Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Salamka
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Príspevok od používateľa Salamka »

Silver Linings Playbook http://www.csfd.cz/film/289999-terapie-laskou/ : Tak na vaše odporúčania som si pozrela tento film a nemôžem nič iné ako súhlasiť s hodnotením. Film bol vtipný, romantický a tiež trošku šialený. Najprv som si myslela, že Jennifer Lawrence bude jedna z tých herečiek, ktoré si všetci budú pamätať ako Katniss zo sfilmovanej knihy Hunger Games, ale asi som sa nemohla viac mýliť. V tomto filme ukázala svoje herecké schopnosti a zrejme sa jej teraz budú valiť ponuky na ďalšie a ďalšie filmy. No a Bradley Cooper ako inak skvelý. Takže zaslúžených 9/10

Dear John http://www.csfd.cz/film/246039-mily-johne/ : Môže mi niekto povedať načo som to pozerala, resp. vôbec dopozerala? Nudaaaaaa. Dávam tak 2/10 a aj to len za Channinga bez trička

Doba ľadová : Zem v pohybe http://www.csfd.cz/film/281739-doba-led ... -v-pohybu/ : Dobu ľadovú mám veľmi rada a inak to nebolo ani s týmto štvrtým filmom. Myslím, že táto rozprávka má všetko, čo má dobrá rozprávka mať. Hlavne tú zábavnú časť v postave Sida (no kto by si ho nezamiloval?) :) 8/10
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Life of Pi - mne sa tiez velmi paci. Nielen praca som zvieratami, ale aj tie myslienky 10/10
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ospravedlnujem sa za OT, ale vidim ze Djago a Tarantino tu bere viacerych, tak tu je Tarantino Mixtape - http://minilogs.com/31t1b7k?o=d&p=1
jackb
Redeemer
Redeemer

Flight, lietadlaaaa, len skoda toho americkeho zaveru 7.5/10
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Jack and Jill Dalo sa.. ale zase nič extra. priemer :) 5/10
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Beasts of the Southern Wild - 9/10 - csfd - imdb
Film z nezávislej produkcie, ktorý zbiera po festivaloch mnohé ocenenia a podľa mňa aj zaslúžene. Hlavnou postavou je 6-ročné dievča, ktorej očami spoznávame detský, kvázi rozprávkový svet v ktorom vyrastá. Zaujal ma tu pútavý konflikt medzi realitou a subjektívnym vnímaním človeka, ktorý je vyostrený práve je nízkym vekom. Myslím že je to kúsok, ktorý je prístupný naozaj každému a môžem ho len odporúčať.

Cloud Atlas - 7/10 - csfd - imdb
Obrovský hype a mnoho odporúčaní či už od známých alebo z médií ma doviedli k atlasu. A to je niekedy na škodu veci. Bolo mi tvrdené, že je to film, na ktorého pochopenie ho treba pozrieť viac krát a ktorý ma krásnú jednotiacu myšlienku. Preto som celý čas očakával, ako sa jednotlivé časové línie dokopy spoja, pričom zrazu jedna po druhej skončili takmer bez akejkoľvek spojitosti. Tieto jednotlivé poviedky boli navyše samy osebe dosť slabé. Zachraňovalo to remeselné spracovanie kostýmov, scény, či herecké výkony z nabitej zostavy. Takisto to v mojich očiach vytiahli dve sci-fi časti, ktoré jediné ponúkli hlbšiu myšlienku a navyše na seba o čosi viac aj nadväzovali. Celkovo mi ich úroveň prišla o stupeň lepšia ako zvyšok a tak vidíme že potenciál by v takomto formáte bol, ale jednoducho takýto ambiciózny projekt nezvládli na 100 percent. Bez nich by som film hodnotil o bod či dva nižšie.

Looper - 7/10 - csfd - imdb
Celkom priamočiare sci-fi o cestovaní v čase, nič prekvapivé na strane námetu, spracovania či príbehu. Ale pozeralo sa to celkom dobre, možno by som tomu vytkol pár dejových chýb, ale inak k tomu nemám čo dodať.

Django Unchained - 8/10 - csfd - imdb
Na tento film som bol celkom zvedavý, keďže v bastardoch mi Tarantino príliš nesadol a zdalo sa mi, akoby už parodoval sám seba. Teraz skúsil svoje sily vo westerne, na ktorý je podľa mňa jeho šyýl ako stvorený. Predsa len napätie budujúce rozhovory zakončené krvavým kúpeľom patria k jeho trademarkom a na divoký západ je to ako stvorené, takisto ako podivní dobroduhovia so zvláštnou minulosťou. Naozaj zábavný a pekný film, bod by som ubral za niektoré kvázi zábavné scény, ktoré mi tam priveľmi nesedeli.

