Fotografia - vaše fotky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Fotografia - vaše fotky

Príspevok od používateľa KoCi »

Tak tu je tak svinsky backfocus, ze neviem neviem ci sa ti ho podari vyladit v pristroji. Inak FF a BF sa testuje vzdy v kombinacii konkretneho tela s konkretnym objektivom. Tj, to ze tento objektiv ma u teba backfocus, este neznamena, ze druhy (aj taky isty) objektiv bude mat tiez, rovnako ako ze tento isty backfocus bude mat aj tvoj kamarat. Ak ti takyto svinsky BF hadzu vsetky objektivy, potom posli fotak do servisu !bez objektivu! so ziadostou o kalibraciu AF
Alzheimer
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Alzheimer »

ako sa moze BF lisit pri roznych objektivoch? je to mozne? Takze tie otrasne vysledky s tymto obejktivom mozu byt sposobene BF? ta kalibracia je jednoduchy ukon? Vedia mi to napriklad urobit v prolaike?
dik
KoCi
Darca
Darca

Nie, posli ho v ramci zaruky do originalneho servisneho strediska. U D7000 je BF celkom bezny bohuzial. Ja s nim mam problem tiez, ale u mna sa dal vyladit zatial v AF fine tune vo fotaku, tak som servis neriesil. Skus aj ine objektivy a ked ti takto vyrazny BF bude hadzat aj na nich, potom ries servis. Je dost mozne, ze konkretne v pripade tejto sigmy sa jedna o vadny kusok
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Chlape, najskôr si skús vypiecť mikronastavenie focusu priamo v tele D7000ky.
Keď ani to nepomôže, tak reklamácia objektívu. Ani v ProLaike by Ti s tým viac nespravili.
Alzheimer
Amateur
Amateur

chalani dik za rady. Urobil som znova 3 testovacie fotky na kazdom objektive : 17-70, 18-105, a 50mm. Tentoraz na stative, s odpalom na dialku. Na zaklade tych fotiek mi prosim povedzte, ci telo fotaku je ok a chyba je len v objetktivoch a ktorych. Pri 50 mm mi to pripada uplne v poriadku, a teda chybu tela by som vylucil. Pri 18-105 a 17-70 som si neni isty (horsie vidno to rozostrenie vdaka vacsej DOF) tak pls poradte.
tak isto pls pri doladovani v d7000 mozem zvolit hodnoty -20 - 20. Aby som korigoval BF konkretneho objektivu mam ist do plusu alebo minusu?
ak je ta sigma zla, tak s nou nejdem do servisu (ani neviem kam), lebo nie je uz v zaruke ale rovno ju hodim do kosa

dik
Prílohy
17-70.jpg
50.jpg
18-105.jpg
KoCi
Darca
Darca

17-70 - BF ako svina (ostre sa mi to javi az pri +14-20mm) .. osobne dost pochybujem, ze toto vykryjes AF fine tune v aparate
50 - celkovo nahovno odfotene, kedy ostre nie je nic, zrejme uplne stabilny fotak pocas expozicie nebol, no podla DOF to vyzera ze by to mohlo byt ok
18-105 - velmi mierny BF, urcite by slo vyladit v aparate, avsak si vyskusaj na viacerych ohniskach - je totiz mozne, ze napravou najkratsieho ohniska si poseries najdlhsie. Pri realne fotenych vzdialenostiach a s miernym priclonenim pravdepodobne nespoznas rozdiel, preto tomu nemusis venovat zvysenu pozornost

verdikt - ta sigma bez vyrazneho priclonenia zrejme ktovieako uspokojivy vysledok neposkytne. Telo by nemalo mat nejaky problem.
Alzheimer
Amateur
Amateur

diky.
co je zle vyfotene s tou 50mm? :) Bolo to na stative, ja som stal na spickach a odpaloval s remote spustou :)
Cize ten sigma je proste zly objektiv? Existuje nejaky servis v blave, kde mi to vedia rozobrat a nastavit aby to bolo ok? alebo da sa to nejak inak riesit?
:lol:
KoCi
Darca
Darca

