Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Kokos vyzeram az tak blbo ze nedokazem pochopit o com je fast food a ake dopady ma na cloveka?
Preco si myslis ze prave tie drahsie veci su kvalitnejsie a ze si ich nemozu bezny ludia dovolit?
To co je zdrave a prospesne je tak relativne ze az.
Iba sa konec koncov pytam: aby som sa nasytil potrebujem "x" mnozstvo ktore mi doda "y" hamburgerov ak by som sa najedol do syta rajcinami kazdy den v mesiaci aky dopad by to malo? / pytam sa na margo dokumentu supersize me ktory povazujem za oberkktinu aj n zaklade toho ze nejsom fan fastfoodov/
Ja sa len pytam a diskutujem nejsom medik je to iba podnet na diskusiu tak pls aj tak reaguj
Preco si myslis ze prave tie drahsie veci su kvalitnejsie a ze si ich nemozu bezny ludia dovolit?
To co je zdrave a prospesne je tak relativne ze az.
Iba sa konec koncov pytam: aby som sa nasytil potrebujem "x" mnozstvo ktore mi doda "y" hamburgerov ak by som sa najedol do syta rajcinami kazdy den v mesiaci aky dopad by to malo? / pytam sa na margo dokumentu supersize me ktory povazujem za oberkktinu aj n zaklade toho ze nejsom fan fastfoodov/
Ja sa len pytam a diskutujem nejsom medik je to iba podnet na diskusiu tak pls aj tak reaguj
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
ty si vobec cital ten clanok? ked aj s hugitom hovorite ze chudobni su tucni lebo su chudobni a nemaju peniaze na lepsiu stravu
pricom ten clanok NIKDE nespomina ako pricinu prezierania a zrania nezmyselnych potravin peniaze
pricom ten clanok NIKDE nespomina ako pricinu prezierania a zrania nezmyselnych potravin peniaze
ja fakt neviem co tu stale meliete, ak nieco tak ten clanok potvrdzuje to co ja vravim, ze "chudobni" osadnici nepriberaju lebo nemaju peniaze a ze kupuju akoze lacne fast foody ale priberaju preto ze im je to jedno, je im jedno co zozeru, jedno co robia, jedno ci sa zajtra zobudia, nevedia planovat vzdelavat sa, a myslietZde je důležité zdůraznit, že v zemích jako je USA (ale i Česko) chudí často vlastně vůbec chudí nejsou, bereme-li za měřítko to, že chudí lidé mají hlad, popřípadě jim je zima. Oni jsou chudí jednak relativně vůči většinové společnosti a jednak je jejich chudoba dána mentálně (psychicky). Tím nechci říci, že by byli chudí duchem, ale že jsou přesvědčeni o tom, že jsou chudí a podle toho jednají. A také, že si svou mentalitu vyjádřenou kulturou chudoby, přenášejí z generace na generaci, i když po materiální stránce se ve srovnání s mnoha lidmi po celém světě mají docela dobře.
Genius. Si uvedom, čo znamená byť "chudí" v češtine a že to má 2 významy. Teraz si ten svoj citát a celý článok prečítaj ešte raz a s porozumením.
-
vendo
Guru
zase za taku prkotinu ma tu chytas
vyznam toho citatu/clanku to vobec nemeni
pozri ukaz mi v tom clanku cast kde sa autor odvolava na to ze chudobni su tucni a jedia zle (okrem pripadu USA kde je fast food zevraj lacny, pretoze my niesme v amerike netreba to sem zatahovat) lebo nemaju peniaze, teda to co tu vy podkladate ze bolo dokazane nejakymi clankami (tipujem ze tento si postol ako jeden z nich)
vyznam toho citatu/clanku to vobec nemeni
pozri ukaz mi v tom clanku cast kde sa autor odvolava na to ze chudobni su tucni a jedia zle (okrem pripadu USA kde je fast food zevraj lacny, pretoze my niesme v amerike netreba to sem zatahovat) lebo nemaju peniaze, teda to co tu vy podkladate ze bolo dokazane nejakymi clankami (tipujem ze tento si postol ako jeden z nich)
-
Waagbistritz69
King
odkedy je pálenie modrej handry trestným činom?
Oh god, na ďalší debatný turnaj máme tézu : "Aspoň päť poslaneckých mandátov v Národnej rade Slovenskej republiky by malo byť vyhradených pre príslušníkov rómskej menšiny."
To bude veľmi zaujímavá debata, obzvlášť ak budem nesúhlasný team.
To bude veľmi zaujímavá debata, obzvlášť ak budem nesúhlasný team.
to mate na akom predmete?
Nemáme to na žiadnom predmete, ale chodím do debate club a ideme na ďalší turnaj .. v podstate tu máš o tom všetko http://sda.sk/
-
Soviet
Darca
No ako logika nula bodov. Nic nemaju, vsetko si znicia, maju nedoplatky, tak im dame nove byty. Gratulujem
Co by dali mladi ludia za nieco take, no nie, radsej to dame tymto darmozracom.
Co by dali mladi ludia za nieco take, no nie, radsej to dame tymto darmozracom.
velka ida,mala ida.kto tam bol vie ako to tam vyzera.
-
Waagbistritz69
King
veď to, tá handra nie je handrou žiadneho štátu (pálenie štátnych zástav je tu ako také protizákonné) ani povedzme etnickej skupiny (napr. rusnáci alebo aj cigáni tiež majú svoje vlajky, samotné pálenie niečoho takého de iure takisto nie je zakázané, ale pri**bané áno) takže vec sa má tak že samotného mišúna mi nie je ľúto absolútne (lebo je to fašoun a vyslovene naschvál provokuje a koleduje si už oddávna, zrejme aby sa stal akýmsi mučeníkom), lenže takéto postupy represívnych zložiek takisto ako lov na nejasne (ak vôbec) definovaných "extrémistov," sa môžu otočiť proti každému kto do posledného bodu nespĺňa nejakú príručku usporiadaného občana vzor 1984Famine napísal:odkedy je pálenie modrej handry trestným činom?
http://blackblog.sk/ako-policia-vytvori ... a-martyra/
http://sme.sk/c/6603488/spalil-zastavu- ... konci.html
http://novorolnik.blog.sme.sk/c/313091/ ... ka-EU.html
http://www.sme.sk/c/6605748/neslusnym-c ... davky.html - teória zaujímavá, teraz je otázka, či na to budú mať aj gule....
Jednoznačne treba odstrániť systém, kde viac detí = viac peňazí, rovnako ho treba nastaviť tak, že akákoľvek snaha pracovať a práca >>> nič.
Ale ak niekomu zoberiete aj posledné peniaze, tak mu ostanú len veľmi zlé možnosti.
Ale ak niekomu zoberiete aj posledné peniaze, tak mu ostanú len veľmi zlé možnosti.
-
Mrk
Professional
momentalne dalsia neprijemna skusenost asi 8 ciganciat do mna skakalo v mhd, co s nimy ? policia mi nepomoze a kebyze vezmem zakon do vlastnych ruk tak idem sediet...a to je to najhorsie
zabit ich hned nemusis, spacifikovanie toho, co skace najviac, casto dost pomoze
Taká výchovná facka by mohla pomôcť.
-
Mrk
Professional
mozno, len clovek nevie co cakat, nahodu jednemu das a druhy ta pichne nozom