XCOM: Enemy Unknown
-
XGames
VIP
- Kontaktovať používateľa:
XCOM: Enemy Unknown
až sa mi nechce veriť, že tu nie je topic o XCOM
Hra vyšla dnes, očakávania sú veľké, recenzie tiež dávajú hre šancu
IGN 8,2
Eurogamer 9/10
Sektor 9
atd.
xzone chysta aj neoficialny preklad pre neznalcov anglictiny
Hra vyšla dnes, očakávania sú veľké, recenzie tiež dávajú hre šancu
IGN 8,2
Eurogamer 9/10
Sektor 9
atd.
xzone chysta aj neoficialny preklad pre neznalcov anglictiny
Re: XCOM: Enemy Unknown
Uz som to skusal a musim povedat, ze po prvych misiach som prijemne prekvapeny. Tutorial je nenuteny a dufam, ze coskoro uz tutorial skonci a bude to ako v prvom XCOM: ENemy unknown, ked mal hrac volnost. Principy vyzeraju byt zachovane, zvuky su fajn, atmosfera tiez, len grafika na dnesnu dobu trochu zaostava 
jj rozmýšľal som nad tým, že založím tému o X Come, no predbehol si ma...čo sa týka mňa, tak za čias svojej mladosti som strávil hodiny za klasickým X-COM Enemy Unknown a X-COM Terror from the deep...takže sa veľmi teším na túto novotu...hral som demo a môžem povedať, že je to celkom fajn...hovorím "CELKOM FAJN" preto, lebo aj napriek tomu, že sa inovácia pridržiava svojho pôvodného originálneho vzoru, už to nie je ono a ani nikdy nebude. Tým samozrejme nechcem povedať, že by táto hra stála za nič. Uvidíme čo to prinesie 
Tak tutorial bol nejaky dlhy, az ma to prestalo bavit, dal som si to znovu bez neho a hned je to o niecom inom. Nikto mi do hry nekeca, mozem sa rozhodovat podla seba a uz sa to viac podoba na prve 3 diely serie 
-
vendo
Guru
skoda ze to nende na XP 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
to je dobre
to video vyzera paradne.. no 49,99 (steam) za to nedam. pockam si na GOTY za 9,99 
//stale vela:)) viac ako hore uvedenu somu do hry nikdy neinvestujem (okrem bf3, ktoreho kupu teraz lutujem).
//stale vela:)) viac ako hore uvedenu somu do hry nikdy neinvestujem (okrem bf3, ktoreho kupu teraz lutujem).
Na xgames.sk maju steam verziu za 30
V progaming shop-e za 33 krabickovku.
-
Bad.boy
Medium Professional
Povodny Enemy Unknown som nehral a ani tomuto som nedaval velku nadej kedze nie som fanusik strategii a uz vobec nie tahovych ale... Pretrpel som ten nudny tutorial, spravil dake misie, prisiel o par clenov, porobil vyskumi, zostrelil prve ufo a nemozem sa od toho odrthnut
UFO tematika je pre mna viac ako dobra a moznost si chytit svojho mimozemstana na skumanie je super
Tesite sa s kazdym novym povysenim a smutite po smrti vasho oblubeneho vojaka. Najhorsie je hranie stylom este 1 misia...este 1 vyskum...a zrazu su 4 hodiny rano
Vrelo doporucujem, koli tejto hre som dokonca prestal hrat Dishonored 
Este jedna mysia a este jeden vyskum a na hodinach pol piatej rano
To je obraz aj mojich styroch vecerov
Strasne chytlava hra ale je to fakt orezany original.
To je obraz aj mojich styroch vecerov
Strasne chytlava hra ale je to fakt orezany original.
No...tú hru mám už dávno prejdenú...celkom fajn...má to svoje klady, ale vedel by som na tom vytýčiť aj isté zápory, s ktorými sa vývojári mohli ešte viac pohrať alebo niečo dorobiť...celkom aj krátke...ale zasa keď si to človek dá na ťažšiu obtiažnosť, tak ho dĺžka hry nebude zaujímať, pretože mu dajú zabrať iné veci:)
-
blitzkrieg
Professional
chcem aj ja prispieť ale mám aj otázku
predtým som žiadny Xcom nehral ale prekvapilo ma to je to super a keď sa ma priateľka spýta čo idem robiť, pozrie sa na mňa a vie že idem chytať zasa ufónov.. hrateľnosť ma prekvapila keďže mám celkom rád ťahové hry s rpg prvkami.. len ma vytáča jedna vec ..akoby sa niekedy ufón zasekol a strašne dlho mu trvá čo urobí a potom musím hru vypnúť natvrdo a zasa zapnúť ..stalo sa mi to dva krát ..neviete či je nejaký patch alebo niečo pod. ?
Ja som to presiel cele (steam verzia) a nikdy som sa s tym nestretol. Ale je to celkom zabugovana hra, takze je mozne, ze u teba sa to deje
Mne sa stalo to, ze sa mi prestali zobrazovat nove savy a bolo treba zmazat stare rucne.
