domáce ftp

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
jelenlsd
Amateur
Amateur

domáce ftp

Príspevok od používateľa jelenlsd »

Zdravím, v tejto sfére som dosť veľky amatér a preto by som sa chcel s vami poradiť..
planujem zakúpiť http://access-pointy.heureka.cz/tp-link-tl-wr1043nd/ ...piše tam že po pripojeni k HDD možem spraviť ftp sieť, no a k tomu ešte telku http://3d-televizory.heureka.sk/samsung-ue46es6300/. Budem mocť pripojiť telku k tomu serveru? Ak áno tak cez wifi alebo Ethernet? lebo planujem take niečo spojazdniť cez vianoce lenže moje znalosti v sieťach su dosť slabe, tak aby som nekupoval zbytočne veci ak to nespojazdnim. Ďakujem
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: domáce ftp

Príspevok od používateľa wladas »

ak ta TV dokaze prehravat z LAN tak by to malo ist
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Cez FTP to asi nespravíš, ale keďže už ja môžem spojiť svoj "starý" LCD Samsung ešte séria B po sieti s PC, určite ho budeš môcť aj Ty... pozri k nemu manuál na nete. Ako pozerám mal mať aj wifi, takže o jeden káblový problém menej... a na PC asi budeš musieť nainštalovať nejaký software.
wintermute
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wintermute »

Aky sw by malo byt treba instalovat?

Mne to funguje cez zdielany priecinok bez problemov, akurat som musel do televizoranastavit ip pocitaca, na ktory sa pripajam (zdielany pre vsetkych, akurat ostatne ip obmedzujem firewallom).

Mam to vyskusane aj pod linuxom cez sambu. Tam to sice bolo trochu komplikovanejsie, ale stale nic zlozite. Najvacsi problem bol, ze som vtedy poriadne nevedel pouzivat vi.

Mimochodom ked som mal telku do siete pripojenu APckom tak fullHD filmy obcas zretelne sekali, takze by som sa prihovaral skor za kabel.
brm
Darca
Darca

Tak možno tieto nové TV už rozpoznávajú aj zdieľané priečinky, ja to ani nikdy neskúšal, pretože ani nemám žiadne zdieľané priečinky. Na mojom LCD B série musím mať nainštalovaný Samsung PC Share Manager.. tam si nastavím, ktoré priečinky má môj televízor vidieť.

A inak.. wintermute.. keď to robíš cez zdieľané priečinky, prípadne cez Sambu... keď si pustíš film, vieš ho v TV aj pretáčať dopredu/dozadu? Mne sa dá jedine pustiť stále od začiatku.. a maximálne ho môžem pauznúť. Čiže ak mám rozpozeraný nejaký 3hod film a po 2hod ho musím vypnúť, film si opätovne môžem pustiť iba od začiatku, nemôžem si ho pretočiť na tú druhú hodinu.
jelenlsd
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jelenlsd »

Vďaka za všetky príspevky....skusim ešte niečo pohladať na nete a potom to dufam spojazdnim...a ak nie tak sa nič nedeje, prežil som bez toho doteraz tak prežijem aj dalej :D
wintermute
Light Star
Light Star

@brm: Mám samsung LE40D550, neviem, či je to práve najnovší model, zdieľané priečinky priamo nerospoznalo, bolotreba zadať IP počítača, na ktorom boli. Nie som teraz doma, takže sa mi nedá skontrolovať ako sa to tam nastavuje.
Momentálne aj tak používam prehrávanie iným spôsobom. Na domácom servri mi beží twonkymedia (kvôli prehrávaniu na iných zariadeniach).

Zo sieťového disku mi to prehráva prakticky rovnako ako z USB, môžem zrýchlene prehrávať aj posúvať na čas, ktorý nastavím. Aj keď pri 1080p filmoch počas posúvania nevidím, obraz.
wladas
Redeemer
Redeemer

@brm
aj nove TV maju vselijake problemy pri prehravani zo sietoveho disku (zdielany) popripadne pri prehravani samotneho 1080p videa (audio stopy, titulky, atd)
ja som to vyriesil popcornom a NAS-kom (poskladany, ubuntu-samba), drahe riesenie ale nemusim nic nastavovat, kopirovat, piplat sa a ja neviem co este
za hodinku a pol mi NASko stiahne 1080p film, len zapnem TV+popcorn, najdem v zlozke film a uz len play

pri nedopozerani filmu mozem kludne popcorn vypnut, aj z elektriky, a pri pusteni zacne presne na rovnakom case kde skoncil
pri pretacani (2x a 4x rychlost) je aj obraz...pri 8x a 12x uz len fotky
wintermute
Light Star
Light Star

Len by som pripomenul, že popcorn samotný stojí polovicu toho čo moja telka, nerátam NAS.
Ja som za telku dal 370€ s dph, domáci "server", ktorý prakticky využívam ako NAS ma vyšiel 50€ ktoré by som dostal za predaj starej zostavy, plus 100€ za 1TB disk. Samozrejme to nie je tak energeticky výhodné, ako armové NAS, ale pokiaľ ho netreba, tak sú disky vypnuté a celá zostava má príkon 40W.
Zatiaľ som našiel len jedno video, ktoré mi nechcelo prehrať a najväčší problém je, že musím prehadzovať kódovanie tituliek na utf-8.

Uznávam, že popcorn má pohodlnejšie ovládanie a spomínanú funkciu pokračovania v prehrávaní (ja si musím pamätať čo som mal pustené a čas kedy som to vypol).
wladas
Redeemer
Redeemer

tak ja mam TV malinko inej cenovej kategorii, to je pravda
armove? myslis atom? to uz je pekne prehistoricky model, davno sa uz neoplati (cena, vykon, spotreba)
pri malych poziadavkach na vypocetny vykon uplne postacuje napr Celeron G530, on samotny dokonca dokaze prehravat 1080p filmy ale na riesenie HTPC som bol brutalne lenivy :D a aj tak by ma potom stal ten server viac (HTPC skrinka namiesto obycajnej, dialkove+primac)
wintermute
Light Star
Light Star

Pokiaľ viem, tak atom nie je ARM. Hovoril som o domácich allinone NAS riešeniach ako predáva napr lacie, alebo qnap.
v tom mojom servri mám athlon 2500+ s barton jadrom podtaktovany na 1,1GHz. Na moje účely bohato stačí.
O htpc som ani neuvažoval, keďže telka mi prehrá všetko, tak zatiaľ pre mňa nemá veľký zmysel. To by som sa už skôr pustil cestou nejakej hernej konzoly s podporou multimédií.
wladas
Redeemer
Redeemer

tak qnap,Synology a podovne je uplne ina kategoria
to uz je pridrahe riesenie aj pre mna
nepotreboval som nejaku malicku a peknu super hracku na 4HDD ktora dokaze vsetko
stacilo mi to poskladat z beznych komponentov a funguje to (je to vlastne velmi lacny kancelarsky PC)
brm
Darca
Darca

Aha.. no ja si takto púšťam filmy asi 3x do roka a to mi je už pohodlnejšie si ho skopčiť na USB kľúč a z neho pozerať, čiže mne sa neoplatí kupovať nas, aj keď jednu dobu som už o niečom takom reálne uvažoval. Momentálne mám len cez Samsung Manager nazdieľaný priečinok s rozprávkami pre malú neter, keď k nám príde na návštevu.... a jej to tiež postačuje.

:)
Napísať odpoveď