neviem či som očkovanýSRneC napísal:Moze to byt aj psychogenny efekt-placebo, ukludni sa pockaj do zajtra, isto to prejde, ked nie zbehni na nejaku pohotovost. Proti tetanu si ockovany nie?
Klinec v nohe
Re: Klinec v nohe
-
MichalkoOo
Zablokovaný
pohotovosť?
Pohotovost je nonstop, na to doktorku svoju nepotrebujes. Tvoja mama to isto bude vedeit ci si ockovany ale na 99% si lebo to sa robi pausalne. Sleduj sa, sleduj ranu. Keby si mal zavrate, triasky, a hlavne horucku a v rane nejake farebne zmeny tak makaj k doktorom, ale predpokladam, ze Ti nic nie je ako sam vravis noha ta neboli, len si sa zlakol. V tom by bol cert aby sa nieco stalo.
dneska som stupil aj ja na klinec, tak cca 1-1,5cm hlboko, rovno do toho bruška na nohe. Taká tupá bolesť, teraz to mám trochu napuchnuté. Poriadne som si to vydezifikoval (trosku sam tam obstrihal tu kozu co trcala a povyberal špinky). Teraz to moc nebolí, iba ked na to stúpim. Vôbec nemám tušenie či som očkovaný, ale vždy som bol na každom očkovaní čo mi prišlo od doktorky.
(klinec bol z tatranskeho profilu ktory bol vytrhany tak dva tyzdne dozadu a doska/klinec neboli vobec na zemi ani v nejakom znecistenom blate nedajboze vykalom ..)
uvidim do zajtra a hlavne cez noc a ked tak zbehnem k doktorke
(klinec bol z tatranskeho profilu ktory bol vytrhany tak dva tyzdne dozadu a doska/klinec neboli vobec na zemi ani v nejakom znecistenom blate nedajboze vykalom ..)
uvidim do zajtra a hlavne cez noc a ked tak zbehnem k doktorke
Nevies, ale kde bol ten klinec pred 10 rokmi, C. tetani je sporulujuca bakteria a spory vydrzia vsetko. Znie to ako strasenie, ja viem sanca je 0,005% ale je.
Nechapem preco tak neradi chodite k doktorom. 
v sobotu idem na dovolenku a nechcem aby ma zacala posielat neviem kam ..
mam to trochu napuchnute a ak na to nestupam tak to neboli, uvidim zajtra
Ako sa hovorí, doktorovi ako na potvoru.SRneC napísal:Nevies, ale kde bol ten klinec pred 10 rokmi, C. tetani je sporulujuca bakteria a spory vydrzia vsetko. Znie to ako strasenie, ja viem sanca je 0,005% ale je.Nechapem preco tak neradi chodite k doktorom.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja ti poviem prečo, lebo slovenské (aj české) zdravotníctvo má mizernú organizáciu, človek si musí vybrať najlepšie dovolenku na celý deň aby presedel 4 hodiny v čakárni, potom sa naň doktor pozerá 5 minút a prehlási že to nič nie je, to len ako vypichnutý extrémny prípad, avšak principiálne je to podobné vždy, do riti na čo doktor pozýva 10 pacientov naraz na jednu a tú istú hodinu ??SRneC napísal:Nechapem preco tak neradi chodite k doktorom.
Snažím sa vždy objednať k doktorovi za úplatu na presne dohodnutý termín, ale niekedy sa ani to nedá. Aj tieto faktory spôsobujú odpor k chodeniu k doktorovi, napriek tomu že si sám sebe môžem uškodiť.
Ja hovorim o akutnych stavoch, ludia doma nemaju ziadny vercajch, na chirurgii by mu to vycistili previazali, za hodinku doma. Naco si ludia platia poistenie ked sa im nieco male stane a idu do lekarne nakupovat obvazy masticky a vodicky. Planovane navstevy no co k tomu dodat....treba si najst dobreho lekara.
-
KaptMichal
King
SRneC ja tam chodim nerad, lebo idem k nemu zdravy a odchadzam s "rakovinou"...
(to sa mi stalo par rokov dozadu a odvtedy som u doktora bol len raz aby mi predpisal antibiotika + dva krat kvoli zdravotnemu preukazu. Nemam zaujem pol roka behat po CTckach a EEGckach aby nakoniec zistili, ze som zdravy)
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Lebo musia.SRneC napísal:Naco si ludia platia poistenie
Presne tak ako napísal Michal. Ideš k nemu relatívne zdravý a odchádzaš chorý. Len preto, aby mal doktor nejaký zákrok a mohol ti predpísať zbytočné lieky. Nie, ďakujem. Pokiaľ sa necítim už naozaj zle, tak sa doktorovi zásadne vyhýbam.
A klinec v nohe rozhodne nie je vážny stav. Teda pokiaľ sa cíti dobre, rana nebolí, nehnisá, tak nemá dôvod tam chodiť.
