Kontaktne sosovky
-
lowmanek
Light Professional
Re: Kontaktne sosovky
Dnes som poctivo trenoval a dostavili sa vysledky...
Teraz mam pre zmenu iny problem - natrhol sa mi kusok sosovky, asi 1mm. Viem, ze vsetky odborne hlavy hovoria, ze ju treba vyhodit, lenze v niektorych diskusiach ludia pisali, ze v pohode nosili este urcitu dobu dalej...
Teraz mam pre zmenu iny problem - natrhol sa mi kusok sosovky, asi 1mm. Viem, ze vsetky odborne hlavy hovoria, ze ju treba vyhodit, lenze v niektorych diskusiach ludia pisali, ze v pohode nosili este urcitu dobu dalej...
-
marek carey
Medium Star
To, ze nosili ini, neznamena, ze musis aj ty skusat. Radsej si clovek rozmysli, ci chce riskovat poskodenie rohovky a potom ich nebude moct nosit mesiac, alebo radsej da novy par (a pri dobrej starostlivosti ponosi dlhsie ten). 
Ale tak pokial ho to neskrabe tak by mohol este chvilu ponosit
Mne raz vyletel ten reflexny pasik co sa dava na ruku a udrel mi do oka, presekol sosovku napoly
Mne raz vyletel ten reflexny pasik co sa dava na ruku a udrel mi do oka, presekol sosovku napoly
Ako si ju potom vybral? 
-
marek carey
Medium Star
ked sa ti poskodi sosovka, tak ti veru zle drzi. 
Ja som ju ani vyberat nemusel, ked sa roztrhla tak nejak uz nedrzala v oku a pri zmurkniti vysla von 
Tiež už sa mi jednu podarilo roztrhnúť,no skôr len tak natrhnúť.Zistil som to až pri prehliadke.
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2013, 15:20)
Potrebujem súrne odpoveď,môžem si so šošovkami zdriemnuť? tak na hodinku max dva?
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2013, 15:20)
Potrebujem súrne odpoveď,môžem si so šošovkami zdriemnuť? tak na hodinku max dva?
hodinka-dve nie je problem, sem tam (!) sa da aj cez noc (akurat rano sa to hodi preplachnut, lebo ich budes mat akoby nalepene na oku)
inak ja pouzivam tie 30 dnove nonstop a neviem si vynachvalit
inak ja pouzivam tie 30 dnove nonstop a neviem si vynachvalit
Kiko: stava sa mi ze zaspim s nimi, nie je problem, rano staci vybrat, dat do roztoku a nasadit.. ak to nespravis (stalo sa mi nachate ze som nemal roztok), tak chvilku (hodinku) budes vidiet hmlisto..
-
marek carey
Medium Star
Ak s nimi zaspis v noci, druhy den ich nenos, treba, aby sa oci zregenerovali. Cez den si pospat nevadi.
Ďakujem za odpovede.Ide o to že často po škole sa mi chce spať,ale pospím si len tak hodinku viac určite nie...tak som nevedel či to môžem risknúť.
-
marek carey
Medium Star
Mozes, keby sa ti potom nalepi sosovka na oko, alebo viecko, tak len kvapni roztoku do oka a je to.
Prosím vás nemáte nejakú osvedčenú radu - trik, ako rýchlo založiť šošovky? Nosím ich tri týždne a stále mi to trvá okolo 15 min. Šošovka mi zostáva nalepená na prste a nechce sa prichytiť oka. Podarí sa to až na x-pokus.
-
marek carey
Medium Star
Dobre z nej odkvapkaj roztok, alebo ju ked ju vkladas do okoa, tam bruskom prsta napasuj. 
Ja si ju hned po vybrati z puzdra polozim na ruku aby som videl, ci ju mam dobre a mohol si ju lepsie prilozit na prst. Nedavam siju na brusko ale o priblizne 5mm vyssie. Pozriem sa hore, prstom trocha poodtiahnem viecko a rychlo si ju tam mrdnem
Tak akoby som si pichol do oka 
Ak by si si ju dal do oka zle tak nepanikar, nezmurkaj a skus si ju poopravit..
Ak by si si ju dal do oka zle tak nepanikar, nezmurkaj a skus si ju poopravit..
Aha, tak to môže byť tým, že je dosť vlhká od roztoku. A tiež som ju mala na brušku prsta, tak možno skôr vyššie. Tak vyskúšam, vďaka za rady.
-
lowmanek
Light Professional
V poste na predoslej strane som sem dal video, podla ktoreho som sa to naucil ja http://www.hojko.com/post1929745.html#p1929745 .
Sosovku si vkladam zhora, "zasuniem" ju pod dolnu cast oka /neviem ako sa to vola, proste "spodok", co sa natahuje prstom pri vkladani/ a pritlacim k oku...
Sosovku si vkladam zhora, "zasuniem" ju pod dolnu cast oka /neviem ako sa to vola, proste "spodok", co sa natahuje prstom pri vkladani/ a pritlacim k oku...
To zasúvanie pod "spodok" je fakt dobré,tiež som si ich zo začiatku dlho nasadzoval ale toto je dobrá metóda.
Našla som recenzie na tie moje šošovky a viacerým trvá ich zakladanie dlhšie, vraj preto lebo majú veľmi tenký okraj. S inými im to išlo lepšie. Ale zase od prvého dna som ich mala v očiach celý deň a vôbec som to nepocíťovala. Tak asi trochu toho ranného jedovania stojí za ten komfort :lol
http://www.sosovky-kontaktne.sk/topvue- ... -1-sosovka
//autoeditácia príspevku (04 Feb 2013, 15:21)
Ešte sa chcem spýtať môžem mať v každom oku šošovku inej značky?
http://www.sosovky-kontaktne.sk/topvue- ... -1-sosovka
//autoeditácia príspevku (04 Feb 2013, 15:21)
Ešte sa chcem spýtať môžem mať v každom oku šošovku inej značky?
luxinka: trenuj, kazdy ma svoj styl. Bud rada, ze si sosovku este nedostala za viecko. Celkom blby zazitok. Skrabe ako prasa pri otvoreni oka, ked konecne otvoris, vobec ju nevidno 
Ja mam tie maksie sosovky a ide to lavou zadnou. Kupil som si aj tie tvrdsie, cely den ma skrabu, nevyhovuju.. zial.
Ako vyberiem sosovku na prst (brusko), pozriem ci nie je opacne, ak nie, strednym prstom stiahnem dolne viecko a vlozim mimo oka, teda na bielko, zmurknem a je tam.
Akurat blbe, ze som si zvykol na zrkadlo a bez toho mi to ide dost tazko, ale este som nebol na mieste, kde by sa nieco nelesklo
Mozes mat v kazdom oku ine. Aj dioptrie, aj znacky, aj typ aj farbu
Ja mam tie maksie sosovky a ide to lavou zadnou. Kupil som si aj tie tvrdsie, cely den ma skrabu, nevyhovuju.. zial.
Ako vyberiem sosovku na prst (brusko), pozriem ci nie je opacne, ak nie, strednym prstom stiahnem dolne viecko a vlozim mimo oka, teda na bielko, zmurknem a je tam.
Akurat blbe, ze som si zvykol na zrkadlo a bez toho mi to ide dost tazko, ale este som nebol na mieste, kde by sa nieco nelesklo
Mozes mat v kazdom oku ine. Aj dioptrie, aj znacky, aj typ aj farbu