Poistenie luxusnych drahych aut
Poistenie luxusnych drahych aut
Pri debate v podniku doslo na temu poistenia aut, padlo tam aj Bugatti Veyron, ktoreho cena je 1,3 miliona eur. Vezmite si, si chcete zaplatit na toto auto havarijne poistenie. Napriklad na Audi A8 je to poistna suma 82 tisic eur, takze nieco okolo 100 000 eur bude mozno aj poistna suma na toto auto. Co v pripade, ze zrazim jelena niekde na R1, co potom? Ved ta skoda sa moze vysplhat aj par stoviek tisic. Alebo druhy pripad, prechadzam si patdesiatkou po meste a zrazu stary dedo na zhnitej skodovke mi neda predonost alebo nezastavi na stopke, vojde mi do cesty a ja rozbijem auto. Dedo plati na skodovke poistku 80 eur, ja mam auto za 1,3 miliona eur. Ako sa k tomu postavi poistovna a preplati mi sposobenu skodu napriklad 300 000 eur z jeho zakonneho poistenia?
Necital niekto o takychto pripadoch alebo ako to funguje? Nepiste prosim, ze kto ma na take auto, ma na opravu.
Necital niekto o takychto pripadoch alebo ako to funguje? Nepiste prosim, ze kto ma na take auto, ma na opravu.
Re: Poistenie luxusnych drahych aut
otazka je, ci by to u nas aj vobec niekto poistil
v jasove nedaleko kosic ma jeden chlapik veyrona (je aj na autobazar.eu) a jemu ho vraj nikto na slovensku poistit nechcel - nepamatam sa, ci teda poistku nema, alebo ho poistil niekde v zahranici
poznam cloveka, ktoreho oslovil, lebo chcel dat celeho veyrona do chromovej folie, tak kvoli cenovej kalkulacii ho boli osobne merat
poznam cloveka, ktoreho oslovil, lebo chcel dat celeho veyrona do chromovej folie, tak kvoli cenovej kalkulacii ho boli osobne merat
ked uz sme pri tom, s poistenim veyrona mal problem aj Top Gear a to ich financuje BBC 
Veď keď svojho času kupoval Veyrona Kollár alebo niekto taký, tiež písali, že mu ho nikde nechceli poistiť... podľa mňa to majú poriešené cez nejaké zahraničné poisťovne..
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
otazne je ci sa im to vyplati...ci ich to poistne nevyjde drahsie ako nejake pripadne opravy. zavisi to dost od toho ako casto s tym jazdia a kde, tj ake velke je riziko ze by sa mohli zapliest do dopravnej nehody. lebo ak napr 5 rokov s tym jazdia bez ujmy a potom zrazu mensi tukanec a oprava povedzme ze za 50-100€ tak by sa im to asi stale oplatilo viac bez poistenia nez s nim.
To je vsetko o poistnej zmluve a zahranicne poistovne na to mozu byt pripravene lepsie ako nase. Mozu si tam zahrnut spoluucast, ktora sa moze lisit podla toho ci majitel moze za nehodu sam, ak ano, tak ci to bolo sposobene neprimeranou rychlostou, atd. Na standardnu zmluvu asi Veyrona nepoisti nikto 
No neviem, či tá oprava bude toľko stáť, keď vraj každých 4000km treba meniť pneumatiky, ktoré stoja 8000€/ks, každých 12000km disky, ktoré stoja 40.000€/ks... bežná záručná prehliadka stojí 15.000€, rozšírená záruka na ďalšie dva roky stojí 70.000€..SchYzo napísal:potom zrazu mensi tukanec a oprava povedzme ze za 50-100€
http://www.topspeed.sk/w3m_prevadzkovat ... tml?r=2078
//a do 50-100€ sa niekedy s opravou nezmestíš ani pri starej Fabii.....
-
Hotwire
Addict
to pravdaze zavisi od vaznosti havarie
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
-
Hotwire
Addict
si mylis povinne zmluvne poistenie a havarijne poistenie
...povinne zmluvne by od urciteho objemu, tusim ze 3 litre nemalo stupat
Pane bože. Že 40€/kilometer... zošrotovať to sakra
-
Hotwire
Addict
sorry toto som si vsimol az teraz...pravdaze som myslel 50-100 tisic €
Stale lacnejsie ako WRCHeader napísal:Pane bože. Že 40€/kilometer... zošrotovať to sakra
/ratzi: no do konca, ja som len narychlo pozrel interier a ked bol vybrakovany, tak som usudil, ze to je WRC, moja chyba
-
RATZINGER666
Darca
... haha, tak hento wrco nie je ani nahodou 
tych 40e je este bezna cena za Acka, eNka apod., ale tam sa rata uplne cela stajna s ludmi, dielmi, pneu atd... eSko stoji dvakrat tolko, wrco niekolkokrat tolko...
