Citacka Nook Simple Touch

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Deco
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Citacka Nook Simple Touch

Príspevok od používateľa Deco »

Ahojte, dostal som od priatelky na Vianoce tuto citacku. Vzdy som po citacke tuzil, ale nikdy som sa o ne viac nezaujimal. Preto by som sa chcel spytat niekoho, kto nejaku ma, mozno aj tuto konkretnu, keby mi mohol poradit, aky software nainstalovat na vytvaranie knih a pod.. Cital som o nejakych programoch ako Calibre, nieco od Adobe a pod. ale velmi sa v tom nevyznam. Mam nejake knihy v pdf formate, myslite,ze by bolo lepsie ich preformatovat na epub, alebo citate radsej knihy v pdf?
Ked som si vlozil knihu v pdf do citacky, tak som pri nej nemal ziaden obrazok, ako by sa to dalo riesit? Neviete ci sa daju z Barnes & Noble stiahnut zdarma aj nejake cz/sk knihy?

Trocha viac otazok, ale za kazdu radu dakujem

k+ ista
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Citacka Nook Simple Touch

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja pouzivam Calibre a som nadmieru spokojny. Ma prehladnu organizaciu, vie konvertovat knihy do roznych formatov a postara sa aj o kopirovanie do citacky. Citanie priamo v pdf neodporucam, najlepsie je skonvertovat knihu do formatu podporovaneho citackou (mobi, epub, atd.). Potom si budes moct pohodlne listovat v knihe, menit riadkovanie a velkost pisma a text bude stale v co najvacsom mnozstve na jednej "stranke". Ak to nechas v pdf, tak sa ti naraz zobrazi cela strana tak ako je v pdf, to moze byt fajn ak je pismo dostatocne velke, vacsinou je vsak pomerne male a treba pouzit zoom, co je uz dost nepohodlne.
Ja standardne konvertujem do mobi formatu, vacsinou sa to podari aj s obrazkami, no nie vzdy. Ak mas napriklad nejake skripta, kde je obrazkov vela a popisy k nim su dolezite, tak je lepsie ostat pri pdf, pri ostatnych knihach s minimom obrazkov je lepsie pouzit iny format.
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Vdaka za rychlu odpoved.
Skusil som cez to Calibre prekonvertovat knihu pdf na epub, ale spravilo mi to akesi velke medzery. Kde boli rezdelene slova, tak mi to automaticky posunulo o riadok nizsie. A ak mas napr. format doc, tak co pouzivas, lebo ten mi nesiel cez Calibre konvertovat. V Calibre si mozes napr. tu knihu aj rozdelit na kapitoly aby sa ti potom lahsie hladalo?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ohladom kapitol ti neviem poradit, pretoze to nepouzivam. Mam Kindle a ta si pamata kde som skoncil (to by mala vediet aj tvoja), cize vyhladavanie som zatial nikdy nepotreboval. Ale v nastaveniach je nieco s kapitolami, cize by sa to mohlo dat, aj ked standardne to berie asi iba v pripade ze kapitoly su spravne nastavene v zdrojovom subore. Doc by som riesil konverziou do pdf cez nejaku pdf tlaciaren alebo priamo cez office a naslednou konverziou.
Medzery som mal tiez spociatku velke, ale to som upravil v nastaveniach citacky a teraz je to viacmenej normalny text s oddelenymi odsekmi. Obcas sa pritrafi nejake nestandardne rozdelenie riadkov/viet, ale stale je to lepsie ako ciste pdf.
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Vdaka, skusim sa s tym trocha pohrat a zistit co to dokaze :-)...mozem sa ozvat cez ss,ak budem potrebovat s niecim pomoct?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Mozes, ale neviem ci ti este s niecim budem schopny pomoct :) Velmi sa s tym nebabrem, len si vsetko skonvertujem a par chybiciek pri zobrazeni v citacke mi uz nevadi, takze do hlbky som velmi nesiel :)

//autoeditácia príspevku (02 Jan 2013, 17:36)
Tak dnes ma tie medzery medzi riadkami dozrali ked som konvertoval jednu knihu, pozrel som do nastaveni a v Calibre staci zapnut heuristicke spracovanie + vypnut medzery medzi riadkami. Potom to vsetko pekne zhusti tak ako treba ;)
Napísať odpoveď