Prevod penazi na Ucet ...
Re: Prevod penazi na Ucet ...
v najblizsom termine zuctovania tvojej banky, kazda to ma inak + prevod moze trvat az 2 pracovne dni
Okej dakujem za odpoved 
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Ahojte,
potrebujem odoslať peniaze do UK. Predpokladám, že bude možné odoslať to ako SEPA platbu. Otázka znie: pokiaľ mi dotyčný zadá sumu v librách, koľko EUR mu mám poslať?
Resp. dá sa pri odoslaní nastaviť iná mena? (mám mBank živnostnícky)
potrebujem odoslať peniaze do UK. Predpokladám, že bude možné odoslať to ako SEPA platbu. Otázka znie: pokiaľ mi dotyčný zadá sumu v librách, koľko EUR mu mám poslať?
-
hojko
Site Admin
Predpokladam, ze kedze SLSP ponuka moznost platit v eurach ale aj v inej mene, ze to bude mat kazda banka vratane mBank. Potom si daj pozor na poplatky, pretoze tie sa daju pri SLSP) nastavit, ze poplatky platis ty, plati prijemca alebo sa to deli. Nebolo by vyhodnejsie pouzit nieco ako PayPal, Western Union a podobne sluzby???
-
Stoporko
VIP
Optimum by bol paypal, no nie som si istý, či ho druhá strana vlastní 
poplatky za platbu v cudzej mene sú u väčšiny bánk nechutné a preto sa to moc nevyplatí kým to fakt nepotrebuješ poslať na cent presne.
Odporúčam si sumu prerátať podľa kurzu banky a platiť normálne v eurách.... poslať treba o nejaké to euro navyše aby nedošlo peňazí menej ako plánuješ v dôsledku zmeny kurzu.
Odporúčam si sumu prerátať podľa kurzu banky a platiť normálne v eurách.... poslať treba o nejaké to euro navyše aby nedošlo peňazí menej ako plánuješ v dôsledku zmeny kurzu.
-
Stoporko
VIP
Rubiki, možno trápna otázka (všetky čísla sú vymyslené, slúžia pre modelové účely):
pokiaľ má cieľová banka v UK nákup EUR za 1,12 a predaj za 1,1 a ja potrebujem, aby adresát dostal 1000 libier, tak to rátam ako?
1000libier / 1,12?
Sprostí Angláni, keby aspoň ten paypal mali - u Škótov sa aspoň kreditkou dá platiť...
pokiaľ má cieľová banka v UK nákup EUR za 1,12 a predaj za 1,1 a ja potrebujem, aby adresát dostal 1000 libier, tak to rátam ako?
1000libier / 1,12?
Sprostí Angláni, keby aspoň ten paypal mali - u Škótov sa aspoň kreditkou dá platiť...
No to znamená že tá banka chce za každú libru ktorú ti vydá 1,12 eura a že za každú libru ktorú im dáš ty dostaneš 1,1 eura.
t.j počítať musíš:
x EUR / 1,12 = 1000 GBP ----->> x = 1120 EUR
teda zaplatiť musíš 1120 EUR.
Odporúčam ti zistiť si aké máš v mBank poplatky za platbu v cudzej mene a aké za platbu v eurách do tej konkrétnej banky v UK. Na infolinke by ti mali vedieť presne povedať a aj poradiť ohľadom toho čo je pre teba najvýhodnejšie. Ja keď som potreboval platiť do zahraničia tak poplatok za platbu v cudzej mene bol snáď 15 euro či koľko a za platbu v eurách na ten istý účet bol poplatok 10centov... tak som tam poslal to čo som si vyrátal a navyše euro kôli možnej zmene kurzu v deň prevodu.
t.j počítať musíš:
x EUR / 1,12 = 1000 GBP ----->> x = 1120 EUR
teda zaplatiť musíš 1120 EUR.
Odporúčam ti zistiť si aké máš v mBank poplatky za platbu v cudzej mene a aké za platbu v eurách do tej konkrétnej banky v UK. Na infolinke by ti mali vedieť presne povedať a aj poradiť ohľadom toho čo je pre teba najvýhodnejšie. Ja keď som potreboval platiť do zahraničia tak poplatok za platbu v cudzej mene bol snáď 15 euro či koľko a za platbu v eurách na ten istý účet bol poplatok 10centov... tak som tam poslal to čo som si vyrátal a navyše euro kôli možnej zmene kurzu v deň prevodu.
-
Stoporko
VIP
Rubiki - vďaka! mBank má SEPA platby (teda v EUR do zahraničia) bez poplatku, takže v tom by nemal byť problém. Iba ak v skrytých poplatkoch o ktorých neviem