okrem interieru taktiez ta plna cena za tu sedmu hovori o tom, ze to wrco byt nemoze... jazdene wrca stoja niekolko milionov korun, a to aj tieto niekolkorocne... s2000 to iste, znamy kupoval do stajne mini JCW S2000 rok a pol dozadu a vysla ho skoro 300 000e...
tych 40e je este bezna cena za Acka, eNka apod., ale tam sa rata uplne cela stajna s ludmi, dielmi, pneu atd... eSko stoji dvakrat tolko, wrco niekolkokrat tolko...
okrem interieru taktiez ta plna cena za tu sedmu hovori o tom, ze to wrco byt nemoze... jazdene wrca stoja niekolko milionov korun, a to aj tieto niekolkorocne... s2000 to iste, znamy kupoval do stajne mini JCW S2000 rok a pol dozadu a vysla ho skoro 300 000e...
Tento Veyron bol asi zly vyber pre poistenie auta. Ale su ine auta, ktore sa daju bezne kupit ako napriklad Mercedes S65 AMG, ktory v standardnej vybave stoji 232 000 eur, po priplatkoch by to islo aj ku 300 000 eur, Audi R8 GT Spyder okolo 250 000 eur, Bentley Continental GT okolo 300 000 eur, Rolls-Royce Ghost okolo 350 000 eur.
otazka zaujima...
poistovna ma dost penazi a fondy na taketo, a vie si vypocitat statisticky za kolko by sa jej taka poistka vyplatila, podla sofera, historie a podobne... cize urcite si uctuju nehorazne poplatky., a kedze je to biznis tak sa neboj ze sa im to neoplati.
u nas ma typek poistku na "obycajneho" medveda amg, spominal - nepamatam si presne ze okolo 350-450e (pred rokom a pol to bolo) mesacne, lenze v pripadne kradeze/fatalky mu poistovna preplati 100% nakupnej hodnoty vozidla... ci to ma poistene na slovensku nvm.
takze v pripade tych drahsi aut si viem predstavit poistku tak 10000 euro rocne... a z toho uz tie tukacne preplatia.
tych 82 tisic euro na audi neviem odkial mas, ale to je skor nakupna cena auta.
poistovna ma dost penazi a fondy na taketo, a vie si vypocitat statisticky za kolko by sa jej taka poistka vyplatila, podla sofera, historie a podobne... cize urcite si uctuju nehorazne poplatky., a kedze je to biznis tak sa neboj ze sa im to neoplati.
u nas ma typek poistku na "obycajneho" medveda amg, spominal - nepamatam si presne ze okolo 350-450e (pred rokom a pol to bolo) mesacne, lenze v pripadne kradeze/fatalky mu poistovna preplati 100% nakupnej hodnoty vozidla... ci to ma poistene na slovensku nvm.
takze v pripade tych drahsi aut si viem predstavit poistku tak 10000 euro rocne... a z toho uz tie tukacne preplatia.
tych 82 tisic euro na audi neviem odkial mas, ale to je skor nakupna cena auta.
-
hojko
Site Admin
- Havarijné poistenie na novú cenu - pri poistení na novú cenu platí, že poistnou sumou vozidla vstupujúcou do havarijného poistenia je hodnota, ktorú treba vynaložiť na nadobudnutie nového vozidla toho istého druhu a kvality (vybavenia, príslušenstva) v čase uzatvorenia poistenia (hodnota nového vozidla)
- Havarijné poistenie na obstarávaciu (trhovú) cenu - pri poistení na obstarávaciu (trhovú) cenu platí, že poistnou sumou havarijného poistenia vozidla je všeobecná hodnota vozidla alebo nákupná cena vozidla v čase uzavretia poistnej zmluvy (obvykle vrátane DPH)
Sice neaktualne, ale poistne sumy na Audi: http://auto.etrend.sk/auto-biznis/ceny- ... -audi.html
- Havarijné poistenie na obstarávaciu (trhovú) cenu - pri poistení na obstarávaciu (trhovú) cenu platí, že poistnou sumou havarijného poistenia vozidla je všeobecná hodnota vozidla alebo nákupná cena vozidla v čase uzavretia poistnej zmluvy (obvykle vrátane DPH)
Sice neaktualne, ale poistne sumy na Audi: http://auto.etrend.sk/auto-biznis/ceny- ... -audi.html
http://www.autorevue.cz/pojisteni-exklu ... lion-korun
síce sa to týka ČR, ale človek získa ako-takú predstavu..

síce sa to týka ČR, ale človek získa ako-takú predstavu..