seth: Ale ja som narážal na iné - že vaša miera skepticizmu je dohnaná do krajnosti v prípadoch, pokiaľ sa jedná napr. o takéto články (alebo aj od iných napr. k mojím skúsenostiam s cigánmi, ktoré boli nezávisle cez th overené ako pravdivé), ale ak tu niekto trepe vyslovené bludy o cigánoch, tak napr. teba som ešte nikdy nevidel zareagovať. Proste nič, to je asi v poriadku. Netvrdím, že s tým súhlasíš, ale ani to nekomentuješ.
Ešte mi nedá nedodať k tomu tvojmu "prieskumu" redakcie, keď poslali 2 životopisy. To je prosím pekne, ak dobre počítam, 50-percentná šanca na to, aby autor článku dostal taký výsledok, aký chcel. Alebo snáď nie?
Prečítaj si to ešte raz, nemám k tomu čo dodať. Podľa mňa to o čomsi vypovedá.
K tej "konšpirácii" - prosím ťa, iba slepý nevidí mediálnu masáž na SME (neviem o iných médiách, telku nepozerám) ohľadom cigánov, každý deň aspoň 2-3 články o tom, akí sú cigáni dobrí, ako sme my vo všetkom na vine a ako je celé Slovensko rasistické. To sa nedá prehliadnuť, tak ako SME v minulosti viedlo kampaň proti Sulíkovi a neskôr proti Galkovi, teraz vedie multi-kulti kampaň za cigánov.
Ty v tom vidíš masáž, konšpiráciu a neviem čo všetko, ja v tom vidím proste postoj k tejto otázke a som rád, za takýto postoj. Ono akýkoľvek postoj nemusí byť vždy objektívny, takisto ako nebol voči Galkovi či Sulíkovi, aj toto je jednostranné, ale určite lepšie ako keby mali živiť nenávisť inak ladenými článkami (síce, podľa vás ju živia aj takto ladenými článkami).
Podaktorí chudáci cigáni ak sú v takom srabe, kľudne sa môžu spakovať a ísť niekam, kde v srabe nebudú. Ak majú na to vzdelanie a schopnosti, verím, že sa v zahraničí uplatnia - presne tak, ako to robí X tisíc obyvateľov Slovenska bez ohľadu na farbu pleti.
Samozrejme, je taká možnosť, ale takáto odpoveď nie je riešenie - riešenie nie je odísť preč. A to ani vo vzťahu k majorite. Ak je niečo hnilé v SK štáte, tak povieš: keď sa nedá/neľúbi sa vám, choďte do Švajčiarska. Áno, dá sa tam ísť, ale 5 000 000 ľudí tam neodíde.
A keď tu už vypisuješ o správaní sa diskriminačne - čia je to chyba? Naša? Asi si si neprečítal tú časť príspevku zo SME, ktorú som prilepil na predchádzajúcej strane. Vieš z čoho mi je do rehotu? Že takí Vietnamci na Slovensku problém nemajú. Prečo ho majú cigáni, to je už otázne.
Vietnamci a Číňania, to je úplne iný prípad. Za prvé, je ich relatívne málo. Za druhé, prídu sem s kapitálom, podnikajú. Za tretiu, s cigánmi sa viažu isté stereotypy a skúsenosti už z minulého či predminulého storočia, je to proste čosi úplne iné.
Čia je to chyba? Pozri sa, diskriminácia je to, ak niekomu niečo odoprieš apriori na základe nejakého jeho znaku. Ak je cigán slušný normálny vzdelaný a chce sa zamestnať a žiť ako ostatní a stretne sa odmietaním len preto, že je to cigán, je to diskriminácia. Koho je to chyba? No určite nie jeho, on za to nemôže, že je cigán, narodil sa tak a takisto nemôže byť zodpovední za časť jeho "druhov," ktorí sú príčinou tých, akože oprávnených diskriminačných nálad.