A aby som zhrnul nazor na hru: bolo to fajn, pacil sa mi system krytia, dalo sa to velmi dobre vyuzit hlavne v zaverecnych fazach hry pri taktizovani, ked boli nepriatelia uz dost silni. Da sa vsak povedat, ze mi vadilo zjednodusenie oproti prvym trom dielom serie. Pocit volnosti postupu tam bol, ale vsimol som si, ze ked som uz mal pripraveny vyskum, ktory bol oznaceny ako prioritny, tak casto mi to uz neponukalo ziadnu misiu az kym som to nevyskumal. Predtym to bolo tak, ze ufoni fungovali normalne a bolo iba na hracovikedy co vyskuma. Takisto ked mi prikazali chytit ziveho ufona z nejakej velkej lode, tak hned sa taka lod objavila.
Ale hlavne je, ze ma bavili boje, s tymi som stravil najviac casu a celkovo to aj tak vidim na hodnotenie cca 8/10.
A aby som zhrnul nazor na hru: bolo to fajn, pacil sa mi system krytia, dalo sa to velmi dobre vyuzit hlavne v zaverecnych fazach hry pri taktizovani, ked boli nepriatelia uz dost silni. Da sa vsak povedat, ze mi vadilo zjednodusenie oproti prvym trom dielom serie. Pocit volnosti postupu tam bol, ale vsimol som si, ze ked som uz mal pripraveny vyskum, ktory bol oznaceny ako prioritny, tak casto mi to uz neponukalo ziadnu misiu az kym som to nevyskumal. Predtym to bolo tak, ze ufoni fungovali normalne a bolo iba na hracovikedy co vyskuma. Takisto ked mi prikazali chytit ziveho ufona z nejakej velkej lode, tak hned sa taka lod objavila.
Ale hlavne je, ze ma bavili boje, s tymi som stravil najviac casu a celkovo to aj tak vidim na hodnotenie cca 8/10.
-
blitzkrieg
Professional
ja mám tiež steam verziu ale nekupoval som to
a s tým výskumom máš pravdu tiež mám nejakú prioritu a potom bum a hneď je panika v afrike či kde
ale boje sú fakt super včera som jeden boj hral od pol noci do dnes rána a už som bol na nervy a asi na 10 pokus som to dal
a aký rozdiel je medzi tými obtiažnosťami ? ufóni sú len silnejší či ?
ale boje sú fakt super včera som jeden boj hral od pol noci do dnes rána a už som bol na nervy a asi na 10 pokus som to dal
Co som si vsimol, tak su silnejsi a tvoji vojaci su slabsi. Na normal to bolo tak akurat vyvazene a cca od polovice hry som zacal mat navrch, teda az kym neprisli roboty
Na nich platili uz iba sniperi a rakety. Za celu hru som stratil jedineho vojaka, lebo som mal zly save, inak som si na to daval pozor a niektore misie mi dali zabrat, aby som ich dohral bez straty.
-
blitzkrieg
Professional
a čo sa stane ak je v nejakom štáte max panika a odídu či čo ..
ešte sa mi to nestalo ale už som mal varovanie
Odidu a prides o ich mesacne dotacie, odist mozu tusim maximalne 4 staty, potom hra skonci.
-
blitzkrieg
Professional
dobre vedieť ..
takže viem kde a ako sa mám zamerať ..a keď z misie donesiem 2 ufónov ktorý žijú tak je tam nejaká doba dokedy ich môžem vypočuť ? alebo po čase zdochnú
Ja som to trochu odkladal a nezdochol ziadny, prislo to na nich az po vysluchu 
Ja som to dohral dvakrat s toho raz na najtazsej obtiaznosti a co som si vsimol tak najvacsi rozdiel bol hlavne tom ako sa moji vojaci trifali. Taktiez nepriatel bol na najtazsej obtiaznosti niekedy az neuveritelne presny a trifal take veci co by mne pisalo asi 1% na zasah.
Sa mi podarilo uz v 2 tyzdni stratit Kanadu, proste som nemal sancu to udrzat lebo tesne pred koncom mesiaca som si musel vybrat s 3 misii a stym ze som vedel ze akymkolvek vyberom nieco stratim. Je velmi tazke si tam udrzat spokojnost hlavne v prvych tyzdnoch.
Inak odporucam namaxovat satelity najskor nad juznou amerikou, ten bonus tam je uplne neuveritelny a vymaka ti tech velmi rychlo.
Pouzivali ste niekto ten Mind Shield co sa da vyrobit na 1 pouzitie? Ja to planujem este 1x zahrat a rozmyslam ci sa do toho oplati pchat prachy, ale ak by to ochranilo vojakov pred tym mind control co sa deje v poslednej misii tak to zato stoji.
Sa mi podarilo uz v 2 tyzdni stratit Kanadu, proste som nemal sancu to udrzat lebo tesne pred koncom mesiaca som si musel vybrat s 3 misii a stym ze som vedel ze akymkolvek vyberom nieco stratim. Je velmi tazke si tam udrzat spokojnost hlavne v prvych tyzdnoch.
Inak odporucam namaxovat satelity najskor nad juznou amerikou, ten bonus tam je uplne neuveritelny a vymaka ti tech velmi rychlo.
Pouzivali ste niekto ten Mind Shield co sa da vyrobit na 1 pouzitie? Ja to planujem este 1x zahrat a rozmyslam ci sa do toho oplati pchat prachy, ale ak by to ochranilo vojakov pred tym mind control co sa deje v poslednej misii tak to zato stoji.