Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Dokáž to vždy.
Dokáž ako ja niekde stojím v pozore a ukazujem prstom.
Dokáž ako ja niekde stojím v pozore a ukazujem prstom.
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Vies, ze mam pravdu, tak ides slovickarit. Si zapni spravy a zistis ako su klasifikovane utoky na cigosov a ako bonus sa tam pretrca nejaky humanisticky idiot, idealne z LPR a div, ze sa posrat nejde, lebo cigan dostal facku.
-
qwerty-xyz
no hughito mne prehrabava isto, ze ? lebo si myslis ze vsetci ciganov budu tolerovat donekonecna ze? ze raz ot proste neprdne cele a nepozabijaju ich ludia seckych ... taaaa reku mysli si to dalej.
v balkansom konflikte bolo toto iste, tiez bola situacia na spadnutie, a ono to aj spadlo....
v balkansom konflikte bolo toto iste, tiez bola situacia na spadnutie, a ono to aj spadlo....
Vieš, že máš "pravdu," a zmohol si sa len na bezduché bľabotanie..TommyHot napísal:Vies, ze mam pravdu, tak ides slovickarit. Si zapni spravy a zistis ako su klasifikovane utoky na cigosov a ako bonus sa tam pretrca nejaky humanisticky idiot, idealne z LPR a div, ze sa posrat nejde, lebo cigan dostal facku.
qwerty: V poriadku, však ak máš pravdu, tak nepochybne budeme svedkami tvojich výjavov. Len na upresnenie: ja som nikde nepopieral, že situácia môže eskalovať, môže narastať násilie a pod., ale to je jedna vec. Druhá vec sú tvoje fantas-scifi-choré predstavy o tankoch, prestrelených hlavách a pod.
-
qwerty-xyz
Ale tu sa nebavíme o balkánskom konflikte, čo je úplne čosi iné, ale o tvojich fantazmagóriách.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
ak mas teda takuto znamost, tak musis vediet, ze nemozes porovnavat balkansku mentalitu a slovensku...qwerty-xyz napísal:bol si realne s niekym kto v tomto konflikte bol? ja hej, .... tanky a prestrelene hlavy boli celkom bezna vec, ...
dalsia vec su cigani, neviem v ktorom presne roku sa rozhodli rabovat na vychode, poslali tam 1000 vojakov
a bol klud...
inak predstav si tieto dva konflikty:
Srbi vs Chorvati a Slovaci vs cigani
kazdy, kto trochu pozna balkancov vie, ze to je neporovnatelne...
Podobny tip sprav sa tu objavuje takmer pravidelne kazdu stranu, ide tu o dokazovanie toho ze cigani su viac nachylny ku kriminalnej cinnosti.hughito napísal:V čom sa zmenil ten čin? Má to nejakú pridanú hodnotu, že ten úchyl je cigán?
Dalsi problem, Pinhead napisal ze media mlcali o etnicite, t.j umyselne zamlciavanie faktov.
http://www.sme.sk/c/6577940/cisto-romsk ... ahsie.html
Takze ak mi tu niekto zacne hovorit o vynimkach, ako pozna slusneho roma, ja mu len s tazkostou uverim, pretoze zo vsetkych pripadov, kde som sa ja stretol s romami, mam LEN negativne skusenosti.
//no a uz to, ze na romske deti ide najviac penazi (a zbytocne) - na to uz si pomaly aj zvykame, ze peniaze sa splachuju do zachoda. Urcite by sa dali tie peniaze lepsie investovat do deti, ktore maju zaujem o konicky na skolach - sport, pocitace, vybavenie a pod.
Takze to, ze tie ciganske deti sa neucia, nevychodia skolu je nas spolocny problem? Ja si myslim, ze je to skor problem tych deti a hlavne rodicov. Rodicia ako prvi by mali dohliadat na vychovu a to ci sa deti ucia, chodia ciste a pod.„Spoločnosť by si mala uvedomiť, že keď tie deti nedostanú dostatočné vzdelanie, je to náš spoločný problém, lebo rovno zo školy putujú do sociálneho systému,“ hovorí sociologička a spoluautorka štúdie Oľga Gyarfášová.
