ext HDD, po formate znizena kapacita
-
Prometheus_49
Medium Expert
ext HDD, po formate znizena kapacita
Ahojte, mam takýto problém. Kamarátka má externý HDD Toshiba (500GB, presné označenie nikto nevie) ktorý po pripojení len vyhodí hlášku že disk je treba pred použitím formátovať. Vzhľadom na to že tam mala haldu fotiek a dokumentov do školy, tieto dáta (nejakých 430GB) sa mi podarilo vytiahnuť pomocou EASEUS Data Recovery. Keď som mal data zálohované dal som ten disk formátovať čo bola asi chyba vzhľadom na to že po formáte má kapacitu nejakých 232GB. Nemáte s tým niekto skúsenosti či sa to dá prípadne nejak spraviť?
Re: ext HDD, po formate znizena kapacita
Najprv si stiahni program HD tune a postni sem screeny z polozky healt a error scan pomaly.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Hmm mne presne toto spravilo so 16GB USB a po formate som mal necelych 5GB.
Ked som otvoril start, pravym klikol na Tento PC a dal spravovat tak mi USB naslo a dane zmiznute miesto bolo ako Unalocated.
Pomohol mi tento program HP USB Disk Storage Format Tool (na ext. HDD som ho netestoval (nwm ci ho najde) ale mohol by pomoct).
Instalacka:
Ked som otvoril start, pravym klikol na Tento PC a dal spravovat tak mi USB naslo a dane zmiznute miesto bolo ako Unalocated.
Pomohol mi tento program HP USB Disk Storage Format Tool (na ext. HDD som ho netestoval (nwm ci ho najde) ale mohol by pomoct).
Instalacka:
- Prílohy
-
- SP27608.zip
- (1.77 MiB) 46 stiahnutí
-
Prometheus_49
Medium Expert
Michaelo> ten disk ani nenasiel
balthier>quick scan cely zeleny a na pomaly este cakam
balthier>quick scan cely zeleny a na pomaly este cakam
Ten disk je cely zly.Uz mu asi nic nepomoze 
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Prometheus:
Tjn, pred tym som ta varoval, ze nwm ci to najde HDD. Ale skus EASUS Partition Manager alebo cez Spravu Diskov vo windowse.
Balrhier:
Hmmm asi tak nejak. Dnes kupis 1TB za 60€ cca alebo tie mini disky okolo 640GB za nejakych 50€, tak uz len pockat na vianoce.
Tjn, pred tym som ta varoval, ze nwm ci to najde HDD. Ale skus EASUS Partition Manager alebo cez Spravu Diskov vo windowse.
Balrhier:
Hmmm asi tak nejak. Dnes kupis 1TB za 60€ cca alebo tie mini disky okolo 640GB za nejakych 50€, tak uz len pockat na vianoce.
-
Prometheus_49
Medium Expert
diky pani, ako ja som si aj myslel že je na odpis ale vzhľadom na to že som sa s týmto ešte nestretol tak som sa opýtal. len pre úplnosť obrázok 
sprava diskov ani easeus asi nepomôžu, ten disk si proste furt myslí že má len 230GB
sprava diskov ani easeus asi nepomôžu, ten disk si proste furt myslí že má len 230GB