Predloha na Zivotopis

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
Dewey
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Predloha na Zivotopis

Príspevok od používateľa Dewey »

Vie niekto, kde najdem predlohy na Zivotopis, ktore len vyplnim svojimi udajmi?
Nejaka webowa stranka , kde by sa dalo vybrat z viacerych stylov, by bolo najlepsie.
Dik
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Predloha na Zivotopis

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

Neviem ...ak ti stači taky že si len pozaškrtavaš niečo ....a vypišeš ..tak skus profesia.sk tam ked si spraviš zivotopis potom si ho vieš uložiť v PDF formate..ale ja som si stiahol len vzor ako ma CV vyzerat a pisal som si ho podla seba vo worde...ale ak chceš len nejake take vygenerovane tak profesia je v pohode alebo skus google s klučovymi slovami CV online...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Pouzi europass template
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Aj na profesii mas niekolko moznych foriem zivotopisov...
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

posielali ste firmám životopisy vytvorený na základe nejakého template napr. z profesie a pod.. alebo ste si vytvorili svoj vlasný vo worde? Čo je podľa vás lepšie?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Naposledy som použil extrakt z linkedinu, inak Europass template
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ja som naposledy použil
https://europass.cedefop.europa.eu/edit ... cv/compose
Dá sa zostaviť 1. Životopis 2. Európsky profesijný pas 3. Jazykový pas

Export je možný do:
Adobe® PDF + Europass XML
Microsoft® Word
OpenDocument
Europass XML

Nezabudnúť že Dokumenty a údaje nie sú trvalo uložené na serveroch Europass. to znamená že určite potom uložiť teda Exportovať.

Určite odporúčam použiť okrem iného aj export do Adobe® PDF + Europass XML a to z dôvodu že ho môžte opäť načítať na stránke a upraviť, doplniť a znova exportovať.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

neviem či to sem patri ale ako by mal vyzerať životpis študenta strednej školy nejaka šablona?
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Podľa mňa rovnako, ako ostatné životopisy, akurát že k zamestnaniu nenapíšeš nič, maximálne nejaké brigády. Ale ak máš napísať beletrizovaný životopis, tak to je o niečom inom.
RAMMSTEIN16
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa RAMMSTEIN16 »

Ja som zostavil životopis nasledovne:

Osobné údaje (+ foto)
Vzdelanie
Pracovné skúsenosti
Vlastnosti a záujmy (počítačové zručnosti, jazykové znalosti, osobné predpoklady, vodičské oprávnenie)

Jeden zamestnávateľ mi však odpísal, že nemám používať blind životopis, lebo ma všade hneď zamietnu. Aký to je blind životopis? Je problém, že tam je foto? Vo veľa zamestnaniach to ale vyžadujú. Nepíšem žiadne omáčky navyše iba základné údaje. Je nejaké presná predloha ktorá musí byť dodržaná po vizuálnej stránke?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja používam template z Profesie, a potom, keďže som grafik/IT, tak mám aj druhý, graficky spracovaný jednostranový životopis s nejakou infografikou, a podobne. Posielam oba.

Blind životopis je taký, ktorý neobsahuje žiadne kontaktné (meno, adresa,...) údaje, ale ani identifikačné (napríklad aj aktuálna pozícia, a podobne). Takýto životopis je ozančený číslom, a zamestnávateľ teda nevie, koho vyhodnocuje. Toto som sa dočítal, ale neviem, aké to má ne/výhody.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

RAMMSTEIN16 napísal:Ja som zostavil životopis nasledovne:

Osobné údaje (+ foto)
Vzdelanie
Pracovné skúsenosti
Vlastnosti a záujmy (počítačové zručnosti, jazykové znalosti, osobné predpoklady, vodičské oprávnenie)

Jeden zamestnávateľ mi však odpísal, že nemám používať blind životopis, lebo ma všade hneď zamietnu. Aký to je blind životopis? Je problém, že tam je foto? Vo veľa zamestnaniach to ale vyžadujú. Nepíšem žiadne omáčky navyše iba základné údaje. Je nejaké presná predloha ktorá musí byť dodržaná po vizuálnej stránke?
blind resume je taký životopis, ktorý neposkytuje všetky informácie. To znamená že sú tam frázy "viac info na vyžiadanie", že sú tam chýbajúce kontakty (chýba telefon, mail alebo adresa), sú tam neaktuálne referencie (link na server ktorý bol zrušený alebo projekt odstránený), nekompletné informácie a informácie ktoré sa nedajú overiť ("vyhral som zlatú medailu" /v čom? kedy? kde?/) a podobne.

no a samozrejme s každým životopisom treba posielať aj súhlas na spracovanie info podľa príslušného zákona o ochrane osobných údajov, inak ho nemôžu spracovať a je to pre nich iba kus papiera ktorý musia zlikvidovať. Ale vo veľa prípadoch ťa na toto upozornia alebo ti to dajú podpísať priamo na pohovore
RAMMSTEIN16
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa RAMMSTEIN16 »

Pri zostavovaní životopisu som sa držal portálu profesia a eures, životopis mám aj v anglickom jazyku podľa noriem, ostatným firmám, ktoré zhliadli môj životopis nič nevadilo. Údaje mám všetky. Je teda možné, že si môj životopis s niekým pomýlili alebo ako, netuším, nič mi tam nechýba. Každopádne ďakujem za odpoveď dosť ma to zaujímalo čo tým mohol myslieť :)
ChallengerQo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ChallengerQo »

Ja som použil šablónu http://www.latextemplates.com/template/ ... ver-letter + bol som si spraviť niekoľko profesionálnych fotiek a prakticky sa mi nestalo, že by ma nepozvali aspoň na pohovor (samozrejme mám aj nejakú prax v obore).
Foto v CVčku (ideálne profesionálne spracované, dá sa pomerne lacno zohnať na zľavových portáloch) je v dnešnej dobe povinnosť, jednoducho sa tým dá odlíšiť od väčšiny ľudí, ktorí sa hlásia o danú pozíciu. Takisto môžem len odporučiť .pdf formát, kedže to vyzerá profesionálnejšie než word a naviac je väčšia pravdepodobnosť, že to človek otvorí tak, ako si mu to poslal (tj. neviem si predstaviť, ako by vyzeral nastajlovaný životopis vo worde 2013, keby sa to snažil otvoriť nejaký starší word).
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Taka formalna otazka. Ak je zivotopis na 2 strany, tlaci sa to na jeden papier ? Alebo na 2 ?
Napísať odpoveď