Problem so zasekavanim Notebooku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
cerwik
Novice
Novice

Problem so zasekavanim Notebooku

Príspevok od používateľa cerwik »

Mam notebook HP6715s, ktory ma uz 5 rokov.

Zacal sa mi akosi zasekavat. Prejavuje sa to sekanim mysky, zasekavanim hudby a videa a celkovo vsetkym. Niekedy mi to robi aj 2 hodiny v kuse a skoro sa neda na tom pracovat, inokedy to ide aj 5-10 hodin v kuse bez chyby. Ked mam nizsie rozlisenie tak mi seka dokonca cely obraz.

Niekolko dni pred tym ako mi to zacalo robit som ho mal casto na posteli a bol zeravyy. Potom mi to zacalo zasekavat a az potom som ho rozobral a precistil. No uz bolo neskoro.

Skusal som teda kde je chyba: vymenil som ramky, vymenil som disk, preinstaloval system. Sekalo to dokonca uz aj pri instalacii windowsu. Kamarat mi dal na grafiku chladiacu pastu a zda sa ze to trochu pomohlo. Ale ozaj len trochu. Zasekava to menej a v mensich intervaloch- ale mozno sa mi to len zda.

Teraz som ale zistil, ze po kontrole HDD testom SMART mi vyhodilo tieto chyby:
05 - Reallocate sector count - current = 100, worse = 100, treshold = 5

Moze to toto sposobovat? Ale skusal som aj iny disk a s tym mi to sekalo tiez. No neviem ci ten bol v poriadku. V druhom pc fungoval, tak neviem.

Neviete cim by to mohlo byt a ci moze byt na chybe ten disk? Lebo ked to seka tak to je zrovna chvila ked disk pracuje.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Problem so zasekavanim Notebooku

Príspevok od používateľa hojko »

Hod sem screen zo SMARTu a pripadne aj cely error scan z HD Tune, problem moze sposobovat disk. Skusal si cez nejaky program odsledovat teploty procesoru a grafickej karty???
cerwik
Novice
Novice

Re: Problem so zasekavanim Notebooku

Príspevok od používateľa cerwik »

pripajam screeny z HD tune.

teplotu som neskusal odsledovat. Ale ako som pisal, kamarat mi tam dal novu pastu a zda sa mi ze to uz ide lepsie. Resp. menej casto sa to zasekava. Ale kedze je to starsi notebook chcem vylucit veci, ktore sa oplatia opravit (RAM, HDD) a ked nie tak ak mam zlu/zhoretu grafiku, alebo poskodeny procak alebo nieco na doske tak to nema cenu riesit. Notebook ma hodnotu cca 120e na inzeratoch a doska na ebay stoji tak isto skoro takze tak :).

Len by som rad vedel co tomu je. Preto pisem aby ste poradili ako to zistit :). Na 99% som si isty ze to je HW chyba, cez vikend este skusim nahodit iny system (mam XP), skusim 7. Ale uz som raz preinstaloval a dal znova XP a sekal obraz uz pri uvodnom obraze pred instalaciou. Preto to musi byt HW.

Dik za kazdu radu
Prílohy
SMART.JPG
error scan.JPG
Napísať odpoveď