Nosíte strojček?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Nosíte strojček ?

Áno
17
13%
Nie
72
54%
Nosil som
45
34%

Celkom hlasov: 134

mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mirak2 »

ked mas sanku dopredu je to predkus, ked dozadu tak skus... (alebo zkus)
mal som plno strojcekov uz od siestich rokov, tie som nosil stylom dva razy do mesiaca, az do 16 mi vystriedali niekolko druhov typov ,no na nervy...moja matka (zubny technik, ma znalosti aj znamosti) si KONECNE zmyslela ze mi da urobit u kamaratky fixny v 18 po mojej stuzkovej...akoze...uz daaaaaaaaaaaavno som mohol mat po liecbe...a tak teraz v 19tich, uz mi taha na 20 a mam to rok aj daco, horny obluk uz mam v pohodke, oje*** ma ze rok cca budem mat, a teraz do mna je*e ze aj dolu mi daju, nech sa mi upravi stycna plocha - mam totiz uzsi obluk dole ako hore...dalsi rok, najprv hore aj dole a potom len dole....mam toho plne zuby a uz to nechce, lezie mi to na nervy, plus na hokejbale staci ze trosku viac mi buchne niekto niecim do tvare a uz to sku**** boli...ale "mam na vyber" - dat si spodny a dalsi rok sa je*at s tym alebo nechat tak jak, ked to "vyzera dobre" ale iba je problem s tymi oblukmi...co by ste robili vy?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

zdravotnik napísal:Tak od dnes som sa pridal do klubu s fixným strojčekom hornej časti chrupu. Čaká ma 1,5-2 roky s ním, tak sa musíme skamarátiť :wink:
Chcel by som sa opýtať, ako ste obmedzili stravu. Ako ste zmenili štýl čistenia zubov a tak :) Lebo iní to je, keď Vám to povie doktor a iné, keď sa opýtate tých, čo to už mali/ majú :) Ďakujem
po dotiahnuti gumiciek budes schopny jest len kasovite jedla, takze sa priprav, ze po kazdej kontrole budes moct len jogurty a podobne. inak, teda aspon u mna, ziadne obmedzenia neboli. korenovu zeleninu nejem takze to som ju nemusel prestat chrumat, jablko sa da zjest, hrianka tiez. zuvacky a karamelky sa daju tiez, len na ne treba ist s rozumom :) zut na zadnych zuboch, na ktorych su pricementovane kruzky a je to ;)
cistenie: ta kefka na strojcek je casovo narocna. ked som si kupil kefku klasickeho stylu Colgate 360 zistil som, ze tie stetiny dokazu v pohode cistit aj priestor pod drotom a nieje nutne robit kefkou nestandardne ukony.
FX4087
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa FX4087 »

Nosil som, 7-8 ročník. Otázka či je to hnusné abo nie ma zaskočila... obväz alebo sadra sa vám hnusí? ono je to rovnaké... zdravotná pomôcka.
Páčiť sa vám to nemusí hlavne že to pomôže. podľa mňa áno oplatí sa to... ten rok- 2 si pretrpíte ale výsledok rozhodne stojí za to.
VanilA.Geno
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa VanilA.Geno »

Prave rozmyslam, ze si dam fixny strojcek, mam 16, mal som ho davno mat ale ja som nechcel (lutujem, mohlo to byt za mnou) a tiez som nahnevany ze ma rodicia nedonutili...Nosil som nocny, mno nachadzal som ho pod postelou. :D Mam predkus a zacina mi to vadit, sice neviem ci mi to ozaj pomoze. Videt to nejak extre nie je (zatial). Chcem sa spytat ci to tie zuby vyrovna tak pekne a posunie do zadu uplne alebo len ciastocne ?
FX4087
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa FX4087 »

VanilA.Geno napísal:Prave rozmyslam, ze si dam fixny strojcek, mam 16, mal som ho davno mat ale ja som nechcel (lutujem, mohlo to byt za mnou) a tiez som nahnevany ze ma rodicia nedonutili...Nosil som nocny, mno nachadzal som ho pod postelou. :D Mam predkus a zacina mi to vadit, sice neviem ci mi to ozaj pomoze. Videt to nejak extre nie je (zatial). Chcem sa spytat ci to tie zuby vyrovna tak pekne a posunie do zadu uplne alebo len ciastocne ?
Spolužiak aj spolužiačka tiež mali predkus a rovnatka im pomohli, momentálne by si ani nepovedal že niekedy mali problémy. Za pokus nič nedáš i ked ja o žiadnych zlých prípadoch neviem
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Ešte sa chcem opýtať. Mám drôtiky aj z vnútornej strany chrupu (tie asi majú zabrániť, aby sa zuby tlačili dnu) a tie sa mi kývajú, neviem, či je to tak v poriadku alebo mám ísť za čelustným ortopédom. Neviete mi poradiť?
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Najprv nočný, potom fixný skoro dva roky a na dorovnanie potom ešte zase nočný. Oplatilo sa. :) Nikto sa nikdy neposmieval, ani som si nepripadala blbo, bol to taký nezvyk zo začiatku, ale dalo sa.
HiddenUser
Medium Star
Medium Star

Re: Nosíte strojček?

Príspevok od používateľa HiddenUser »

btw, aký je rozdiel medzi fixným a trvalým? :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

je to to iste, nie?
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

Fixný (trvalý? veď nie je na celý život :D) som nosil 2 roky. Teraz mám nočný. Zaujímavé, každému v noci záhadne vypadáva. Ja som ho po dvoch mesiacoch stále ráno našiel pevne v ústach.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ak niekomu vypadáva, tak ho podľa mňa nemá dobre utiahnutý/nasadený/spravený. Mne tiež nevypadával...
Napísať odpoveď