Som fest zvedavý, dokedy ten optimizmus a doplácanie Bruselčanom vydrží.
Romovia na Slovensku
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Romovia na Slovensku
Takže ak to zhrnieme - osadníkov a všetkých neprispôsobivých (na pleti nezáleží - aj jeden biely sa tu na fóre dávnejšie ukázal) hromadne odoslať do Bruselu. Kedy začíname zbierku na autobusy? 
Tie vypovede hovoria za vseko. Nic nerobit, dostavat peniaze a pomoc zadarmo - to je pre nich ako stvorene. Pomahajme im chudatkam este viac a podporujme ich v ich logike.
doneba volajuci rasizmus,ani Bruselcania im nechcu dat pracu,urcite tam sli hladat pracu.radsej im daju tisiceurove prispevky.
tie ciganiska to je jedna z mnoha tragedii na tejto planete.
tie ciganiska to je jedna z mnoha tragedii na tejto planete.
-
seth82
Darca
Viete čo ma fascinuje? Že väčšina z dospelých je vypasená ako prasce. Ak je niekto v núdzi a nemá čo jesť, vyzerá úplne inak a to sa teraz netýka iba týchto chytrolínov, ale aj tých na Slovensku. A nech ma nik nepresviedča, že "majú také gény", pretože to je kravina.
Nie. To je fenomén doby. Chudobní ľudia sú tuční a bohatí chudí. Súvisí to s kvalitou potravín.
-
seth82
Darca
Aha...boha im, tak tie deti v Afrike, v arabských krajinách a Indii musia papať veľmi kvalitné potraviny 
No, begbee má v čomsi pravdu. Nedá sa to tak generalizovať, na to nemáme dáta, ale ide o to, že neplatí chudobní=chudí, čo by si niekto mohol myslieť. Chudobní ľudia (v zmysle nášho západného sveta, nie extrémnej chudoby v Afrike) jedia nezdravé potraviny, lebo nemajú na kvalitnú stravu a nezdravé=lacné. Z takej stravy človek môže akurát stlstnúť. 
-
vendo
Guru
to je hlupost imo, to prirovnanie nezdrave=lacne
hamburgery niesu lacne, zato mlieko by som povazoval za lacne a pritom uzasne zdrave
nieje to o tom ze ci maju alebo nemaju peniaze na stravu, oni sa stravovat nevedia zeru s prepacenim co pride (tym chcem povedat ze nemaju pojem o "dobrych" a "zlych" potravinach, ci uz su lacne ci drahe proste nevedia ako sa stravovat) a nemaju ziadny pohyb
hamburgery niesu lacne, zato mlieko by som povazoval za lacne a pritom uzasne zdrave
nieje to o tom ze ci maju alebo nemaju peniaze na stravu, oni sa stravovat nevedia zeru s prepacenim co pride (tym chcem povedat ze nemaju pojem o "dobrych" a "zlych" potravinach, ci uz su lacne ci drahe proste nevedia ako sa stravovat) a nemaju ziadny pohyb
Jako seriózne som o tom čítal veľký rozhovor pred pár rokmi, presne o tejto tematike, kde to bolo pekne vysvetlené.
Nechce sa mi to hľadať a nechce sa mi to ani dopodrobna vysvetlovať ľuďom, čo o to nestoja a vidia len červené súkno pred očami "tučný cigáň".
Jediný kto to pochopil správne bol hughito. Kľudne pokračujte v téme a na toto intermezzo kašlite.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Nechce sa mi to hľadať a nechce sa mi to ani dopodrobna vysvetlovať ľuďom, čo o to nestoja a vidia len červené súkno pred očami "tučný cigáň".
Jediný kto to pochopil správne bol hughito. Kľudne pokračujte v téme a na toto intermezzo kašlite.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Mlieko rozhodne nie je lacné a fastfood je oproti zdravej strave neuveriteľne lacný. Skús sa stravovať na čerstvej zelenine, rybami nielen na Vianoce a kupuj si 100% džúsi, koľko času a peňazí na to obetuješ v porovnaní s nákupom lacných potravín v tescu ako sú konzervy a pizza a neviem čo.vendo napísal:to je hlupost imo, to prirovnanie nezdrave=lacne
-
vendo
Guru
jezis ale ja nevravim o tom ze maju jest najlepsiu zeleninu s lososom kazdy den
za dalsie, mlieko rozhodne lacne JE na pomer ake ma vyzivove hodnoty
a naposledy, ak das ciganom bravcovinku prerastenu za 5e/kg a kuracie prsia za tu istu cenu co myslis ze zozeru? po com skocia? ano po bravcovine
jedna vec je ked clovek nato nema a musi si kupovat pasteky za 20c a rozky na 10c aby prezil druha je ked nedokaze odlisit rovnako drahe potraviny co sa ich prinosu pre jeho telo tyka
za dalsie, mlieko rozhodne lacne JE na pomer ake ma vyzivove hodnoty
a naposledy, ak das ciganom bravcovinku prerastenu za 5e/kg a kuracie prsia za tu istu cenu co myslis ze zozeru? po com skocia? ano po bravcovine
jedna vec je ked clovek nato nema a musi si kupovat pasteky za 20c a rozky na 10c aby prezil druha je ked nedokaze odlisit rovnako drahe potraviny co sa ich prinosu pre jeho telo tyka
Hovoríš o tej odstredenej vodičke v krabiciach, ktorá bez skazy vydrží aj budúcu atómovú vojnu? Alebo o čerstvom mlieku z mliečnych automatov a pod. ktoré sa ti pokazí za 2 dni?