Neviem kto tu obhajoval romov, no tu je pekny dokaz toho, ako normalni ludia radsej poslu deti do skoly v inom meste/dedine, ako v meste/dedine v ktorej byvaju. Nie je to urcity prejav rasizmu? No podla mna nie. Normalni rodicia sa boja dat svoje dieta do skoly plnej romskych deti, ktore maju vsi, choroby, chodia neupravene a to najpodstatnejsie - sikanuju deti krizom krazom.Takmer všetci rodičia vozia deti do škôl v okolitých obciach, takže vzťahy si už budujú tam a strácajú väzbu na rodnú dedinu...
Takze ak mi tu niekto zacne hovorit o vynimkach, ako pozna slusneho roma, ja mu len s tazkostou uverim, pretoze zo vsetkych pripadov, kde som sa ja stretol s romami, mam LEN negativne skusenosti.
//no a uz to, ze na romske deti ide najviac penazi (a zbytocne) - na to uz si pomaly aj zvykame, ze peniaze sa splachuju do zachoda. Urcite by sa dali tie peniaze lepsie investovat do deti, ktore maju zaujem o konicky na skolach - sport, pocitace, vybavenie a pod.
To je prístup! Poďme tak uvažovať všetci a zároveň chcime vyriešiť tento problém.Takze ak mi tu niekto zacne hovorit o vynimkach, ako pozna slusneho roma, ja mu len s tazkostou uverim, pretoze zo vsetkych pripadov, kde som sa ja stretol s romami, mam LEN negativne skusenosti.
kali: To je "dokazovanie," nie dokazovanie. Hádam tomu ani sám neveríš, že nejakým náhodným pridávaním článkov na nejako hojko.com by mohol niekto niečo dokázať.
O tej etnicite som tu písal miliónkrát, niekde je proste zvyk, etika, tieto veci, pokiaľ to nemá proste vyslovene nejakú spojitosť s činom, sa nezverejňujú. Dôležité je, že ten človek je psychopat, násilník a zviera a nie jeho etnická príslušnosť.
Hlavne v našich krajinách, kde je dominantná časť domáceho obyvateľstva by takto ladené správy len vytvárali stereotypné prostredie. Asi nikto by nepísal pri každom trestnom čine o etnicky bielom Slovákovi, takže by sa písalo už len o cigánoch, šikmookých a pod. V iných krajinách zase len o ich menšinách a pod. = to je nerovný vzťah, lebo aj keď je počet trestných činov týchto skupín menši (logicky, vzhľadom na celkový počet obyvateľstva), bola by ich kriminalita oveľa viac pertraktovaná a proste na očiach, čo by indivíduá, ktoré sa nachádzajú aj tu, hneď viedlo k nesprávnym záverom.
Ktosi tu písal, že v Amerike sa to zverejňuje - v poriadku, píšu tam aj o etnických belochov v nadpise? Ak áno, tak v poriadku, len treba chápať, že USA je iný štát.
Ak romovia chcu, aby sme sa knim spravali inak, musia v prvom rade zacat od seba! To mam akoze drzat hubu a pomahat im? A dalej - ja sa k romom spravam vzdy slusne ked snimi pridem do kontaktu. Nenadavam im vulgarne ako oni mne a pod. Mam skusenost z nemocnice - sedel som pred ordinaciou tesne po operacii a po chodbe si to valil obrovsky cigansky vajda ovesany zlatom. V cakarni sedelo snad 10 ludi a uz ked som bol na rade tak prisiel, na vsetkych z nas pozeral ako na telata, postavil sa pred dvere a zacal vyklopkavat na doktora ako on rychlo potrebuje ist dnu (ano na dverach bolo napisane - NEKLOPAT). Nikto mu na to nic nepovedal a doktor, aby sa zbavil otravneho obcana, ho zobral prednostne a vysetril ako prveho. Rom osetreny ako prvy - no bolo ocividne ze mu nic nie je ked prisiel, ja som tam sedel po operacii v bolestiach - ale to uz jeho nezaujimalo.
