Metanol ( metanol v alkoholo ) na slovensku.
Metanol ( metanol v alkoholo ) na slovensku.
Zdravim. Mozno trosku blba otazka, no chcem sa spytat, ze aka je pravdepodobnost, ze si kupim flasu ( napr. hrusku ), alebo Havanu ze v nej bude metanol ( tak ako v cechach ? ) Od tej situacie, ktora vtedy nastala som nepil, preto sa pytam, ci je nejake riziko kupit tu flasu obsahujucu metanol skodlivy ( metyl ). Dakujem.
Re: Metanol ( metanol v alkoholo ) na slovensku.
Tak 1:1000000 by som povedal 
-
TUCERO_SVK
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ak si stále nie si istý tak si pozri etikety zverejnené na internete vzhľadom k tejto téme a tým sa vyhni. Ale prakticky opatrenia proti tomu aby sa to u nás dostalo k zákazníkom boli dostatočné takže sa nemáš čoho báť a všeobecne mimo tej českej situácie nehrozí aby niečo také prešlo cez kontroly.
bude v kazdej, ale len zanedbatelne objemove promile
staci nekupovat alkohol od likerky Drak a chlast z bandasiek, z originalu so stitkom neoslepnes, ani v Cechach
staci nekupovat alkohol od likerky Drak a chlast z bandasiek, z originalu so stitkom neoslepnes, ani v Cechach
pančuje sa obrovske percento flias, avsak metanol je v takom malom mnozstve absolutne neskodny
Študuj etikety, a radšej si zopár € priplať, a kúp niečo overené.
Nekupuj fľašky za 3.29€.
Tá šanca je síce minimálna, až mizivá, no tie ~3€ ťa neomrzia. Keď už nie kvôli metanolu, tak kvôli chuti.
Tá šanca je síce minimálna, až mizivá, no tie ~3€ ťa neomrzia. Keď už nie kvôli metanolu, tak kvôli chuti.
-
Solo_Kamen
King
Hensym: 100% súhlas
Odporúčam pre každý prípad mať v zásobe pol litra kvalitnej vodky(Finlandia? Nikolaus? v tomto sa nevyznám
), ak sa moc bojíš. Zmierni to účinok metanolu v alkohole 
Odporúčam pre každý prípad mať v zásobe pol litra kvalitnej vodky(Finlandia? Nikolaus? v tomto sa nevyznám
Podľa mňa sa stačí riadiť zdravým rozumom.
V ČR sa otrávili z bandasky a značiek, ktoré ani nepoznám. Šanca, že sa otráviš metanolom z okolkovanej fľašky kvalitnejšieho alkoholu od overeného výrobcu je naozaj mizivá.
Samozrejme overený výrobca nie je Jožo z Pástoviec a kvalitný alkohol nie je R-UM a V-40 - to sú zbrane hromadného ničenia z sci-fi filmu.
V ČR sa otrávili z bandasky a značiek, ktoré ani nepoznám. Šanca, že sa otráviš metanolom z okolkovanej fľašky kvalitnejšieho alkoholu od overeného výrobcu je naozaj mizivá.
Samozrejme overený výrobca nie je Jožo z Pástoviec a kvalitný alkohol nie je R-UM a V-40 - to sú zbrane hromadného ničenia z sci-fi filmu.
Tak chalani...napriklad hruska SPIS, alebo Havana ? Kupena normalne na regale v Tescu, to je podla mna trochu kvalitnejsie ako flasa za 3.29
ci ,
Spiš Hruška sa iba tvári kvalitne a pakovia im to žerú a tvária sa aký nóbl chlast pijú. Je to taký istý patok zo zemiakov alebo repy ako všetky ostatné. Jáj, lepší je v tom, že ti tam pláva vyschnutá hruška, čo ju ani do zelovocu v akcii nechceli dať...
Aby som len nerýpal, tak v týchto prípadoch radšej hľadaj niečo, čo končí na -ica.
Aby som len nerýpal, tak v týchto prípadoch radšej hľadaj niečo, čo končí na -ica.
Tak tak -ica na slovensku su destilaty, spis a podobne sracky su liehoviny preto oznacuju slivka, hruska a pod.
V cechach maju povolene pouzivat -ica aj u urcitych zmesiach liehovin a destilatov, mam pocit ze min 60% destilatu ale to si treba overit.
V cechach maju povolene pouzivat -ica aj u urcitych zmesiach liehovin a destilatov, mam pocit ze min 60% destilatu ale to si treba overit.
Daj sa na domáce pálené z overeného zdroja a máš vystarané. Ja som presedlal čisto nato a fakt je to najlepšie, neviem, prečo som roky pil ten humus za 3 evry. 
ja pijem vodku (finlandia, absolut) alebo bosacku slivovicu, a nemam co riesit
hughito.. no neviem, či tým zníži riziko... skôr by som povedal, že naopak. Ale nie je nad adrenalín.
Ja skôr poradím kupovať alkohol v overených obchodoch a nie v nejakých zaprdených stánkoch. Čím väčšia sieť, tým sú výrobky pod väčšou kontrolou.... a tým menšia pravdepodobnosť výskytu niečoho podobného. Veľké celky majú dosť prísne obchodné podmienky a neraz v prípade takejto veci hrozí dodávateľovi aj šesťciferná pokuta - kto to bude riskovať? Pančovaný alkohol skôr dajú do malých skladov, obchodíkov, krčiem, kde spätná vysledovateľnosť je dosť malá.
Ja skôr poradím kupovať alkohol v overených obchodoch a nie v nejakých zaprdených stánkoch. Čím väčšia sieť, tým sú výrobky pod väčšou kontrolou.... a tým menšia pravdepodobnosť výskytu niečoho podobného. Veľké celky majú dosť prísne obchodné podmienky a neraz v prípade takejto veci hrozí dodávateľovi aj šesťciferná pokuta - kto to bude riskovať? Pančovaný alkohol skôr dajú do malých skladov, obchodíkov, krčiem, kde spätná vysledovateľnosť je dosť malá.
Ja taktiez v poslednej dobe degustujem iba domace palene alebo z legalnych palenic. Nie je nad to, ked poznas overeny zdroj a ked poznas odbornika, co fakt vie palit, tak nic lepsie si ani nemozes priat. Vedeli ste napr. ze pri palenom robi aj 1% dost na chuti? Mal som moznost to vyskusat a fakt 50-tka, maximalne 51% ma vyrazne lepsiu chut ako napr. 52/53%.
Výnimočne sa zhodujem s Koragom, takže ani nebudem odpovedať brm-ovi.
Keďže ja nie som na -ice, vodky a celkovo bledý alkohol, tak problém nemám.
Nepohrdnem Fernetom (najmä Citrus), nejakým lepším Rumom (Biely Morgan), a mojim obľúbeným - Tatranský Čaj.
Okrem toho, že to fakt výborne chutí, to má ešte aj krásne fľašky, a všetkých 6 už mám vystavených na poličke (od 22% do 72%). Nepoznám alkohol, ktorý by mal chuť ešte pri 70 percentách. 
Nepohrdnem Fernetom (najmä Citrus), nejakým lepším Rumom (Biely Morgan), a mojim obľúbeným - Tatranský Čaj.