Ja som o lososovi nepísal ani o najlepšej zeleninke ja som písal napr. o rybách (sú aj iné ryby ako losos) a čerstvej zelenine. Predovšetkým to súvisí s časom, ktorý musíš investovať do toho aby si vedel tú zdravú stravu rozlíšiť (=vzdelanie) a aj s časom, ktorý musíš obetovať na jej zisk (=napr. dopestovať si ju), prípadne ju draho kúpiť (=nie sú peniaze). To všetko sú náklady, ktoré chudobný človek niesť nebude.
A je úplne irelevantné, či si dáš vyprážanú bravčovinku alebo kuracinku, rovnako ako je irelevantné, či si z nich dáš vývar. Kto chce vidieť čo tým chcem povedať, vidí. Kto nechce, nevidí. Howgh. Dohovoril som na túto tému.
Ja som o lososovi nepísal ani o najlepšej zeleninke ja som písal napr. o rybách (sú aj iné ryby ako losos) a čerstvej zelenine. Predovšetkým to súvisí s časom, ktorý musíš investovať do toho aby si vedel tú zdravú stravu rozlíšiť (=vzdelanie) a aj s časom, ktorý musíš obetovať na jej zisk (=napr. dopestovať si ju), prípadne ju draho kúpiť (=nie sú peniaze). To všetko sú náklady, ktoré chudobný človek niesť nebude.
A je úplne irelevantné, či si dáš vyprážanú bravčovinku alebo kuracinku, rovnako ako je irelevantné, či si z nich dáš vývar. Kto chce vidieť čo tým chcem povedať, vidí. Kto nechce, nevidí. Howgh. Dohovoril som na túto tému.
Keby to boli ludia, tak si tu zeleninu posadia, vsak okolo osady maju vacsinou kopu miesta, ci je to ich alebo nie im nevadi, cize by nebol problem.
-
Stoporko
VIP
Pascalwb to rozlúskol: keď si už môžu načierno obsadiť cudzí pozemok, tak čo im bráni v tom si vedľa chalupy zasadiť trebárs aj zemiaky (však sadbových si kradnú na mechy), mrkvu, kapustu...?
-
vendo
Guru
tak este raz, na tie primitivne veci o mlieku ani nejdem reagovat
potahovat za slovicka by si tiez nemusel, kedze raz potiahnes potom zrazu beries vsetko strasne doslovne...
no a k veci
ak chces tak si zistis, naucis sa, pochopis, ak samozrejme niesi mentalne retardovany
co sa tyka chudobnych ludi, neviem preco by nemali mat moznost sa vzdelavat v oblasti stravy, pripadne by nato nemali cas (chudobni vacsinou su nezamestnani, a oni snad nemaju cas ci co?)
dalej
kulturni, civilizovani ludia pochopim ked nemaju zahradu a pozemok kde by mohli svoje veci pestovat, ti musia kupovat
ale nechapem preco pises ze zeleninu draho kupia, zelenina sa da aj lacnejsie kupit a samozrejme nikde nieje pisane ze ju musis jest kazdy den
no a nakoniec, ako som povedal, je rozdiel chudobny naozaj chudak, ktory ledva vyzije, a ludia co maju aj peniaze na stravu ale nevedia s nimi narabat, kupuju si horalky, slaninky, cukor a sirupy, a dalsie hluposti
a nakoniec ti poviem jednu pikosku
vela ludi dnes kupuje med v obchode aspon raz-parkrat do roka, na 95% je ten med falsovany, alebo uplne vyrobeny z cukru, a cenu ma casto vysoko nad 5e/kg
aj napriek tomu, tito ludia kupia tento med skor, ako keby si im ponukol svoj domaci PRAVY za 5e/kg (dokonca sa im cena casto vidi velmi vysoka LOL)
pripadne je im to jedno, proste nezaujem
toto je len obraz toho, ze na taketo veci vacsinou ludia (ci uz chudobni ci bohati) seru, a zeru to co im "chuti"
potahovat za slovicka by si tiez nemusel, kedze raz potiahnes potom zrazu beries vsetko strasne doslovne...
no a k veci
toto maju oni zakazane? alebo nejak obmedzene? skoly pre nich nefunguju? svet sa s nimi netoci?Predovšetkým to súvisí s časom, ktorý musíš investovať do toho aby si vedel tú zdravú stravu rozlíšiť (=vzdelanie)
ak chces tak si zistis, naucis sa, pochopis, ak samozrejme niesi mentalne retardovany
co sa tyka chudobnych ludi, neviem preco by nemali mat moznost sa vzdelavat v oblasti stravy, pripadne by nato nemali cas (chudobni vacsinou su nezamestnani, a oni snad nemaju cas ci co?)