Castokrat by na zaciatok stacilo aby slusne pozdravili a nechovali sa jak telce.
Co si napriklad urobil ty pre to aby sa zlepsil tento problem? Mas plnu hubu kecov, rieseni tak prosim -chod nam prikladom, pripadne nejaky uved. Ja som uviedol ze som tolerantny a slusny - nie je to dobry zaciatok? Myslim ze teraz je rada aj na nich, aby pre to nieco urobili.
Chces mi povedat, ze nerobim dost ked od 19tich rokov pracujem na TPP a tym prispievam AJ na romov?
Castokrat by na zaciatok stacilo aby slusne pozdravili a nechovali sa jak telce.
Co si napriklad urobil ty pre to aby sa zlepsil tento problem? Mas plnu hubu kecov, rieseni tak prosim -chod nam prikladom, pripadne nejaky uved. Ja som uviedol ze som tolerantny a slusny - nie je to dobry zaciatok? Myslim ze teraz je rada aj na nich, aby pre to nieco urobili.
Chces mi povedat, ze nerobim dost ked od 19tich rokov pracujem na TPP a tym prispievam AJ na romov?
-
seth82
Darca
http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/ro ... stemu.html tuhomáš...A potom to vrieska cez médiá, že im berú deti a mimovládky z toho robia haló.
Všimnite si tie poznámky - na Slovensku sa im nepáčilo, lebo nedostávali toľko peňazí =D Hnusní hajzli, kvôli nim tu majú Slováci takú povesť, akú majú, pretože na Slovensku sú z nich "Rómovia" a tu v UK zázračne Slováci.
Všimnite si tie poznámky - na Slovensku sa im nepáčilo, lebo nedostávali toľko peňazí =D Hnusní hajzli, kvôli nim tu majú Slováci takú povesť, akú majú, pretože na Slovensku sú z nich "Rómovia" a tu v UK zázračne Slováci.
Prajem im to. Bodaj by tam isli aj vsetci nasi cigani.
A inak to s tou podporou v nezamestnanosti je naozaj pravda? To plati pre kazdeho? Povedzme ze ja ako 24 rocny clovek tam teraz pojdem, budem byvat u znamej, ktora tam ma velky dom, zaregistrujem sa na urade a budem dostavat tych 1090 euro mesacne za 16 hodin prace tyzdenne? To sa mi nezda...naco si potom ludia vobec hladaju brigady v UK/Irsku, staci sa zaregistrovat na nejaky urad.
A inak to s tou podporou v nezamestnanosti je naozaj pravda? To plati pre kazdeho? Povedzme ze ja ako 24 rocny clovek tam teraz pojdem, budem byvat u znamej, ktora tam ma velky dom, zaregistrujem sa na urade a budem dostavat tych 1090 euro mesacne za 16 hodin prace tyzdenne? To sa mi nezda...naco si potom ludia vobec hladaju brigady v UK/Irsku, staci sa zaregistrovat na nejaky urad.
Takéto príklady z čakárne zažil asi každý, popravde, takmer vždy, keď som u doktora, sa toto stane - čuduj sa svete, robia to aj bieli.jefty napísal:Ak romovia chcu, aby sme sa knim spravali inak, musia v prvom rade zacat od seba! To mam akoze drzat hubu a pomahat im? A dalej - ja sa k romom spravam vzdy slusne ked snimi pridem do kontaktu. Nenadavam im vulgarne ako oni mne a pod. Mam skusenost z nemocnice - sedel som pred ordinaciou tesne po operacii a po chodbe si to valil obrovsky cigansky vajda ovesany zlatom. V cakarni sedelo snad 10 ludi a uz ked som bol na rade tak prisiel, na vsetkych z nas pozeral ako na telata, postavil sa pred dvere a zacal vyklopkavat na doktora ako on rychlo potrebuje ist dnu (ano na dverach bolo napisane - NEKLOPAT). Nikto mu na to nic nepovedal a doktor, aby sa zbavil otravneho obcana, ho zobral prednostne a vysetril ako prveho. Rom osetreny ako prvy - no bolo ocividne ze mu nic nie je ked prisiel, ja som tam sedel po operacii v bolestiach - ale to uz jeho nezaujimalo.
