent tak zober zo sebou a ostatok nechaj tu..
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Kamos stahoval veci do UK cez TNT myslím a platil za 30 Kg 35 Libier ? Pokial sa nemylim možem sa spýtať.
Napísať odpoveď