The Hobbit: An Unexpected Journey - 7/10 - csfd - imdb
Prvá polovica naozaj očarujúca. Prapracované kostýmy a prostredia, hodné následovníka Pána prsteňov, takisto dobré herecké osadenie. Rozšírenie dejovej línie knihy tiež zvládli autori veľmi dobre a oproti knihe to nabralo omnoho epickejší ráz. Čo sa mi tu ale vôbec nepáčilo a prečo som dal filmu len 7 je podľa mňa slabo zvládnutý záver filmu. Nebudem tu nič spoilovať, ale skrátka mi to prišlo veľmi "americké" a posledných 45 minút som sa seriózne nudil.

Holy Motors - 8/10 - csfd - imdb
Toto je chuťovka pre fajnšmekerov, aj napriek zavádzajúcemu názvu, z francúzskej produkcie. Jeden z filmov, ktorý človeku neservíruje všetko na tanieri, ale núti človeka zamyslieť sa. Myšlienkovo veľmi komplexný a otvorený výkladu, nedáva človeku ani jednu istotu, ani jedno záchytné miesto. Sledujeme jeden deň pracujúceho herca, ktorý miluje hranie. Denis Lavant herecký výkon roka. Otvorená myseľ podmienkou.

Seven Psychopaths - 9/10 - csfd - imdb
Toto som si pozrel len na základe kladných hodnotení tu z hojka a musím povedať že neľutujem a som prekvapený, že som o tomto filme ešte nepočul, keďže by si zaslúžil celosvetovo viacej pozornosti. Trochu uletená gangsterka, v ktorej vďaka psychopatom naozaj nie je núdza o vtipné momenty a šialené postavy. Scenár za sto bodov, takisto na tento žáner pekné myšlienky na záver.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Este nech sa niekto stazuje, ze sa ma zle, ci ho stvu rodicia.
Děti ze stanice Leningradská 9/10 IMDB | CSFD

//Grim pozeras sa nato velmi triezvym pohladom cloveka, ktory ma vsetko. Nemozes ich posudzovat ani vzit sa rozumne do ich situacie. Bitkam ci podobnym veciam sa nevyhnu, ked chcu prezit a mat peniaze na prezitie, ktore si za den vyzobrali. To nieje ich hlupost. Taky je zivot na ulici a ten ta velmi rychlo nauci a zmeni. V ich veku bohuzial raz tak rychlo.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Flight
Drama z leteckeho prostredia, ktora nenudi ale nie je to nic vynimocne. Denzel zahral dobre a taktiez sa mi pacila Kelly Reilly. Na piatok vecer dobre, lepsie ako sa ucit na skusku preto - 6,5/10
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Flight Dobry film, trocha dlhsi, cakal som, ze tam budu viac rozoberat, ten let, ale ono to je skor o hlavnej postave.

Homeland Dlho som odkladal tento serial, myslel som ze dalsia propagacia americkych vojakov, ale mylil som sa. Zlhtol som ho jak nic. Pekne dej ma rychli spad. Herci, kamera ...., horsie, ze dalsia seria pokracuje az v septembri.

//este Seven Psychopaths - Film dobry, ale cakal som trochu viac, take In Bruges sa mi pacilo o dost viac.
Salamka
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Salamka »

Django Unchained http://www.csfd.cz/film/294824-nespoutany-django/ : Wau, wau, wau. Po konci filmu som mala chuť tlieskať, už dlho som niečo také dobré nevidela. Tarantino si už lepší žáner ako western nemohol vybrať. Vtipné scény, herci úplné skvelí. Najviac sa asi čudujem, prečo kurňa DiCaprio stále nemá oskara? Takáto úloha 'zloducha' mu veľmi pristala. Niektoré scény z filmu (bičovanie, či trhanie psom) mi prišli už prehnané, ale vôbec mi to neubralo na dojme z filmu. Tarantino je pre mňa jeden z obľúbených režisérov a veľmi sa mi páči, že hrá v každom svojom filme, a jeho úloha v Djangovi bola super, aj keď bola krátka :D Takisto som nerátala s tým, že by sa mi do westernu hodila rapová hudba, no tu len pridala gangsterskú atmosféru. A všeobecne, soundtracky boli naozaj vybraté veľmi dobre. Takže spokojne môžem dať 10/10

Les Miserables http://www.csfd.cz/film/298234-bidnici/ : Asi polovica ľudí kritizuje tento film, hlavne kvôli tomu, že 99% filmu je spev. Načo potom kurňa pozeráte muzikál? :D Mne sa veľmi páčil, hlavne ma niektorí herci - taký Russell Crowe - prekvapili svojim spevom. Hugh Jackman bol super a o Anne Hathaway, hoci tam hrala krátko, možem povedať, že zažiarila. Spievanie je ide vynikajúco a pesnička I dreamed a dream v jej podaní bola jedna z najkrajších z celého filmu. Počula som, že všetky pesničky boli naspievané priamo v natáčaní a nie len dosadené do filmu, ak je to pravda tak klobúk dole úplne všetkým spevákom. Bohužiaľ, po cca dvoch hodinách spevu ma to už začalo trošku otravovať, ale musíte uznať, že takmer tri hodiny muzikálu sú dosť. 8/10
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Mary and Max- animak ktory nie je urceny detom.Melancholicka tragikomedia o dievcatku a chlapovi,tazkom zivote,psychickych chorobach alkoholizme ale hlavne o kamaratstve.Film plny emocii ktore podava nevtieravo niekedy vtipne,niekedy morbidne. u mna 10/10
btw konecne animak nie robeny nie pc animaciou

Silver Linings Playbook - romacna s nadychom dramy. spomina sa to tu viackrat.Pozeratelny film z ktoreho dojem kazi klise na konci. 7/10
Garden state - tak toto som nedokazal dopozerat.tak nudne,nezaujimave.