To, že si slušný je v poriadku, veď tak to má byť. To, že nepoznáš cigánov, ktorí pracujú, pozdravia atď. je smutné no, čo k tomu dodať? Ja takých poznám a určite aj väčšina tu z prispievajúcich, aj keď by určite všetci povedali, že ich je menšina. Ide však o to, že ty si tu vydal silné prehlásenie, na ktoré som zareagoval, to je celé:
Takze ak mi tu niekto zacne hovorit o vynimkach, ako pozna slusneho roma, ja mu len s tazkostou uverim
Chapem na co narazas, no nepovedal som ze neuverim. Ver mi - velmi rad sa necham presvedcit od romov ze su slusni a prisposobivi. No ale aj tak, nemozes sa mi cudovat ked cely moj zivot vidim len 1 a tu istu situaciu s neprisposobivymi ludmi.
A mne je jedno ze aku farbu pleti romovia maju. Ja nemam nic proti zltym, oranzovym, ciernym, bielym - ak su slusni a pracuju. No ale ak je niekto dobrovolne nezamestnany, vyciciava stat, robi bordel - tak to mi uz vadi. Vadia mi takisto aj bezdomovci a ludia, ktori ma otravuju na stanici a pytaju odomna peniaze, pritom maju zdrave ruky. A pred stanicou nema kto pozametat. Takze ak poviem ze mi vadia neprisposobivi obcania - nenarazam hned na romov. To si kazdy uz len domysli ze su to romovia, pretoze ich je najviac, no takisto su to aj bieli.
A mne je jedno ze aku farbu pleti romovia maju. Ja nemam nic proti zltym, oranzovym, ciernym, bielym - ak su slusni a pracuju. No ale ak je niekto dobrovolne nezamestnany, vyciciava stat, robi bordel - tak to mi uz vadi. Vadia mi takisto aj bezdomovci a ludia, ktori ma otravuju na stanici a pytaju odomna peniaze, pritom maju zdrave ruky. A pred stanicou nema kto pozametat. Takze ak poviem ze mi vadia neprisposobivi obcania - nenarazam hned na romov. To si kazdy uz len domysli ze su to romovia, pretoze ich je najviac, no takisto su to aj bieli.
-
petros6613
Medium Expert
Poviem vám jednu vec 2 cigáni robili pred panelákom plnili si svoje veci a mali tam dokonca poriadok neboli s nimi žiadne problémy správali sa slušne nefajčili ani nepili dneska na lavičke mali džús a bagety takže Česť výnimkám ale u nás v škole napríklad je asi 10 cigánov a všetci sú medzi sebou rodina takže to už o dačom svedčí.....
-
Waagbistritz69
King
samo o sebe to nesvedčí o ničom, spolužiak tiež mal za 8 súrodencov, aj keď z toho pár adoptovaných ktorých im tuším zobrala sociálka
a to bola pomerne slušná rodina aspoň pokiaľ viem 
//autoeditácia príspevku (23 Okt 2012, 21:40)
ten pravý prehovoril http://hiphopmolotow.blogspot.co.at/201 ... ecnem.html
//autoeditácia príspevku (23 Okt 2012, 21:40)
ten pravý prehovoril http://hiphopmolotow.blogspot.co.at/201 ... ecnem.html
a ako to vlastne cele teda je s Horkou?kto to teda zapalil ak nie cigosi?