dalej
tak, k casu som sa vyjadril, pokial si nezamestnany osadnik, a nestrcis jedno semienko do zeme za cely rok, myslim si ze je to ich vlastna chyba, nikoho ineho, nech toto na chudobu nezhadzujua aj s časom, ktorý musíš obetovať na jej zisk (=napr. dopestovať si ju), prípadne ju draho kúpiť (=nie sú peniaze).
kulturni, civilizovani ludia pochopim ked nemaju zahradu a pozemok kde by mohli svoje veci pestovat, ti musia kupovat
ale nechapem preco pises ze zeleninu draho kupia, zelenina sa da aj lacnejsie kupit a samozrejme nikde nieje pisane ze ju musis jest kazdy den
no a nakoniec, ako som povedal, je rozdiel chudobny naozaj chudak, ktory ledva vyzije, a ludia co maju aj peniaze na stravu ale nevedia s nimi narabat, kupuju si horalky, slaninky, cukor a sirupy, a dalsie hluposti
a nakoniec ti poviem jednu pikosku
vela ludi dnes kupuje med v obchode aspon raz-parkrat do roka, na 95% je ten med falsovany, alebo uplne vyrobeny z cukru, a cenu ma casto vysoko nad 5e/kg
aj napriek tomu, tito ludia kupia tento med skor, ako keby si im ponukol svoj domaci PRAVY za 5e/kg (dokonca sa im cena casto vidi velmi vysoka LOL)
pripadne je im to jedno, proste nezaujem
toto je len obraz toho, ze na taketo veci vacsinou ludia (ci uz chudobni ci bohati) seru, a zeru to co im "chuti"
kvalitny zaujem o vzdelanie: http://www.pluska.sk/plus-7-dni/domov/0 ... ivita.html
-
Waagbistritz69
King
európske milióny na riešenie rómskej otázky sa údajne stratili - http://udalosti.noviny.sk/politika/06-1 ... atili.html
-
seth82
Darca
No a? Z čoho asi žijú tie mimovládky a podobne. Robia projekty a je to, peniažky plynú. To sme tu v minulosti rozoberali neraz a nič sa nevyriešilo.
Inak táto téma ohľadom lacných potravín/nezdravých sa nevzťahuje samozrejme iba na cigánov, to je univerzálne. Napr. v Amerike je ešte oveľa vyššia tá kultúra fastfoodov, tam to chudoba proste žerie vo veľkom, lebo je to lacné a dostupné. Je to nezdravé a sú z toho tlstí.
A aspoň priemerne zdravšia strava je drahšia ako "obyčajná," nevraviac o úplne zdravej strave - totálne drahá. Kto toto nevidí, asi by si mal ísť opláchnuť čelo studenou vodou, lebo má zjavne nejaký problém.
A aspoň priemerne zdravšia strava je drahšia ako "obyčajná," nevraviac o úplne zdravej strave - totálne drahá. Kto toto nevidí, asi by si mal ísť opláchnuť čelo studenou vodou, lebo má zjavne nejaký problém.
Nezabudajme ze prave nalepka "home-made" "bio" a pod je prave vec ktora umelo dviha marze obchodnikov
A inak este jedna vec na zamyslenie. Pravidelna konzumacia mcdonalds napr. Sposobi obezitu, ak by si v podobnom meritku a pravidelne zral/ pil cokolvek ine myslis ze by to nemalo dopad na zdravie?
A inak este jedna vec na zamyslenie. Pravidelna konzumacia mcdonalds napr. Sposobi obezitu, ak by si v podobnom meritku a pravidelne zral/ pil cokolvek ine myslis ze by to nemalo dopad na zdravie?
Skús pravidelne jesť zeleninu tak často a v takom merítku ako odpady z fastfoodu a uvidíme.
Porovnávaš debiliny. Samozrejme, že vyvážená strava musí byť, ale na čo narážam je to, že lacné a nekvalitné žrádla sa dostanú do pravidelného jedálnička tých, čo jednoducho nemajú na to si kupovať drahšie a kvalitnejšie jedlo a suroviny ako také vôbec.
Ono zase je pravda aj to, že tie kecy o tom, ako je zdravie ako hodnota na prvom mieste sú len kecami a veľa ľudí pre svoje zdravie nerobí ani to, čo môže.
Porovnávaš debiliny. Samozrejme, že vyvážená strava musí byť, ale na čo narážam je to, že lacné a nekvalitné žrádla sa dostanú do pravidelného jedálnička tých, čo jednoducho nemajú na to si kupovať drahšie a kvalitnejšie jedlo a suroviny ako také vôbec.
Ono zase je pravda aj to, že tie kecy o tom, ako je zdravie ako hodnota na prvom mieste sú len kecami a veľa ľudí pre svoje zdravie nerobí ani to, čo môže.