Ahojte, dostal som od priatelky na Vianoce tuto citacku. Vzdy som po citacke tuzil, ale nikdy som sa o ne viac nezaujimal. Preto by som sa chcel spytat niekoho, kto nejaku ma, mozno aj tuto konkretnu, keby mi mohol poradit, aky software nainstalovat na vytvaranie knih a pod.. Cital som o nejakych programoch ako Calibre, nieco od Adobe a pod. ale velmi sa v tom nevyznam. Mam nejake knihy v pdf formate, myslite,ze by bolo lepsie ich preformatovat na epub, alebo citate radsej knihy v pdf?
Ked som si vlozil knihu v pdf do citacky, tak som pri nej nemal ziaden obrazok, ako by sa to dalo riesit? Neviete ci sa daju z Barnes & Noble stiahnut zdarma aj nejake cz/sk knihy?
Trocha viac otazok, ale za kazdu radu dakujem
k+ ista
Citacka Nook Simple Touch
Re: Citacka Nook Simple Touch
Ja pouzivam Calibre a som nadmieru spokojny. Ma prehladnu organizaciu, vie konvertovat knihy do roznych formatov a postara sa aj o kopirovanie do citacky. Citanie priamo v pdf neodporucam, najlepsie je skonvertovat knihu do formatu podporovaneho citackou (mobi, epub, atd.). Potom si budes moct pohodlne listovat v knihe, menit riadkovanie a velkost pisma a text bude stale v co najvacsom mnozstve na jednej "stranke". Ak to nechas v pdf, tak sa ti naraz zobrazi cela strana tak ako je v pdf, to moze byt fajn ak je pismo dostatocne velke, vacsinou je vsak pomerne male a treba pouzit zoom, co je uz dost nepohodlne.
Ja standardne konvertujem do mobi formatu, vacsinou sa to podari aj s obrazkami, no nie vzdy. Ak mas napriklad nejake skripta, kde je obrazkov vela a popisy k nim su dolezite, tak je lepsie ostat pri pdf, pri ostatnych knihach s minimom obrazkov je lepsie pouzit iny format.
Ja standardne konvertujem do mobi formatu, vacsinou sa to podari aj s obrazkami, no nie vzdy. Ak mas napriklad nejake skripta, kde je obrazkov vela a popisy k nim su dolezite, tak je lepsie ostat pri pdf, pri ostatnych knihach s minimom obrazkov je lepsie pouzit iny format.
Vdaka za rychlu odpoved.
Skusil som cez to Calibre prekonvertovat knihu pdf na epub, ale spravilo mi to akesi velke medzery. Kde boli rezdelene slova, tak mi to automaticky posunulo o riadok nizsie. A ak mas napr. format doc, tak co pouzivas, lebo ten mi nesiel cez Calibre konvertovat. V Calibre si mozes napr. tu knihu aj rozdelit na kapitoly aby sa ti potom lahsie hladalo?
Skusil som cez to Calibre prekonvertovat knihu pdf na epub, ale spravilo mi to akesi velke medzery. Kde boli rezdelene slova, tak mi to automaticky posunulo o riadok nizsie. A ak mas napr. format doc, tak co pouzivas, lebo ten mi nesiel cez Calibre konvertovat. V Calibre si mozes napr. tu knihu aj rozdelit na kapitoly aby sa ti potom lahsie hladalo?
Ohladom kapitol ti neviem poradit, pretoze to nepouzivam. Mam Kindle a ta si pamata kde som skoncil (to by mala vediet aj tvoja), cize vyhladavanie som zatial nikdy nepotreboval. Ale v nastaveniach je nieco s kapitolami, cize by sa to mohlo dat, aj ked standardne to berie asi iba v pripade ze kapitoly su spravne nastavene v zdrojovom subore. Doc by som riesil konverziou do pdf cez nejaku pdf tlaciaren alebo priamo cez office a naslednou konverziou.
Medzery som mal tiez spociatku velke, ale to som upravil v nastaveniach citacky a teraz je to viacmenej normalny text s oddelenymi odsekmi. Obcas sa pritrafi nejake nestandardne rozdelenie riadkov/viet, ale stale je to lepsie ako ciste pdf.
Medzery som mal tiez spociatku velke, ale to som upravil v nastaveniach citacky a teraz je to viacmenej normalny text s oddelenymi odsekmi. Obcas sa pritrafi nejake nestandardne rozdelenie riadkov/viet, ale stale je to lepsie ako ciste pdf.
Vdaka, skusim sa s tym trocha pohrat a zistit co to dokaze
...mozem sa ozvat cez ss,ak budem potrebovat s niecim pomoct?
Mozes, ale neviem ci ti este s niecim budem schopny pomoct
Velmi sa s tym nebabrem, len si vsetko skonvertujem a par chybiciek pri zobrazeni v citacke mi uz nevadi, takze do hlbky som velmi nesiel 
//autoeditácia príspevku (02 Jan 2013, 17:36)
Tak dnes ma tie medzery medzi riadkami dozrali ked som konvertoval jednu knihu, pozrel som do nastaveni a v Calibre staci zapnut heuristicke spracovanie + vypnut medzery medzi riadkami. Potom to vsetko pekne zhusti tak ako treba
//autoeditácia príspevku (02 Jan 2013, 17:36)
Tak dnes ma tie medzery medzi riadkami dozrali ked som konvertoval jednu knihu, pozrel som do nastaveni a v Calibre staci zapnut heuristicke spracovanie + vypnut medzery medzi riadkami. Potom to vsetko pekne zhusti tak ako treba