-
Waagbistritz69
King
to je divno sformulované v tom článku, neviem či to neboli alebo boli cigáni a akým spôsobom začal požiar ale kompetentní by si trebárs ten "ja nič ja muzikant" postoj ohľadom úžasného protipožiarneho zabezpečenia hradu a podobných vecí mohli takisto odpustiť
inak ale odkazujú tam na toto, hlavne vyjadrenie toho kunsthistorika má niečo do seba - http://www.romea.cz/cz/zpravy/medialni- ... asna-horka
geroj karmista: ee nie som cigán (aj keby), ani historik umenia július barczi asi nie je (aj keby), ani tú suchú trávu, kríky a spadnuté stromy pod hrad asi nedali cigáni, ani tú überkvalitnú strechu naň zrejme nie, ani za absenciu zdrojov vody na hrade apod. vinu asi nenesú.. niekto z nich akurát mohol spôsobiť požiar, ani to nie je isté či cigán alebo nie a či nedopatrením alebo úmyselne, mimo to pochybujem že sem nejaký cigán vôbec prispieva, hughito v skutočnosti vyzerá jak fašoun a ja tiež
inak ale odkazujú tam na toto, hlavne vyjadrenie toho kunsthistorika má niečo do seba - http://www.romea.cz/cz/zpravy/medialni- ... asna-horka
geroj karmista: ee nie som cigán (aj keby), ani historik umenia július barczi asi nie je (aj keby), ani tú suchú trávu, kríky a spadnuté stromy pod hrad asi nedali cigáni, ani tú überkvalitnú strechu naň zrejme nie, ani za absenciu zdrojov vody na hrade apod. vinu asi nenesú.. niekto z nich akurát mohol spôsobiť požiar, ani to nie je isté či cigán alebo nie a či nedopatrením alebo úmyselne, mimo to pochybujem že sem nejaký cigán vôbec prispieva, hughito v skutočnosti vyzerá jak fašoun a ja tiež
Nezlachcuj to s tym slvom nahodnym, lebo az tak nahodne to nenihughito napísal:kali: To je "dokazovanie," nie dokazovanie. Hádam tomu ani sám neveríš, že nejakým náhodným pridávaním článkov na nejako hojko.com by mohol niekto niečo dokázať.
Budem sa znova citovat:"Podobny tip sprav sa tu objavuje takmer pravidelne kazdu stranu, ide tu o dokazovanie toho ze cigani su viac nachylny ku kriminalnej cinnosti."
Ked vezmeme do uvahy este aj tu tabulku ministerstva spraovdlivosti z roku 2001, mame tu v podobe tychto informaci dalsie nepriame dokazy ktore potvrdzuju tuto tabulku. A ty sa potom zmozes len na zlachcovanie lebo ti to nezpada do ideologii.
Prave naopak jeho enticka prislusnost je velmi dolezita, minimalne statisticky. Aby sme potom mohli, tak jak aj z tej tabulky z roku 2001 zistit kto a aky tip ludi pacha alebo ma potencial pachat kriminalnu cinnost. Treba uviest veci na pravu mieru, to ze tebe to nezapda do tvojeje anarchoideologie je uz tvoj problem.hughito napísal:O tej etnicite som tu písal miliónkrát, niekde je proste zvyk, etika, tieto veci, pokiaľ to nemá proste vyslovene nejakú spojitosť s činom, sa nezverejňujú. Dôležité je, že ten človek je psychopat, násilník a zviera a nie jeho etnická príslušnosť.
To co ty nazyvas stereotyp voci ciganom je hola pravda o ciganoch, ktora tebe iba nevyhovuje a realne ju nemas ako vyvratit iba tvojimi osobnymi skusenostami ktorym mozme ale nemusime verit.hughito napísal:Hlavne v našich krajinách, kde je dominantná časť domáceho obyvateľstva by takto ladené správy len vytvárali stereotypné prostredie
Dalej, aby sa zabranilo tomu tvojmu dohadu co pises, uvadzat by sa mala rasa, enticita, narodnost, a pohlavie kazdeho.
Ano pisu. A ked uz uzname tento fakt tak povieme ze USA je iny stat, co si ale pod tym "iny" mame predstavovat to uz nevie nikto.hughito napísal:Ktosi tu písal, že v Amerike sa to zverejňuje - v poriadku, píšu tam aj o etnických belochov v nadpise? Ak áno, tak v poriadku, len treba chápať, že USA je iný štát.