A klinec v nohe rozhodne nie je vážny stav. Teda pokiaľ sa cíti dobre, rana nebolí, nehnisá, tak nemá dôvod tam chodiť.
Hej lepsie je ostat doma a pockat kym to zahnisa, pripadne sa pripoja horucky ako tam ist hned po uraze vycistit to a predist komplikaciam. Niekedy neviem kedy sa smiat a kedy plakat.
Potom sa este dobre postazovat, ze sa to pomaly hoji a tie lieky nezaberaju nech je obraz slovenskeho pacienta dokonaly.
Potom sa este dobre postazovat, ze sa to pomaly hoji a tie lieky nezaberaju nech je obraz slovenskeho pacienta dokonaly.
Ked ste take sralky ako uplink alebo tuto devzyoig ze hned pisete o tom v 2 topicoch sa ani nedivim. Normalne to mal vydenzifikovat vycistit a nie tu este o tom pisat... inak dufam ze si to dal mame pofukat lebo inak sa ti to nezahoji
Sa čudujem že tomu kreténovi ešte nikto nedal banán.
Mne je skôr do smiechu z hypochondrov, ktorí hneď utekajú k doktorovi. Objaví sa u nich nádcha a hneď musia ísť k doktorovi a najviac ich poteší, keď im predpíše niekoľko liekov a doslova si žiadajú antibiotiká, lebo čo ak umriem na to. Potom tak vyzerá aj ich obranyschopnosť.
Pichnem si klinec, pôjdem na pohotovosť. Doktor mi to vyčistí, prelepí, spýta sa ma, či sa cítim dobre a so slovami, ak by sa rana zmenila alebo by som sa cítil zle, mám okamžite prísť, ma pošle domov. Doma s tým spravím presne to isté.
Inak aj niektorí doktori prevracajú očami, že ľudia vedia byť až moc precitlivelí a s každou somarinou chodia k doktorom. Bavil som sa raz s jedným chirurgom.
Inak SRneC, že ty máš niečo spoločné s doktormi? Študuješ medicínu alebo niečo podobné. Pracuješ ako ošetrovateľ, nejaký pomocník v nemocnici alebo tak. Lebo si všímam aj v iných témach, že sa dosť zastávaš doktorov, odporúčaš návštevy doktora a pod. Nič v zlom, len zo zvedavosti sa pýtam
Pichnem si klinec, pôjdem na pohotovosť. Doktor mi to vyčistí, prelepí, spýta sa ma, či sa cítim dobre a so slovami, ak by sa rana zmenila alebo by som sa cítil zle, mám okamžite prísť, ma pošle domov. Doma s tým spravím presne to isté.
Inak aj niektorí doktori prevracajú očami, že ľudia vedia byť až moc precitlivelí a s každou somarinou chodia k doktorom. Bavil som sa raz s jedným chirurgom.
Inak SRneC, že ty máš niečo spoločné s doktormi? Študuješ medicínu alebo niečo podobné. Pracuješ ako ošetrovateľ, nejaký pomocník v nemocnici alebo tak. Lebo si všímam aj v iných témach, že sa dosť zastávaš doktorov, odporúčaš návštevy doktora a pod. Nič v zlom, len zo zvedavosti sa pýtam
sa cudujem ze takemu tragedovi co neustale place nad tym ako ho nechavaju zeny v + - este nedali po papuli z principuMerco_ napísal:Sa čudujem že tomu kreténovi ešte nikto nedal banán.
pinco srnec tusim studuje medicinu ale jeho nazory beriem lebo nnie je traged jak polovica fora
Pinco obaja sme predostreli dva opacne extremy, ty hypochondrov a ja ludi co s nicim nejdu a potom pridu o 5 minut 12 tecu im 3 infuzie s antibiotikami a ked nebodaj taky pacient umrie tak su vsetci prekvapeni a je to chyba lekarov. Obe skupiny su minority samozrejme. Pozeraj sa na to skor vseobecne ako len na klinec, ved hore som aj pisal aka je nulova sanca aby chytil tetanus. Nezastavam nikoho ani nepresviedcam, len sa snazim otvorit sirsie obzory a pohlady z druhej strany lebo som videl uz vseliake pripady pri ktorych by si aj ty krutil hlavou. Obycajny clovek niekedy nevie posudit co mu je a preco mu je. 
Lenže takých hypochondrov je ďaleko viac, ako takých, čo prídu naozaj s vážnym problémom. Aj keď chápem, čo si tým chcel povedať.
A nezahováraj
Si alebo nie si doktor alebo študent medicíny a keď nie, tak máš niečo spoločné s týmto prostredím? Lebo až podozrivo sa vyznáš.
A nezahováraj
Si alebo nie si doktor alebo študent medicíny a keď nie, tak máš niečo spoločné s týmto prostredím? Lebo až podozrivo sa vyznáš.
Este len studujem, to nie je ziadne tajomstvo.