Platil som poštovné cca 17e. Tovar mi prišiel kuriérskou službou navonok nepoškodený.
Otvoril som krabicu, skontroloval a našiel chybu (prasknutý valec). Poslal som im ho naspäť cez SK poštu, k nim to príde CZ poštou /kuriérom/.
Chcem sa spýtať, či mám právo na vrátenie poštovného ak bude reklamácia uznaná a budú mi vracať peniaze, pretože ten istý tovar už nemajú skladom.
Vznikli mi dodatočné náklady cez 30e len z titulu poštovného !!!
V obch.podmienkach majú toto:
V zákone som našiel toto:V případě, že zboží splňuje kriteria pro přijetí na reklamaci, zašle Kupující zboží, nejlépe včetně veškerého příslušenství (v zájmu rychlého vyřízení reklamace), v originálním obalu. V případě, že kupující originální obal nemá, je povinen na vlastní náklady zajistit jiný vhodný obal, vyhovující nárokům přepravy. Kupující bere na vědomí, že v případě nedostatečně chráněného zboží při přepravě může dojít k jeho poškození a následnému zamítnutí reklamace. Náklady na dopravu reklamovaného zboží do provozovny internetového obchodu hradí zákazník. Náklady na dopravu zboží z reklamace Kupujícímu nese Prodávající, a to pouze v případě uznané reklamace.
§ 598
Kupující má právo na úhradu nutných nákladů, které mu vznikly v souvislosti s uplatněním práv z odpovědnosti za vady.
Nie sú tie ich obch.podmienky v nesúlade resp. v rozpore so zákonom????
ĎAKUJEM PEKNE ZA KAŽDÚ RADU