Napoleon dynamite- este horsie ako garden state.zatial co GS je nuda toto je cele zle.Film o nejakom dementnom chlapcovi a jeho dementom ponimani zivota.ma to byt komedia ? no neviem na com sa ma clovek smiat.

What's Eating Gilbert Grape- johny deep opatruje svojho psychicky zaostaleho brata(skvely dicaprio)+ma na pleciach celu rodinu ktora na tom nie je najlepsie.Pozeratelne ale nic extra 6/10 +dabing tento film dost zabija

Un prophète -arabak a jeho cesta po zlocineckom rebricku.Film sa odohrava najma vo vezenskom prostredi.Malo strhujucich scen + 155min -chvilami tento film nudi ,cakate kedy to pride a nic take sa nedeje tak cakate kedy to skonci. 7/10
Wonderwall
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Wonderwall »

Grease 9/10 - tak som si doplnil túto medzeru vo svojom filmovom vzdelaní. Čakal som že zaspím po 20 minútach, ale ono nie :) Nestarnúce skladby, ktoré vážne chytia a namotajú(ešte stále keď idem v aute si pohmkávam Greased Lightnin' :D ), super choreografie, a dokonca aj ten príbeh, akokoľvek jednoduchý a presladený(až bolia zuby) ma chytil :) Klasika se vším všudy
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Flight 8/10
Drámy velmi nemusim, ale tuto som si nenechal ujst v originalnom zneni a myslim, že som dobre urobil. Pribeh v celku vydarený, Denzel svoju rolu stvárnil perfektne. Kelly Reilly zaujala, škoda, že si nezahrala trocha viac a chýbala mi na konci. Záver prekvapil ako sa to celé otočilo. Určite odporúčam.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Savages
Pri surfovani po internete a uceni sa na skusky som narazil na film Olivera Stona, ktory mi nejako v roku 2012 unikol. Taka prijemna akcna oddychova thrillerovka na nedelny vecer. - 8/10
jackb
Redeemer
Redeemer

Beasts Of The Southern Wild, zaujimave myslienky. pohlad maleho dietat na zavazne zivotne fakty, ale aj tak mam pocit, ze by som to mal vidiet este raz 7/10
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

The Words | 8/10
Celkom silný film, mal som ho na disku už dosť dlho a až teraz som sa k nemu dostal, no naozaj ma dokázal zaujať. Prvý film, kde som videl Bradleyho Coopera aj v inej pozícii ako nejakého komického šaša, celkom mu to svedčalo. Dobrý dej, výborné herecké obsadenie a premyslené zápletky, musím hodnotiť veľmi kladne.
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

the grey 5/10 Film nebol síce úplne zlý.. ani nápad ale mohol byť ešte lepší. škoda
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Kruty trest 5/10 Nic moc dobry namet (Vraj podla skutocnej udalosti) ale slabe herecke vykony a cely film cakate na to ako to skonci a skor sa nudite :) ale bolo to zaujimave
//Pre mudrlanta napisal som ze to bolo nudne ale zaujimavy napad
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Rebelle aka War Witch - http://www.imdb.com/title/tt1820488/?ref_=fn_al_tt_1

Davam 7/10. zaujimavy pribeh -> Dedina 12 rocnej africanky je prepadnuta rebelmi a nasledne je chtiac - nechtiac naverbovana do rebelskej armady (ono sa tam na zaciatku este nieco stane ale nechcem prezradzat, lebo je to o_O). dalsi dej sa odohrava dost pomaly co je dost na skodu, film je dost roztahany. kazdopadne clovek vidi ako to tam v tej afrike asi funguje. film je po francuzsky. nieje to vojnova drama, ale drama zasadena vo vojnovom prostredi a ukazuje zivot detskych vojakov

Killing them softly - http://www.imdb.com/title/tt1764234/

Davam 5/10. pre mna to bola riadna nuda. da sa to pozriet ale je to neskutocne pomale. vlastne sa tam celkovo nic nedeje. 5 bodov za Pitta
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Taken 2 : http://www.imdb.com/title/tt1397280/?ref_=sr_1
nic moc. Jednotka bola urcite lepsia.
Snad nenatocia trojku.
Spoiler
podla toho zaveru to vyzera ze natocia :D
edit: tak natocia :D