Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
S kolenami nie je sranda. Ja som momentalne uz 2 mesiace off z posilky. Lave koleno mam rozjebate na mindar a vyzera to tak, ze plastika kolena ma neminie. Nemam to z cvicenia, ale z urazu pocas mojich tenistickych rokov.
Anyway, raz ked nieco dlhodobo boli, tak nieco nie je v poriadku. Cakat, ze sa to spravi same je imho blbost.
Anyway, raz ked nieco dlhodobo boli, tak nieco nie je v poriadku. Cakat, ze sa to spravi same je imho blbost.
Kolena a všeobecne klby nie su sranda... Treba preventivne žrať aspon 2x rocne klbovu vyzivu, hlavne pri tazkych treningoch s vysokymi vahami... Tiež nie je odveci používať bandáže hlavne pri hraničných vahach... Poriadna rozcvička a dbať na techniku je samozrejmost o ktorej snad netreba ani diskutovať...
No a keď už je veľmi zle a neskoro, su latky ktoré dokažu dať šlachy a chrupavky do poriadku
A čo sa týka doktorov... nvm či by som sa moc spoliehal na ich názor hlavne ak nemáš fakt dobrého a skuseneho športoveho lekara... lebo rady a odporučania typu "prestante cviciť nebudu vas bolieť klby" si možu strčiť do riti a vytiahnuť von nosom....
No a keď už je veľmi zle a neskoro, su latky ktoré dokažu dať šlachy a chrupavky do poriadku
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
nemali ste niekto skusenost s liekmi Aflamil a Mydocalm? dostal som to totiz na krk - boli uz asi mesiac a pol, zrejme z cvicenia trapezov. co som cital o tych liekoch tak sa mi nezda ze som pripad ich uzivat ..
su to lieky na uvolnenie svalovych spazmov roznych pricin. zrejme si pripad. ked to prezenies sval sa prilisne stiahne, v akoby permanentnom krci - vznikne tzv. spazmus, ktory sposobuje to, ze ta to boli, najcastejsie to je prave na krku a v oblasti krizov, na to aby sa tento stiahnuty sval uvolnil sluzi prave mydocalm, to druhe je od bolesti. aby si sa tomu vyhol mal by si zvazit strecing po treningu, pozri si na nete jak strecovat (nielen) krk, pripadne sa opytaj sportoveho lekara/fyzioterapeuta.
-
Hellboy248
Guru wannabe
s tym suhlasim, ale tie lieky su az moc "zdrave". preto sa pytam ci to niekto mal, vedlajsie ucinky atd..radsej by som zvolil nieco overene 
LukasqoO - Ja som mal nakopnuté koleno. Najprv, že s tým asik nič nebude, to rozchodím. Nerozchodil som to, išiel som teda na chirurgiu. Röntgen, hmat chirurga, vraj v poriadku, dám si na to nejaký lioton gel a budem v pohode. Samozrejme ďalší týždeň to bolelo len viac a viac, koleno som v podstate nemohol ohnúť. Až som skočil k ortopédovi, ktorý mi potom vyťahoval vodu a sračky z kolena a po ďalších pár dňoch sa to začalo zlepšovať. Ponaučenie - Že ti jeden doktor povie "Je to v poriadku" neznamená, že to je v poriadku. Vždy si to over u čo najviac odborníkov. A za ďalšie, nespoliehaj sa na mastičky a lentilky. 
mydocalm som mal (prehnal som to s mrtvolami a drepmi), aj jeden kamarat ho bral, dokonca ho mal nasadeny dlhodobo, myslim, ze obaja sme to prezili bez vedlajsich ucinkov, za seba mozem povedat, ze som nemal vobec ziadne, kamarat tiez nic nespominal. celkovo co viem, tak ten mydocalm sa nasadzuje uplne bezne, pocul som to uz od viacerychHellboy248 napísal:s tym suhlasim, ale tie lieky su az moc "zdrave". preto sa pytam ci to niekto mal, vedlajsie ucinky atd..radsej by som zvolil nieco overene
ta druha sranda na bolest neviem s tou skusenosti nemam.
hosi len taka rychla otazka,aky je rozdiel medzi klasickym whey a tym isolated ?
no keď už tu riešite tie kolená a kĺby. Nestretol sa niekto z vás z "preskakovaním" v kľúčnej kosti? Pri pohybe ramien hore a dole alebo pri krúžení rukami dopredu/dozadu mi kľ.kosť preskakuje pod hrdlom. Trochu to počujem ale vôbec ma to nebolí. Mám taký pocit že po rozohriatí to ustáva. Pri futbale/basketbale to vôbec nevnímam ani pri cvičení benchu, tlakoch... nič. Doktora navštíviť plánujem ale zatial neviem
kedy....
Nemáte stým niekto skúsenosti?
kedy....
-
Emkej
Light Professional
mne tiež občas "preskakuje" v ramene ale priamo tam nie pod hrdlom a len pri upažovaní s jč a podobných cvikoch, taktiež ma to nebolí ale príjemné to teda nie je
chlapci aj poriadne strecujete?
-
Emkej
Light Professional
no pred tréningom sa tak 5 min zahrievam a potom cca 10 min dynamický strečing a po statický
Ja som nikdy nič riadne nerobil, ani pred ani po tréningu, ale teraz mám v pláne sa už seriózne venovať aj tejto oblasti. Má to samé výhody.
-
Emkej
Light Professional
tento dynamický robím pred tréningom, zdá sa mi to celkom vpohode a statický po tréningu to len tak random ale skúsim asi niečo konkrétne pohľadať alebo ak niečo poznáte tak skúste hodiť
čo hovoríte na toto: http://zaciatocnici.sk/zaciatocnici/myt ... -treningu/ ???
Ako to teda je
praktizovať strečing pred a po tréningu ? ...
Ako to teda je
-
PhYs0c
King
OT: si sem postol stránku, ktorú som mal odkúpiť 
hmm...takze len sa viac zamerať na strečink a malo by to prejsť?
Mám otázku ohladom kreatínu, má sa celkom rozpustiť, alebo nemusí.Pýtam sa pretože všade píšu inak.Mení sa tým nejako využitelnosť a tele alebo nie? Lebo ked si po tréningu dám kreatin spolu s gainerom, tak nemam šancu vidieť, či sa kreatín uplne rozpustil, taktiež niektorí si ho davaju rovno do úst a zapiju vodou, iní to zas zalievajú teplou vodou, som z toho jeleň 
-
Hellboy248
Guru wannabe
kreatin ked sa rozpusti nema ucinok, aspon tak som sa docital ja a riadim sa tym ..preto to tiez hned dam to ust a zapijem
To sú nezmysly, to ide skôr o to, že niektorí majú problémy s jeho trávením a môžu mať problémy. Preto je najvhodnejšie do teplého mlieka, rozpustiť.