OMG jasne sorry fail jak svina :) BF.
Opravim.
KoCi
Darca
Darca

Trochu mi pripomina uvod Scary Movie 2, ked tam to dievca stalo pred navstevou a unikal jej moc...
Celkovo tento zjav je cosi, co asi ani nedokazem slovami opisat. Ak bol zamer vyvolat v divakovi pocit odporu z ozivlej mrtvoly utekajucej z miesta pohrebiska v hrobarovych starych bagandziach, s tuzbou osukat fotografa, potom ti zamer vysiel. Poza nevhodna az vyzyvavo drza, vyraz v tvari chladny + farba pokozky sta bez krvneho obehu. V kombinacii s krcovito zovretymi rukami zvierajucimi ten kus bielej handry, rozkrocenymi nohami a s mierne depresivnym prostredim, hadam som sa svojim opisom aj trafil :)

Aby som len nekritizoval - vlasy ma nadherne.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

2 HDR kusky z minulotyzdnovych potuliek zapadnym Balkanom
Prílohy
Mostar
Mostar
Kotor, Cierna Hora
Kotor, Cierna Hora
KoCi
Darca
Darca

jack - mozno keby to po tom hdrku prehodis do BW aby zanikli tie velmi neprirodzene farby, tak by z toho nieco bolo.. Aj ked, vdaka silnej posterizacii celkom pochybujem. Fakt je lepsie HDR nechat bez povsimnutia - v 98% to iba kazi fotky.

Ku kompozicii - prvu ti kazi votrelec s fotakom a druha - odrazovky vyniknu, ked to, co je vidiet hore, je vidiet aj vo vode, tj. je vo zvyku umiestnit horizont do prostriedku zaberu aby tak vynikla symetria.
jackb
Redeemer
Redeemer

dakujem.
HDR som robil preto, aby tam vobec dake fary boli. v Mostare sa uz stmievalo a celkovo tam bolo jesenne pocasie a vsetky normalne snimky su az velmi sede.
v zalive som chcel HDR zviditelnit vegetaciu na kopcoch, lebo okrem nasvietenych, ruzovych, casti su to len odtiene sedej.
kompo, dufal som, ze HDR nastroj mi votrelca odstrani, co sa vsak nestalo. Odrazovky tak vacsinou fotim, len tu som chcel zrkadlovo rovnu hladinu mora mat prave s oblakmi. Ale kedze to nebolo stastne riesenie necham si povedat :)
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

Skús ich sem nahrať bez HDR.
jackb
Redeemer
Redeemer

tak tu su.
kedze AW 100 je kompakt a foti len do jpg pred hdr fotim vzdy 5 zaberov...
Prílohy
DSCN3320.JPG
DSCN3528.JPG
KoCi
Darca
Darca

Skoda, ze to foti len do JPG, z RAWka by si z toho vedel rapidne vytiahnut kontrast a nasledne hodit do BW, ktore je pre pochmurne tlmene farby ako stvorene.
jackb
Redeemer
Redeemer

HDR nerobim z jedneho jpg ale z 5 bracketovanych (-2 az +2), tie priadne su obe 0
ale nie je to RAW.
v Mostare som sa BW chcel vyhnut, lebo vegetacia je tam farebna a to mi momentalne chyba (pri mori je vsetko len zelene a som zvyknuty na farebnu jesen, preto sa jej farby snazim az neopatrne vytiahnut ked ich zachytim)

Boku skusim pustit do BW, ak sa ukazu oblaky na hladine tak ako pri farebnom experimente budem stastny
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

nejsom ani zdaleka fotograf, tie HDR sa mi dost pacia ale ten ucupeny indian mi tam nehorazne vadi
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Mna tam este celkom irituje ta ziara okolo tej postavy napravo, inak je to super :)
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

skus "indiana" a aj chlapika co postava na pravej strane odrezat tj. nechaj cast z laveho horneho rohu az po temeno klaciaceho chlapika so zachovanim pomeru stran
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

Jackb tu máš taký narýchlo pokus odo mňa, na takých krajinárskych foto mne osobne HDR vo veľa prípadoch nesedí, kazí to celú atmosféru.
Prílohy
skuss.jpg
Napísať odpoveď