Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
Dolezita bola sirka vozovky a nie vyska auta ci kontajnera, ved to napisal aj pinco, ze sa tie cisla priblizuju realite.
Kose chodia vysypat v urcity den, napriklad v utorok. A ludia co byvaju na preplnenych sidliskach vedia, ze v utorok tam nedaju auto - bezna prax na sidliskach.
Kose chodia vysypat v urcity den, napriklad v utorok. A ludia co byvaju na preplnenych sidliskach vedia, ze v utorok tam nedaju auto - bezna prax na sidliskach.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...audio ma inšpiroval...odpovieš si slovami, ktorými si odpovedal mne, keď som bol tiež mimo v tejto téme...
heker napísal:...ty si uplne mimo.
To znamena, ze ked uz nejde a ma odparkovane auto, tak mozem do neho narazit alebo ako si to myslel? Pretoze kym sa dostal k tomu miestu a on zacal vtedy cuvat, tak mal prednost ten, ktory isiel po ceste a teda mu mal dat pinco prednost.Grim napísal:....nie...pletieš si pojmy "ide" a "odparkoval"...keď odparkuje, tak už nejde, či podľa teba hej?...
-
audiotrack
VIP
keď stál, nemá zmysel hovoriť o prednosti v jazde. Ale to ty si sa spýtal blbosť. Neviem čo sem ťaháš nejakú prednosť
Ja som sa pytal na to, ze kto ma prednost na ceste v obytnej zone - "Kto ma prednost, ten co ide po ceste alebo ten co vychadza z parkoviska?" Na to Grim odpovedal, ze ten co ide po ceste. Tym padom potvrdil, ze sused mal prednost a pinco mu mal dat prednost. Navyse pre obytnu zonu plati osobitne ustanovanie, ktore zakazuje statie, ale nezakazuje zastavenie, preto ak pincov sused len vylozil naklad alebo nieco take, tak mal na to pravo. Ak uz stal, tak je to opat vina pinca, pretoze sa nepresvedcil o situacii a nacuval do auta.
-
Grim
Darca
...ak nejde, tak už nemá prednosť...
-
audiotrack
VIP
áno, pincova vina je to aj podľa mňa. A dôvod si teraz (konečne) zrozumiteľne popísal. Ale na otázku "Kto ma prednost, ten co ide po ceste alebo ten co vychadza z parkoviska?" ti grim správne odpísal, že ten kto ide. Ale nie ten kto stojí. Tam už o žiadnej prednosti nie je reč. On mu tam zastal, pinco sa mal pozreť. Aká prednosť preboha? To mal pinco stáť kým on neodíde? Čo sem ťaháš nejakú prednosť v jazde? A pýtaš na toho čo ide, keď on stál?
To znamena, ze ked tam zastavil, aby nieco vylozil alebo nalozil, tak pincova povinnost nebola overit si, ci moze bezpecne vycuvat z parkovacieho miesta?
-
audiotrack
VIP
pinco sa mal pozreť, a výjsť tak, aby ho neťukol. To čo hovoríš ty - prednosť v jazde - by znamenalo že má čakať až kým on neodíde.audiotrack napísal:áno, pincova vina je to aj podľa mňa. A dôvod si teraz (konečne) zrozumiteľne popísal. Ale na otázku "Kto ma prednost, ten co ide po ceste alebo ten co vychadza z parkoviska?" ti grim správne odpísal, že ten kto ide. Ale nie ten kto stojí. Tam už o žiadnej prednosti nie je reč. On mu tam zastal, pinco sa mal pozreť. Aká prednosť preboha? To mal pinco stáť kým on neodíde? Čo sem ťaháš nejakú prednosť v jazde? A pýtaš na toho čo ide, keď on stál?
Mozno som to zle formuloval, ak som napisal, ze mal dat prednost auto, ktore tam zastavilo. Stale vsak plati, ze sa mal presvedcit o tom, ze ci dokaze bezpecne odist z miesta na ktorom stal. Prednost v jazde znamena nieco ine, teda pocinat si tak, aby ten co mal prednost v jazde nemusel nahle zmenit smer alebo rychlost jazdy. To vsak v ziadnom pripade neznamena, ze tam mal cakat az kym neodide, ale ked sme uz pritom, tak ako pisal pinco, tak on sedel este v aute.
-
Grim
Darca
...ale veď na tom sme sa všetci zhodli...riešilo sa už iba to, či by dotyčný mohol byť schopný reakcie, ak tam stál dlhšie ako tvrdil...
Okay. Pravdepodobne doslo k nepochopeniu v diskusii a tymto by sa dala cela vec povazovat ako uzavreta.
Čiže v podstate je to tak, že je jedno, či tam prišiel minútu predtým, ako som ja začal cúvať, alebo sekundu predtým, ako som do neho narazil. Stále som vinný ja. Podľa mňa, trochu nespravodlivo postavený zákon, ktorý absolútne oslobodzuje toho druhého od akejkoľvek zodpovednosti. A takéto situácie sa dajú aj ľahko zneužiť.
-
marek carey
Medium Star
A aj sa zneuzivaju. 
Vitaj v skutočnom svete... zákon je jednoducho taký a Ty s ním nič nespravíš. Je to aj o vzájomnej ohľaduplnosti medzi vodičmi... po morálnej stránke spravil chybu aj on, ale podľa zákona iba Ty.pinco napísal:Podľa mňa, trochu nespravodlivo postavený zákon, ktorý absolútne oslobodzuje toho druhého od akejkoľvek zodpovednosti. A takéto situácie sa dajú aj ľahko zneužiť.
Situácia.... ideš si predpisovo 90kou po ceste... zrazu sa zozadu prirúti 200kou auto... ale oproti idú autá a on Ťa nemôže obehnúť... bliká na Teba, trúbi.. Ty nechceš porušiť dopravné predpisy, tak ideš stále 90kou... pri prvej možnej príležitosti Ťa obehne, zaradí sa pred Teba a dupne na brzdu.... Ty nestihneš zareagovať a jednoducho skončíš v jeho kufri... hádaj, kto bude vinný a zaplatí pokutu? TY!
Podobne pri reťazových nehodách... pokutu platí stále posledný (aspoň pár rokov dozadu to tak bolo)... čiže ak si účastník reťazovej nehody, modli sa, aby si nebol posledný, ale aby ešte niekto do Teba vrazil zozadu.. vtedy nebudeš vinný Ty.
s tou retazovkou to akoze fakt? logicky si myslim ze by mali byt na vine vsetci okrem prveho
-
Grim
Darca
...myslíš, že policajt bude robiť detektíva?...neprispôsobenie jazdy povahe a schopnostiam vodiča...hotovo a môže ísť naspäť do kanclu sedieť do tepla...
-
audiotrack
VIP
čiže prvý keď spôsobí reťazovku napríklad tým, prudko bezdôvodne zabrzdí na dialnici je oslobodený vďaka tomu, že je prvý?wladas napísal:s tou retazovkou to akoze fakt? logicky si myslim ze by mali byt na vine vsetci okrem prveho
tak jasne ze musi nejak dokazat ze brzdil opravnene
No podľa mňa áno. Ostatní mali dodržiavať bezpečnú vzdialenosť. Podľa zákona je bezpečná vzdialenosť taká, aby vodič idúci za iným vozidlom dokázal včas spomaliť alebo zastaviť, pokiaľ vodič pred ním spomalí alebo zastaví.audiotrack napísal: čiže prvý keď spôsobí reťazovku napríklad tým, prudko bezdôvodne zabrzdí na dialnici je oslobodený vďaka tomu, že je prvý?